Posters van Gallerix bestellen

Toe aan een nieuwe uitstraling van je keuken, woonkamer, slaapkamer of kantoor? Je kunt natuurlijk een muur schilderen of opnieuw behangen. Maar een eenvoudigere manier om dit te doen is het ophangen van nieuwe wanddecoratie. Bij Gallerix zocht ik een aantal posters uit, je leest er hier alles over!

Posters en fotolijsten van Gallerix website

Posters zijn wat mij betreft eigenlijk altijd een goed idee. Ze zijn goed te combineren met foto’s, je kunt ze eenvoudig wisselen en de prijzen zijn vaak ook erg schappelijk. Dus toen ik was uitgekeken op de wanddecoratie boven onze televisie besloot ik daarvoor een aantal posters uit te kiezen bij Gallerix.

Posters uitkiezen en bestellen

De website, je ziet hem hierboven op de afbeelding, ziet er goed uit. Via het menu bovenin kun je gemakkelijk doorklikken naar de gewenste categorie. Naast fotolijsten en posters kun je ook kiezen voor kaarten van bepaalde steden of je eigen ingegeven locatie en geboorteposters met persoonlijke informatie van je kindje. Leuk als kraam cadeau!

Ik besloot me te richten op de grote collectie posters en wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. Gelukkig zijn er diverse filters die je kunt kiezen. Ga je voor dieren (leuk voor kinderkamers), natuur of iconische foto’s? Ook kun je filteren op kunstenaar of seizoen.

Ik heb denk ik wel drie dagen op de website rondgeklikt voor ik mijn keuze had gemaakt. Er is zoveel keuze en het assortiment wordt ook steeds aangevuld. Mijn verlanglijstje staat nog steeds vol met heel veel moois dus ik denk dat ik nogmaals moet bestellen binnenkort. Welke posters het uiteindelijk zijn geworden zie je verderop in dit artikel!

Verzending van mijn posters

Nadat ik mijn bestelling had geplaatst werden mijn posters en bijbehorende lijsten binnen 5 werkdagen geleverd. Ik had een langere levertijd verwacht, aangezien Gallerix verzendt vanuit Zweden. Overigens is de website helemaal in het Nederlands, dus er is geen taalbarrière tijdens het bestellen.

Gallerix posters bestellen

De lijsten zaten netjes in een slim vormgegeven doos waarin ze eigenlijk niet konden schuiven. Ze kwamen dan ook allemaal zonder beschadigingen bij me aan.

Fotolijsten van Gallerix

Voor fotolijsten heb je bij Gallerix keuze uit houten en metalen lijsten. Ik besloot voor mijn drie gekozen posters een houten zwarte lijst te kiezen. De lijsten zijn allemaal even duur (in hetzelfde formaat), enkel de houten eiken lijsten zijn iets duurder.

Wissellijsten posters 30x40 zwart hout

Voor een andere poster bestelde ik ook een zwarte metalen lijst (in een kleinere maat). Hieronder zie je de verschillen tussen hout en metaal. De houten lijst heeft een iets bredere rand, een houtreliëf en is anders gemonteerd in de hoeken.

Verschil in fotolijsten formaat en hout metaal

De kleinere lijsten kun je neerzetten, de grotere lijsten zijn vooral bedoeld om op te hangen.

Alle fotolijsten hebben plexiglas als voorkant wat aan beide kanten beschermd wordt met een laagje folie. Die haal je er eenvoudig af voor je de posters in je lijst doet.

Plexiglas bescherming met folie

Posters van Gallerix

De bestelde posters worden netjes in een stevige kartonnen map verzonden zodat er geen vouwen of beschadigingen in kunnen komen. Ik koos uiteindelijk voor deze Watercolor Botanical posters. Drie stuks die duidelijk bij elkaar horen maar wel allemaal verschillend zijn.

Bij alle posters kun je kiezen voor ‘Poster design’ (met witte rand om de print) of ‘Uitgebreid’. Hieronder zie je de laatste optie, het hele blad is gevuld met de gekozen print.

Posters van Gallerix met aquarel natuurlijke print

Gallerix gebruikt voor de posters 200 grams halfmat papier. De Franse fabrikant Clairefontaine levert het papier met FSC keurmerk. De productie van Gallerix is gecertificeerd met het Ecolable waarmee een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd.

Posters op 200 gram halfmat papier met FSC keurmerk

De print is erg scherp (voor zover water colors dat kunnen zijn), de kleuren zijn helder en het papier voelt erg stevig aan. Ik denk dat ik hier heel lang plezier van ga hebben!

Het eindresultaat

Ik heb nog getwijfeld over de eiken lijsten, maar ik ben toch wel erg blij met mijn keuze voor zwart. Zo naast elkaar zijn de posters mooi één geheel.

Ophangen nieuwe poster aan de muur

Voorheen hing er ook een drieluik wat ik zelf gemaakt had met restjes hout. Maar na een jaar of 10 was ik daar nu wel op uitgekeken. De nieuwe posters passen goed bij mijn verzameling plantjes en de hele sfeer van de woonkamer.

Gallerix Posters voor en nafoto

Je kunt overigens bij Gallerix ook een kant en klare fotowand bestellen om je kale muur op te leuken. Via de website filter je eenvoudig op soort kamer, het aantal posters dat je wil, categorieën en zelfs op de kleur muur waaraan de posters komen te hangen. Vervolgens kies je een opstelling en hoef je verder niet meer na te denken over combinaties of formaten.

Close-up Gallerix Posters Watercolor Botanical

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn nieuwe ‘muur’ en kan ik Gallerix van harte aanbevelen. Véél keuze, prima levertijd met goede verpakking en de kwaliteit van de lijsten en posters is erg goed. Bekijk dus zeker eens het aanbod als je toe bent aan wat nieuws in huis!

Alles nog eens in vogelvlucht bekijken? Check dan nu deze video die ik op Instagram plaatste!

Meer informatie

Uitkiezen en bestellen doe je uiteraard via de Gallerix website. De lijsten van 30×40 die je in dit artikel zag kosten € 19,90 per stuk (enkel de eiken lijsten zijn wat duurder: € 23,90 voor dit formaat). Je kunt ook kleinere (21×30) en grotere (50×70, 70×100) lijsten kopen.

Ook de posters zijn er in diverse afmetingen. Voor de 30×40 posters betaal je € 17,90 per stuk.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een merk of bedrijf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top