Pyunkang Yul Oogpatches || Review

Na al hele goede recensies gelezen te hebben over de Pyunkang Yul oogcrème, besloot ik de oogpatches te proberen. Ik heb namelijk nog een voorraadje oogcrème, maar oogpatches eigenlijk niet. En het merk was voor mij nieuw, dus altijd leuk om uit te proberen! Kijk je mee?

Pyunkang Yul Black Tea Time Reverse Eye Patch

Pyunkang Yul is een Koreaans merk wat meer dan 40 jaar geleden is opgericht door een medische kliniek: de Pyunkang Oriental Medicine Clinic. In deze kliniek werden al jaren huidaandoeningen behandeld met moderne medische technieken. Met daarbij ook het gebruik van traditionele helende kruiden en een holistische benadering.

Pyunkang Yul staat als merk dan ook voor minimalistische skincare die werkt. Geen onnodige toevoegingen om bijvoorbeeld de kleur of geur te veranderen.

Informatie Pyunkang Yul oogpatches

De ‘Black Tea’-lijn, waar ook deze oogpatches toe behoren, kenmerken zich door een matzwarte verpakking met zilverkleurige letters. Op het doosje van de patches vind je in het Engels én Koreaans alle informatie zoals het gebruiksadvies en de ingrediënten.

Daaronder vallen zwarte thee extract, niacinamide en hyaluronzuur. Minder bekend zijn het Iers Mos extract, extract van de Japanse Gouddraad wortel, zwarte bonen- en theeplant-extract. Met deze combinatie gaan de Pyunkang Yul oogpatches de strijd aan tegen doffe huid rondom de ogen.

Tekening op Pyunkang Yul verpakking met oogpatches

Niet alleen de kartonnen verpakking is opvallend, het potje met eyepatches zelf is nóg mooier. De zilveren afbeelding zie je ook terug op de andere producten uit de Black Tea reeks.

Verder vind je op het potje de productnaam terug en op de achterkant wat tekst in het Koreaans.

Clean uiterlijk zwart potje met eye patches
Meer lezen over oogpatches? Bekijk dan ook eens dit artikel over de Heimish Bulgarian Rose Water oogpatches!

De Pyunkang Yul Eye Patches in gebruik

Deze Black Tea Time Reverse Eye Patches zouden zorgen voor een vocht inbrengende sensatie bij een doffe huid rondom je ogen. Je huid zou er helder en zacht van worden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over irritatie. Dit omdat de patches alleen gezonde ingrediënten bevatten, aldus het doosje.

Afgesloten pot met lepeltje voor oogpatches

Wanneer je de pot opendraait, wat erg soepel gaat, kom je een extra deksel tegen waarop een soort lepeltje ligt. Deze extra deksel is een beschermingslaag die zorgt dat de patches niet snel uitdrogen en dat het potje niet lekt tijdens transport. Ik zou je dan ook adviseren om hem erop te laten zitten zolang er patches in het potje zitten.

Zilverkleurige Korean Skincare oogpatches

Onder het dekseltje zitten de 60 oogpatches netjes op elkaar gestapeld. Het lijkt bijna een Yin Yang symbool! Er zit veel vocht / serum in het potje zodat ook de patches goed vochtig zijn én blijven. Het heeft een subtiele thee-geur, maar die ruik je pas als je er echt moeite voor doet.

Dunne oogpatches met lepeltje oppakken

De oogpatches zelf pak je eruit met het bijgeleverde lepeltje. En zelfs dan is het nog best lastig, aangezien ze erg glad en glibberig zijn. Jammer genoeg is dat ook niet in hun voordeel als je ze ophebt. Ze lijken erg dun, maar zijn stiekem best zwaar. Dat in combinatie met de gladheid zorgt er bij mij voor dat ze herhaaldelijk naar beneden zakken tijdens het dragen. Dan moet ik toch maar een verplicht rustmomentje houden als ik ze op heb!

Vorm oogpatches Pyunkang Yul niet optimaal
De vorm van de Pyunkang Yul oogpatches is niet optimaal.

Daarnaast wil ik de patches graag zo dicht mogelijk onder mijn oog aanbrengen, maar de vorm (vooral dat puntje) maakt het vrij lastig. De vorm van de patches is voor mijn oogvorm niet echt optimaal.

Zijn er dan wel positieve dingen te noemen? Jazeker! Ze geven een heerlijk fris gevoel, zeker met de warme dagen van afgelopen weken. Mijn huid voelt inderdaad zacht aan en ze geven je een wakkere uitstraling. Heerlijk tijdens een verwenmomentje thuis!

Meer informatie

Deze Pyunkang Yul oogpatches kun je vinden bij Little Wonderland, zowel online als in de winkel in Utrecht. Het potje met 60 stuks kost € 11,95. De patches zijn geschikt voor alle huidtypen. Pyunkang Yul is een cruelty-free merk. In de Black Tea serie zitten ook een oogcrème, toner, serum, sheetmasker en gezichtscrème. Met die producten heb je bijna een volledige Korean Skincare routine te pakken!

Gebruik jij wel eens dit soort oogpatches?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top