Review: Real Techniques beautyblender

De beautyblender van Real Techniques wordt vaak wel aangeduid als een aanrader als het gaat om make-up sponsjes. Ik heb er het afgelopen jaar al veel geprobeerd (zie onderaan dit artikel voor linkjes naar de blogposts) en wilde de Real Techniques variant zelf eens testen!

Real Techniques beautyblender spons

Voluit heet hij de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Deze dupe voor de echte Beautyblender komt in een plastic verpakking waarin je de spons en zijn vorm duidelijk kunt zien. Op de achterkant van de verpakking vind je wat informatie en een verwijzing naar een YouTube filmpje over deze beautyblender.

Real Techniques beautyspons RT achterkant

De meeste beautysponsjes die ik gebruikt heb waren volledig ovaal (ei-vormig) of met een soort hobbel erin, maar wel rond. De Real Techniques beautyspons heeft een vlakke zijde dus ik was benieuwd hoe dat me zou bevallen.

RT Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Toen ik hem uit de verpakking haalde viel me als eerste op dat hij lekker zacht aanvoelde. Hij is ook niet heel stevig, dus je kunt hem goed inknijpen. Ik vind dat altijd wel fijn. Een stugge make-up spons voelt niet zo fijn omdat hij dan steeds ‘hard’ op je huid neerkomt.

RT foundation spons zacht en flexibel

Sinds de Max & More beautyblenders zoveel kleurstof afgaven toen ik ze nat maakte leg ik beautysponzen altijd eerst een tijdje in een glas water. Zo ook deze Real Techniques miracle complexion sponge. Hier kwam gelukkig geen kleurstof uit, maar het water werd wel flink troebel. Ik vraag me dan toch altijd af wat er voor stofje inzit dat dit veroorzaakt, maar ik heb geen idee.

RT natte beautyblender spons in troebel water

De blender neemt best veel water op en is flink gegroeid in het water. Het is sowieso aan te raden om je make-up spons voor gebruik nat te maken (goed uitknijpen!). Zo trekt er minder foundation in je spons wat dus weer voordeliger is omdat er dan meer op je gezicht terecht komt.

RT beautyblender verschil droog en nat

Een beautyblender is trouwens niet alleen handig voor foundation. Ook voor concealer, poeders of zelfs crème kun je hem gebruiken. Mijn advies is overigens om je beautyblender regelmatig (vaak) schoon te maken. Ik heb ervaren dat je anders de foundationvlekken er niet meer uit krijgt.

De vlakke kant van deze Real Techniques beautyblender bevalt me erg goed. Je kunt door de rand de foundation nauwkeurig aanbrengen, handig als je bijvoorbeeld je wenkbrauwen of oogschaduw al gedaan hebt. En tegelijkertijd kun je er een groot gedeelte van je gezicht mee doen. Wat mij betreft is deze spons een aanrader, een goede dupe voor de echte Beautyblender.

Meer informatie

Deze Real Techniques beautyblender koop je voor € 6 tot € 8 bij diverse beauty webshops, zoals Beauty88 en Boozyshop. Voor dat geld krijg je, naar mijn mening, een fijne make-up spons.

Breng jij je foundation aan met een beauty spons of gebruik je liever een kwast?

— Op zoek naar de perfecte beautyblender? Bekijk ook deze artikelen eens: Primark beautyblenders, Max & More beautyblenders, Zeeman beautyblender. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Review: Real Techniques beautyblender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top