Review: Action wasbare wattenschijven & reinigingsdoek

Mijn stapel herbruikbare wattenschijfjes en reinigingsdoeken wordt langzaamaan iets te groot, maar dit is een trend die ik graag volg vanwege de voordelen voor het milieu. Toen ik ze laatst eindelijk weer zag bij Action, nam ik de wasbare wattenschijven en een reinigingsdoek mee om uit te proberen. Kijk mee!

Action Make-up Remover Cloth en Pads

Zowel de reinigingsdoek als de wattenschijfjes zijn groen. Niet mijn favoriete kleur, maar wel opvallend tussen mijn groeiende collectie met vooral roze en witte varianten. De doek zit in een doosje en de wattenschijfjes komen in een waszakje. Handig, want dan kun je ze in dat zakje in de wasmachine doen!

Action Make-up Remover Cloth en Pads informatie

Op het doosje en het kaartje staat dezelfde informatie: gebruiken met enkel water of met make-up remover en wassen voor het eerste gebruik. Ze kunnen gewoon in de wasmachine als je geen wasverzachter gebruikt.

Het enige verschil is dat de wattenschijfjes voor 20% uit polyamide bestaan en de reinigingsdoek 100% polyester is.

Action wasbare wattenschijfjes

De wattenschijfje koop je per 10 stuks. Je kunt ze aan beide kanten gebruiken. Bij sommige schijfjes lijken de twee kanten te verschillen qua textuur, maar ze zijn allemaal even zacht.

Wat me tegenviel was de kwaliteit van de wattenschijfjes. Okee, je mag misschien niet teveel verwachten voor € 1,99, maar de schijfjes zijn bijvoorbeeld niet echt rond. Sommige zijn ovaal, andere hebben zelfs meer een ruitvorm.

Herbruikbare wasbare wattenschijven van Action

Het begin en het einde van de rand zijn bij sommige schijfjes niet netjes aan elkaar gestikt. Daarnaast is bij sommige watjes aan één kant net naast de stof gestikt, waardoor er een opening is ontstaan.

Dit zijn allemaal geen grote problemen, maar ik wilde het toch genoemd hebben. Ik vind het vooral belangrijk dat ze lekker zacht zijn en doen waar ze voor bedoeld zijn. Namelijk je make-up verwijderen met water of eventueel make-up remover. En voor die beide punten zijn ze zeker geslaagd!

Action wasbare reinigingsdoek

Waar de wattenschijfjes een soort turqoise kleuren hebben, is de reinigingsdoek net weer een andere kleur groen. Ook heeft hij een witte rand, wat afwijkt van de wattenschijfjes.

Budget makeup remover doekje van Action

Dit soort wasbare reinigingsdoeken gebruik ik vaak om gezichtsmaskers te verwijderen. Met de ene kant verwijderen en met de andere kant van de doek nog even je gezicht reinigen en de laatste restjes eraf halen. Ook als ik gezichtsreiniger heb aangebracht verwijder ik die met een vochtige doek zoals deze.

Het formaat van deze Action reinigingsdoek (ca. 33 x 15 cm) vind ik precies goed! Hij is kleiner dan de Magic Make-up Remover doeken, maar groter dan de HEMA Reinigingsdoekjes. Aan één kant bevat de doek soort vakjes aan beide kanten. Daar kun je je vingers indoen en zo over je hele gezicht strijken met de doek. Ook hang ik mijn reinigingsdoek eraan op om te drogen, maar daar is het denk ik niet voor bedoeld.

Close-up makeup remover reinigingsdoek van Action

Verder is de doek erg zacht wat aangenaam voelt op je huid. Afgezien van de kleur die wat mij betreft gewijzigd mag worden kan ik geen nadelen bedenken aan deze Action reinigingsdoek!

Meer informatie

Deze wasbare wattenschijfjes en reinigingsdoek zijn verkrijgbaar bij je lokale Action. Al kan het soms even duren voor de voorraad weer aangevuld is, zoals in mijn filiaal! De wattenschijfjes kosten € 1,99 voor 10 stuks (en een waszakje), de doek koop je voor € 0,89. Het is dat ik er al heel wat heb liggen, anders had ik er misschien wel meer gekocht!

Gebruik jij al wasbare wattenschijfjes en/of reinigingsdoeken?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Review: Action wasbare wattenschijven & reinigingsdoek

  1. Ik gebruik die wattenschijfjes echt al heel erg lang.
    En kreeg een hartverzakking toen ze ineens uit het assortiment waren.
    Gelijk een shitload ingeslagen toen ze er weer waren!
    Die schijfjes zijn beter dan menig dure wasbare schijfjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top