Review: Africa Organics Sensitive producten

Een maand geleden schreef ik in een artikel over de nieuw gelanceerde Sensitive lijn van Africa Organics. Ik ontving de bodylotion en body wash. Afgelopen weken probeerde ik ze uit en vandaag kun je lezen wat ik van de producten vind. Benieuwd? Lees snel verder!

Africa Organics Sensitive Body Wash en Body Lotion

Africa Organics werkt uitsluitend met natuurlijke biologische ingrediënten, voornamelijk uit Zuid-Afrika. De Sensitive producten zijn uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ze verzorgen en beschermen de huid op milde wijze. Meer informatie over Africa Organics en deze producten kun je lezen in het artikel wat ik er eerder over schreef: Nieuwsflits: Africa Organics Sensitive producten.

Beide producten zitten in een zelfde soort tube. Wit met bijna onzichtbare details en oranje accenten. De tubes zijn netjes gesealed en moet je dus apart openen voor je de bodylotion en body wash kunt gebruiken. Extra hygienish!

Verpakkingen en opening Africa Organics

Dit soort dop werkt opzich prima. Je kunt ze gemakkelijk open drukken en de tubes zijn flexibel genoeg om in te duwen om het product eruit te krijgen. Klein nadeel vind ik dat er lotion tussen de opening en de dop kan gaan zitten als je hem terug dicht duwt. Minimaal overigens, maar ik wilde het toch even melden.

Het is mij overigens een raadsel waarom de ene dop wit is en de ander grijs. Verder zijn ze identiek. Misschien om de producten goed te kunnen herkennen?

Africa Organics Sensitive Body Wash

De bodywash bevat onder andere aloë vera, baobab en zonnebloemolie. Hij is pH-neutraal en verzorgt je huid op milde wijze. Op de achterkant van de tube staat meer informatie over deze douchegel, zoals de ingrediënten. Ook is daar te lezen dat de body wash uit 99% natuurlijke ingrediënten bestaat, en dat 30% van de totale ingrediënten verkregen is door organic farming. Zoveel mogelijk grondstoffen komen van lokale farmers, met lokaal bedoel ik dan Zuid-Afrika.

Africa Organics Sensitive Body Wash
Informatie natuurlijke vegan douchegel

Er zijn twee dingen die me opvielen bij het gebruik van de Africa Organics body wash. Het eerste is dat op de verpakking staat dat het product ‘Fragrance Free’ is, maar dat er wel degelijk een geur in zit. Wellicht bedoelen ze dat er geen geurstoffen toegevoegd zijn. De body wash heeft een warme geur, in eerste instantie dacht ik kokos, maar het neigt meer naar vanille. Dat is ook logischer, aangezien ‘Vanillin’ als ingrediënt in de lijst staat.

Textuur body wash crème

Het tweede opvallende punt heeft meer met mijn eigen verwachtingen te maken. Ik ging er vanuit dat het een meer transparante textuur zou hebben, zoals de meeste douchegels die ik gebruik. Deze heeft echter een lichte, beige tint. Hij voelt op je huid heerlijk romig aan en je kunt hem gemakkelijk over je huid verdelen. Wel lijkt het soms alsof je dan enkel een olie verspreidt omdat hij praktisch kleurloos en dus onzichtbaar lijkt te worden als hij in contact komt met water.

Het resultaat is een gevoede huid die ook eenmaal uit de douche nog zacht en beschermd aanvoelt.

Africa Organics Sensitive Body Lotion

De tube van de body lotion ziet er hetzelfde uit als die van de body wash, hij is alleen wat kleiner. Ook op deze verpakking staat op de achterkant de informatie en ingrediënten. Hij bevat kokosolie, Aloë vera en zonnebloemolie. Van de ingrediënten is wederom 99% van natuurlijk afkomst. Je zou verwachten dat de bodylotion anders ruikt door de toevoeging van kokosolie, maar de geur is hetzelfde als de douchegel.

Africa Organics Sensitive Body Lotion
Informatie natuurlijke vegan body lotion

Met de body lotion uit dezelfde lijn van Africa Organics ervaar ik eigenlijk hetzelfde als met de body wash. Hij is vrij dun, voelt romig op de huid en is erg goed smeerbaar. Ik moet uitkijken dat ik niet teveel pak, want met een beetje kun je veel huid insmeren. Erg zuinig in gebruik dus!

Textuur body lotion

Ik masseer de bodylotion goed in, vervolgens trekt hij binnen een aantal minuten in de huid. Hij plakt dan niet meer, maar je voelt wel nog steeds een soort beschermlaagje op je huid. Als ik bijvoorbeeld mijn benen ‘s avonds voor het slapen insmeer, dan is ‘s ochtends die bescherming nog steeds licht aanwezig.

Meer informatie

Wil je deze producten ook eens proberen? Je koopt ze via de webshop AfricaOrganics.nl. Ook vind je daar informatie over de andere producten van het merk. Zowel de Africa Organics Body Lotion (200 ml) als de Body Wash (210 ml) kost € 12.

Kende jij de producten van Africa Organics al?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Review: Africa Organics Sensitive producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top