Review: Andrélon Colour Care producten

Enkele weken geleden kleurde ik mijn haar (gedeeltelijk) en om die kleur zo goed mogelijk te behouden wilde ik natuurlijk wel de juiste producten gebruiken. Daarom probeerde ik de Andrélon Colour Care shampoo en conditioner, speciaal voor gekleurd haar. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Andrelon Colour Care shampoo en conditioner

De producten van Andrélon herken je natuurlijk aan de paarse verpakkingen, de Colour Care shampoo en conditioner hebben de afbeelding van een camelia (camellia, Japanse roos) op de flessen. Deze lijn kwam in juli 2019 uit om te dienen als milde verzorging voor gekleurd haar. De shampoo is sulfaatvrij en de toevoeging van camelia olie zorgt voor een verzachtende werking. In combinatie met de conditioner zorgt het voor een goed verzorgde, stralende haardos. Dat wilde ik wel eens ervaren!

Andrélon Colour Care shampoo

Het eerste wat me opvalt, afgezien van de fleurige buitenkanten, was de lekkere geur van zowel de shampoo als de conditioner. Het is ongetwijfeld de geur van de camelia, want ik herken er wel iets van een rozengeur in. En hoewel ik niet de grootste fan ben van de geur van rozen, vind ik deze lijn erg lekker ruiken.

Andrelon shampoo ingredienten sulfaatvrij

Zoals ik hierboven al zei, is deze shampoo vrij van sulfaten. Sowieso is er de laatste jaren meer bewustwording voor ‘slechte’ ingrediënten in haarproducten. Sulfaten worden vaak vermeden, bijvoorbeeld ook in de Curly Girl methode. Maar waarom eigenlijk? Sulfaten zorgen ervoor dat je haren en hoofdhuid goed gereinigd worden. Ze verwijderen resten van stylingproducten, talg en ander soort vuil uit je haar. Maar daarbij maken ze geen onderscheid, dus ook de natuurlijke oliën in je haren worden verwijderd. Dat zorgt voor een schoon gevoel, maar het kan je hoofdhuid uitdrogen en je haargroei versturen. Gelukkig zijn er dan ook steeds meer sulfaatvrije producten, waardoor de keuze steeds groter is als je je haren zonder sulfaten wil wassen.

Colour Care shampoo sulfaatvrij

Het verschil met andere shampoos is dat sulfaatvrije shampoos vaak minder schuimen. Nou moet ik zeggen dat me dit niet echt is opgevallen bij deze Andrélon Colour Care shampoo. Hij laat zich goed verdelen in het haar en er komt ook wel wat schuim. Maar ik gebruik meestal sulfaatvrije producten de laatste tijd, dus misschien ben ik al gewend aan wat minder schuim.

Textuur Colour Care shampoo met camellia olie

Mijn haar wordt in ieder geval ook zonder sulfaten schoon met deze shampoo en hij ruikt ook nog eens heerlijk. Mijn haar voelt zacht en wordt niet zo snel vet.

Andrélon Colour Care conditioner

Als ik mijn haar was zonder erna conditioner of een haarmasker te gebruiken voelt mijn haar stug en bijna onhandelbaar aan. Daarom kan ik niet meer zonder! Ik was dan ook blij dat deze lijn naast een shampoo ook een conditioner heeft, want meestal gebruik ik wel twee producten van dezelfde serie, of in ieder geval hetzelfde merk. Ik heb het idee dat ze dan toch op elkaar zijn afgestemd en daardoor elkaar aanvullen. Geen idee of dat ook zo is.

Andrelon conditioner ingredienten

Zoals op de verpakking te lezen is, zou deze conditioner ervoor zorgen dat je haar gevoed wordt en het gemakkelijk door te kammen is. En natuurlijk dat de kleur langer behouden blijft. Mijn haar voelt na een wasbeurt met zowel de shampoo als de conditioner zacht en verzorgd aan. Het is gemakkelijk te kammen en in model te brengen.

Colour Care conditioner

De kleur is niet helemaal goed in mijn haar gebleven, maar ik vermoed dat dit ligt aan de haarverf zelf. Het resultaat was al wat discutabel, je kunt het zien in dit artikel: Review: eZn Real Milk Hair Color pastel purple. Inmiddels is alle pastelkleur uit mijn haar en is het meer een gloed met wat rood erin, zoals het bij mijn hoofdhuid er al uitzag. Dat bruinrode zit er echter nog wel goed zichtbaar in en dat zal nog wel even zo blijven met dank aan deze Colour Care producten!

Textuur Colour Care conditioner met camellia olie

Meer informatie

Benieuwd geworden? Deze Andrélon Colour Care shampoo en conditioner zijn verkrijgbaar bij de drogist in jouw buurt en online via bijvoorbeeld Plein.nl of Wehkamp (per 6 flessen). Ze kosten beide ca. € 4 tot € 8 per stuk, afhankelijk van waar je ze koopt. Vaak zijn er overigens ook acties, zoals 1+1 gratis waardoor je ze goedkoper kunt krijgen. Meer informatie over de producten vind je op Andrelon.nl.

Gebruik jij wel eens producten van Andrélon?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top