Review: Ardell Aqua lashes

Nepwimpers plakken blijft toch een beetje een rotklusje. Dan komt bijvoorbeeld de binnenste ooghoek los of heb ik teveel lijm gepakt. Tijd om iets nieuws te proberen: de Ardell Aqua lashes! Die wimpers hebben lijm op de rand die geactiveerd wordt door water. Lees mee!

Ardell Aqua lashes 343

Geen wimperlijm meer nodig, dat leek me wel wat! Als de lijm namelijk al op de lashband zit, zit het ook meteen op de goede plek. Ik besloot dat ik deze nieuwe Aqua lashes van Ardell wel eens wilde proberen en gooide ze in mijn digitale winkelmandje. Ze zijn er in 6 soorten (340 t/m 345), ik koos voor nummer 343.

De verpakking

Deze Ardell Aqua lashes komen in een blauwe verpakking met mintgroene details. Het blauw doet denken aan water en zo zijn ze erg herkenbaar. Door het transparante venster kun je meteen zien welke lashes er in het doosje zitten. Nummer 343 zijn niet de meest ‘extra’ lashes in deze serie, maar er zijn er ook die nog meer naturel zijn.

Op de achterkant van het doosje staat in het kort uitgelegd hoe het werkt. Voor zover dat uitleg nodig heeft. Je knipt ze eerst op maat, daarna houd je de lijmrand even in water (10-15 seconden) en vervolgens breng je de wimpers aan op je wimperrand.

Ardell lashes water activated lash band

In het doosje zelf zit nog een vel papier met wat uitgebreidere uitleg in maar liefst 12 talen. Ook over hoe je ze weer kunt verwijderen van je oogleden. Hier kom ik later nog op terug.

De Ardell Aqua lashes

In het doosje een plastic houdertje met deksel waar de nepwimpers in zitten. Zo blijven ze goed beschermd. Zoals je op de foto’s kunt zien hebben de wimpers vrij lange uiteinden. Het zal dan ook zeker noodzakelijk zijn om de banden in te korten. Je kunt dit doen met een nagelschaartje of nagelknipper. Al werkt een gewone, scherpe schaar natuurlijk ook.

Close-up Ardell Aqua lashes no. 343

De wimpers voelen goed aan, de haartjes (faux mink) voelen zacht en zitten stevig vast aan de lash band. Het enige nadeel wat ik opmerkte was dat die band hard aanvoelt en niet erg flexibel is. Meestal betekent dat dat ik de wimpers niet zo fijn vind om aan te brengen, maar wellicht worden ze flexibele als de lijm ‘zacht’ wordt. Er zit namelijk een flinke rand gedroogde lijm op, zoals je hieronder op de foto kunt zien.

Lijmrand bij Aqua lashes

Ardell Aqua lashes aanbrengen

Nadat je de wimpers hebt ‘gepast’ en op maat hebt geknipt kun je ze gaan aanbrengen. Je hebt geen aparte wimperlijm nodig, want de lijm is al op de band aangebracht. Om deze lijm te activeren houd je de wimperband 10 tot 15 seconden in lauwwarm water. Je kunt dat bijvoorbeeld in het plastic dekseltje doen. Door het water wordt de lijm zacht en plakkerig.

Ardell nepwimpers met watergeactiveerde lijm

Het klinkt makkelijk, maar ik vond het best nog lastig. Want nu had ik dus natte wimpers met lijm erop. Want het leek mij onmogelijk om enkel alleen de wimperstrook onder water te dompelen zonder dat de wimpers zelf nat worden. Al is het maar een beetje. En water is meestal niet echt een goed idee bij een ooglook. Dus heb ik eerst geprobeerd om de druppels van de wimpers te halen met een wattenstaafje en de wimpers even te schudden. Dat ging gelukkig redelijk goed.

Bij het aanbrengen vond ik het toch lastig dat die wimperstrook zo stug was. Al had het natmaken van de lijm er wel voor gezorgd dat hij iets flexibeler was, het blijft een best brede band. Uiteindelijk kreeg ik ze wel in de vorm van mijn eigen wimperrand gebogen en plakte hij goed vast.

Ooglook met Ardell Aqua Lashes 343

Misschien heb ik ze niet lang genoeg in het water gehouden (toch wel 15 seconden), maar toen ik de wimpers had aangebracht bleef ik de lijmrand nog best goed zien. De wimpers lijken te zweven. Volgende keer breng ik eerst eyeliner aan zodat het in ieder geval niet zo opvalt.

Ik vind de wimpers zelf wel echt prachtig. Deze 343-variant heeft vrij lange haren, houd daar rekening mee als je hooded eyes hebt en ze de hele dag wil dragen. Misschien kun je in dat geval beter voor een korter type wimpers gaan, die heeft Ardell ook in de Aqua lashes serie. Zelf draag ik mijn lashes meestal alleen bij ooglooks en voor foto’s.

Ardell Aqua lashes verwijderen

De tweede keer dat ik de nepwimpers gebruikte, ging het aanbrengen iets gemakkelijker. Ik maakte er een roze ooglook voor, zoals je hieronder kunt zien. De wimpers hadden al iets meer de vorm van mijn eigen wimperrand waardoor ze net wat beter pasten.

Roze ooglook met Ardell nepwimpers met wateractivated lashband

Juist omdat ik de wimpers vaak maar even draag, kan ik ze meestal zo eraf ’trekken’. Ik was in dit geval even vergeten dat ik wimpers met een speciale lijmrand op had, dus toen gebeurde dit. Geen aanrader!

Verwijderen van de Ardell aqualashes na gebruik

De Ardell Aqua lashes verwijder je door met een nat wattenstaafje langs de rand te gaan en zo de wimpers los te weken. Dan kun je, vanaf je buitenste ooghoek, de wimper er af halen.

In mijn geval was de lijm denk ik nog niet voldoende gedroogd, waardoor de wimper nog wat los zat en ik hem er dus zo af kon halen. Ik heb video’s gezien waarbij de wimpers netjes de hele dag blijven zitten, ook met tranende ogen, en niet gemakkelijk er af te trekken zijn. Maar een nat wattenstaafje kan dus helpen. Als dat niet werkt, kun je altijd nog een make-up remover op oliebasis proberen. Ik vermoed wel dat dit de lijmlaag aantast en je ze in dat geval niet goed een volgende keer kunt gebruiken. Als je ze met water verwijdert is dat wel mogelijk. Hoe dat met de mijne zit, moet ik nog even bekijken!

Al met al vond ik het een leuke ervaring, deze wimpers met water activated lash band. Ik ga ze nog vaker gebruiken om er achter te komen wat de beste methode is om ze aan te brengen en te verwijderen of hoe lang de lijmrand te gebruiken is.

Update: Na nog een aantal keren gebruiken was de lijmrand zo goed als weg. Dan kun je ze aanbrengen als een gewone wimper, dus met wimperlijm. Dit beviel me eigenlijk beter. Je kunt het resultaat zien in de ooglook in bijvoorbeeld dit artikel: INGLOT Dream It oogschaduw en pigmenten.

Meer informatie

De Ardell Aqua Lashes zijn bij diverse make-up webshops te vinden, bijvoorbeeld bij The Make Up Spot, Haarshop.nl en Lookfantastic.nl. De prijs ligt rond de € 7, afhankelijk van de webshop. De wimpers zijn faux mink (dus geen dierlijke haren).

Heb jij deze wimpers al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: Ardell Aqua lashes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top