Review: Benton sheetmaskers

Met dit warme weer vind ik het altijd heerlijk mijn gezicht te verwennen met een sheet mask. Als ik het niet vergeet leg ik ze vooraf even in de koelkast zodat ze extra verkoelend zijn. Lees verder over twee Benton sheetmaskers die ik ontving van Korean-Skincare!

In het pakketje zaten de drie Benton sheetmaskers die je hieronder op de foto ziet. Over het Benton Aloe Soothing Mask heb ik echter eerder al een review geschreven. Daarom lees je in dit artikel over de andere twee maskertjes!

Benton sheet mask sheetmaskers aloe snail bee goodbye redness

Benton Snail Bee High Content Mask Pack

Het is mij nog niet helemaal duidelijk waarom, maar Benton is gek op lange productnamen. De naam omvat zo wel goed waar het om gaat. Een sheetmasker met filtraat van slakkenafscheiding (snail) en bijengif (bee). Daarnaast bevat het geen normaal water, maar bladwater van de theeplant. Alle ingrediënten staan op de achterkant van het masker vermeld.

Benton Snail Bee High Content Mask Pack sheet mask

Slakken gebruiken hun afscheiding om hun huid te beschermen tegen uitdroging, wat het dus ook voor onze huid zal doen. Bijengif zal de huid irriteren waardoor deze meer collageen aanmaakt om de ontstekingen te remmen. Hierdoor wordt de huid schoon en rimpels minder zichtbaar.

Het ‘slakken sheetmasker’ moet je, net als alle sheet masks, voorzichtig uitvouwen voordat je het aan kunt brengen. Op de achterkant van de (toch wel sobere) verpakking kun je het gebruiksadvies lezen.

Achterkant Benton Snail Bee High Content Mask Pack sheet mask

Je reinigt de huid en kunt daarna eventueel een toner aanbrengen om je huid voor te bereiden. Ik heb dit niet gedaan. Vervolgens breng je het masker aan op de huid en laat je het 10 tot 20 minuten intrekken.

Wat ik fijn vind aan deze maskers van Benton is dat ze goed op mijn gezicht passen. De gaten voor ogen, neus en mond zitten voor mijn gezicht op de goede plekken en zijn groot genoeg. Dat maakt het draagcomfort een stuk groter.

Benton Snail bee sheetmasker op gezicht

Het masker blijft met gemak 20 minuten zitten, droogt niet snel uit. De geur is wat… muf? Is dat het goede woord? Het is een hele lichte geur, hij is niet sterk aanwezig. Wat ik persoonlijk fijn vond, want ik was er niet zo’n grote fan van.

Nadat ik het masker van mijn gezicht haalde, heb ik het overgebleven serum in mijn huid gemasseerd. Die voelde heerlijk soepel en verzorgd aan!

Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack | € 2,49

Dit masker had ik al vaker voorbij zien komen. Ik was hier erg benieuwd naar omdat mijn huid vaak wel wat rood ziet en ontstekingen kent, vooral op en rond mijn neus en kin.

Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack sheetmask

Dit sheet masker bevat ingrediënten op basis van de Aziatische Waternavel (Centella). Deze plant wordt ook wel tijgergras (tiger grass) genoemd. Er wordt gezegd dat tijgers er in rollen na een gevecht om hun wonden te ‘behandelen’. Deze plant heeft namelijk een helende werking op de huid. Vandaar ook dat hij tegen roodheid en ontstekingen van de huid zou helpen.

Achterkant Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack sheetmask

Voor dit masker geldt hetzelfde gebruiksadvies als voor het Snail Bee sheet mask. Zoals op de foto hieronder te zien is, lijkt dit masker iets dikker te zijn. In het gebruik merkte ik daar verder niets van.

Benton Goodbye Redness sheetmasker op gezicht

Ook dit masker pastte goed op mijn gezicht en bleeft de volledige tijd vochtig. Hij zakte niet af in de 20 minuten dat ik hem op had. Naderhand was mijn huid lekker zacht. Ik heb niet zoveel gemerkt van minder roodheid, maar dat lijkt me na één masker ook niet zo realistisch.

Meer informatie

Van alle drie de Benton sheetmaskers die ik in het begin liet zien zijn meerdere producten te verkrijgen. Zo is er bijvoorbeeld Aloe Vera Soothing Gel, Snail Bee Ultimate Serum en Goodbye Redness Spot Cream verkrijgbaar. Als je geïnteresseerd bent in één van de lijnen raad ik je aan even te kijken wat goed bij jou en jouw huid zou passen. De Benton sheetmaskers zijn verkrijgbaar bij Korean-Skincare en Boozyshop (Centella Mask Pack) voor € 2,50 per stuk. Naast deze maskers verkopen ze ook andere Koreaanse skincare en gezichtsmaskers dus neem zeker even een kijkje!

Gebruik jij wel eens Koreaanse skincare?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top