Review: Betty’s Aloë Vera gel van Action

Het is alweer een tijd geleden dat mijn Holika Holika Aloë Vera gel op ging maar ik miste hem toch af en toe. Toen ik bij Action deze aloë vera gel van Betty’s zag besloot ik hem te kopen. Vandaag lees je of hij bevalt!

Betty's Aloë Vera gel van action

De aloë vera gel van Betty’s zit in een grote pot (300 ml), Handig om weg te zetten, maar niet zo handig en hygiënisch om de gel uit te halen. Ik ben mezelf aan het aanwennen om met een lepeltje of wattenstaafje de gel eruit te ‘scheppen’. De pot is overigens wel lekker stevig en bevat ook een extra plastic beschermlaag zodat de gel niet snel uitdroogt.

Volgens mij heb ik nooit een artikel geschreven over de Holika Holika variant, maar deze is me altijd goed bevallen. Ik gebruikte hem als after sun product, of als mijn huid wat kalmerends nodig had. En groot verschil is wel dat die variant voor 99% uit aloë vera bestaat en deze gel van Action voor 92%.

92% aloe vera gel ingredienten

Naast aloë vera bevat de gel extracten van munt, melisse en goudsbloem. Hij bevat geen parfum, alcohol en parabenen.

De gel voelt heeft de structuur die je verwacht van een gel. Hij is praktisch transparant en plakt niet. Als je hem in de koelkast bewaart heeft hij ook nog eens een extra verkoelend effect.

Textuur Betty's huidgel van Action

Je kunt de gel gebruiken op je gehele lichaam. Ik gebruikte hem meestal alleen op mijn gezicht. Daar is deze ook geschikt voor, maar ik merk jammer genoeg dat mijn huid wat gaat trekken als ik deze aloë vera gel heb aangebracht. Daardoor vind ik hem toch wat minder fijn dan de 99% variant van Holika Holika. Als ik hem bijvoorbeeld aanbreng op mijn benen heb ik er geen last van, dus ik zal deze voornamelijk voor mijn lichaam gebruiken.

Betty's 92% Aloë Vera gel van Action

Hij is verder overigens wel fijn om uit te smeren en trekt snel in. Mijn huid voelt niet plakkerig aan als hij eenmaal is ingetrokken. Voor mijn huid werkt hij dus ook goed voor mijn lichaam maar helaas wat minder voor mijn gezicht.

Meer informatie

Betty’s 92% Aloë Vera gel is te koop bij je lokale Action voor € 1,99 (300 ml). Als je fan bent van aloe vera kun je ook kijken naar de bodycream uit dezelfde lijn (€ 1,29 voor 200 ml). Ook zijn er van Betty’s een andere koelende gel en bodycream verkrijgbaar.

Gebruik jij wel eens een aloe vera gel?

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top