Review: Biodermal Pure Balance producten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik meldde dat er een Biodermal Pure Balance serum was uitgebracht als aanvulling op de al bestaande producten. Ik probeerde het serum de afgelopen weken uit, net als de reiniger, dagcrème en nachtbalsem. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Biodermal Pure Balance productlijn

De Pure Balance lijn van Biodermal is erop gericht om onzuiverheden, vergrote poriën en oneffenheden in de teint te verbeteren. Zeker voor mensen met een gecombineerde huid (met droge en vette delen) kan het lastig zijn om de goede skincare te vinden. Deze productlijn is daarom voor mensen met een volwassen, gecombineerde huid en zal een zichtbare verbetering van de huidtextuur realiseren.

Ik was erg tevreden over de Biodermal Sensitive Balance producten (lees mijn reviews hier: Sensitive Balance crème en fluïde en Sensitive Balance oogcrème en reinigingsgel). Ik was dan ook erg benieuwd wat deze nieuwe productlijn voor mijn huid kon betekenen!

Biodermal Pure Balance producten

De verpakkingen zijn allemaal in dezelfde herkenbare stijl. Een licht- met donkergroene verpakking. Het serum en de crèmes zitten in een apart doosje, voor de reinigingsmousse is daar niet voor gekozen. Op de doosjes (en fles) staan de ingrediënten vermeld. Hieronder bespreek ik alle producten apart.

Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse

Deze Biodermal reinigingsmousse zit in een pompflacon die ervoor zorgt dat de vloeistof als schuim uit de fles komt. Ik heb zoiets al eens eerder gebruikt en vond het toen een fijne manier van reinigen.

Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse

Op de fles zelf kun je de nodige informatie vinden. De mousse reinigt, exfolieert en hydrateert de huid. Met een exfoliant ben ik vaak wat voorzichtig, niet alle huidtypen kunnen er bijvoorbeeld tegen om iedere dag te exfoliëren. Ik heb bij het gebruik (1-2 x per dag) gelukkig geen negatieve reactie van mijn huid ervaren.

Biodermal Cleansing Mousse werking

De mousse zelf voelt ‘zacht’ aan en is gemakkelijk te verdelen over de huid. Eén pompje is ruim voldoende voor mijn gezicht, ik kan er mijn hals ook nog mee doen. Je kunt ervoor kiezen om deze reinigingsmousse meteen te verwijderen of om hem te gebruiken als enzymatische peeling. Daarvoor laat je hem een minuut op je gezicht zitten voordat je hem verwijdert met lauwwarm water.

Reinigingsmousse Biodermal textuur

De mousse heeft een subtiele geur die ik niet goed kan thuisbrengen, ik vind hem in ieder geval niet onaangenaam ruiken. Mijn huid voelt zeker niet droog aan na gebruik van de mousse. Ook reinigt hij erg goed en voelt de mousse fijn op de huid, ik ben fan!

Pure Balance Skin Boosting Serum

Tot nu toe gebruik ik meestal serum in een (plastic of) glazen potje met een pipet. Het nieuwe Biodermal serum zit echter in een tube. Hij heeft een transparante dop met daaronder een pompje.

Biodermal Skin Boosting Serum verpakking

Op de achterkant van de tube vind je informatie over het serum. Je brengt hem twee keer per dag aan op je gereinigde huid. Hij bevat hyaluronzuur en niacinamide. Met beide ingrediënten heb ik eerder al positieve resultaten behaald, dus ik was erg benieuwd wat dit serum voor mijn huid kon doen.

Pure Balance Skin Boosting Serum beschrijving

Het serum heeft een lichte textuur zoals ik van serums gewend ben. Normaal zijn ze echter transparant, dit Biodermal serum is wit. Net als de reinigingsmousse heeft hij een subtiele geur. De vloeistof laat zicht goed verdelen over de huid doordat hij zo dun is. Voor mijn gezicht is 1-1,5 pompje ruim voldoende.

Biodermal Skin Boosting Serum textuur

Het serum trekt vrij snel in zodat je daarna verder kunt met je skincare routine. Ik heb geen hele duidelijke vermindering van onzuiverheden gemerkt, ik vermoed dat er voor mijn huid net te weinig van de actieve bestanddelen in zit. Desondanks is het wel een fijn serum om te gebruiken.

Pure Balance Skin Purifying Gel-Crème

De Skin Purifying Gel-Crème is de dagcrème in deze serie. Hij zorgt voor intensieve hydratatie en heeft een matterende formule. Net als de andere producten heeft de crème een subtiele, frisse geur.

Biodermal Skin Purifying Gel-Crème verpakking

De dagcrème komt in een tube met draaidop. Op de achterkant vind je informatie over de crème. Hij is ontwikkeld om onzuiverheden en oneffenheden tegen de gaan door de huid te hydrateren en de vochtbalans te verbeteren.

Pure Balance dagcrème beschrijving

De crème is uiteraard wat voller dan het serum, maar laat zich net zo gemakkelijk verdelen over de huid. Ik gebruik deze ’s ochtends na het serum, masseer het in en laat het dan verder intrekken.

Biodermal dagcrème textuur

Mijn huid blijft gedurende de dag gehydrateerd aanvoelen. Vooral voor een droge huid lijkt deze crème me erg geschikt.

Pure Balance Skin Refining Balsem

Als laatste product uit deze Biodermal lijn bespreek ik de nachtbalsem. Een crème die ik ’s avonds aanbreng na het serum.

Biodermal Pure Balance Skin Refining Balsem verpakking

De nachtcrème zit in een zelfde tube als de dagcrème. Hij verbetert je huidtextuur en teint, exfolieert en gaat zo onzuiverheden en oneffenheden tegen.

Pure Balance Nachtbalsem beschrijving

Deze nachtbalsem is iets voller van structuur. Je merkt dat doordat je hem wat lastiger uit de tube krijgt (maar nog steeds gemakkelijk hoor!). Met het verdelen van de crème merk ik daar eigenlijk weinig van. Wel duurt het wat langer voor hij goed is ingetrokken. Ik bracht hem vaak aan net voordat ik ging slapen, maar dan plakte ik aan m’n hoofdkussen. Dus nu doe ik dat vaak wat eerder op de avond zodat hij de tijd heeft om in te trekken.

Biodermal Pure Balance Skin Refining nachtcrème textuur

’s Ochtends voelt mijn huid nog steeds gehydrateerd aan! Het voelt als een rijke, volle crème die veel goeds doet voor mijn huid.

Resultaten Biodermal Pure Balance productlijn

De afgelopen vijf weken heb ik al deze Biodermal Pure Balance producten gebruikt. Ik heb op geen moment een negatieve reactie van mijn huid ervaren. Geen trekkerig gevoel of extra roodheid.

Mijn huid voelt daarentegen juist erg gehydrateerd aan. Zelfs zo gehydrateerd dat ik op momenten het gevoel heb dat hij verzadigd is. Ik ontdekte al snel dat ik geen dikke lagen aan moet brengen, omdat de producten anders van die ‘rolletjes’ vormen.

Jammer genoeg heb ik niet het idee dat ze er voor hebben gezorgd dat onzuiverheden minder zijn geworden. Wel ziet mijn huid er frisser uit en voelt hij gezond aan.

Meer informatie

Deze Pure Balance producten van Biodermal zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen zoals De Online Drogist, Wehkamp, Plein.nl, Kruidvat, Etos en op Bol.com. Voor meer informatie kun je terecht op Biodermal.nl. De adviesverkoopprijzen van de producten zijn als volgt:

  • Pure Balance Reinigingsmousse – € 17,99 (150 ml)
  • Pure Balance Serum – € 24,99 (30 ml)
  • Pure Balance Gel-crème – € 24,99 (50 ml)
  • Pure Balance Nachtbalsem – € 24,99 (50 ml)
Heb jij al eens producten uit deze lijn geprobeerd? Wat vond je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

3 reacties op “Review: Biodermal Pure Balance producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top