Review: Biodermal Sensitive Balance fluïde en crème

Biodermal bracht laatst een nieuwe productlijn voor de gevoelige huid uit. In dit artikel lees je mijn ervaringen met de Biodermal Sensitive Balance crème en fluïde.

Biodermal Sensitive Balance productlijn verpakkingen

De Biodermal Sensitive Balance productlijn is ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Door de probiotica die ze bevatten komt je huid weer in balans. Daarnaast bevatten ze geen kleurstoffen, alcohol of parfum. De lijn bestaat uit vier producten. In een eerder artikel kon je al lezen over de Biodermal micellaire reinigingsgel en oog gel-crème. Vandaag is het tijd voor de crème en fluïde (de twee middelste producten op boven- en onderstaande foto’s). Mijn mening over de productlijn in het algemeen kun je in de vorige review vinden.

Biodermal Sensitive Balance productlijn

Biodermal Sensitive Balance fluïde

De verpakkingen van de fluïde en crème zijn zo ongeveer identiek aan elkaar (met uitzondering van de teksten uiteraard). Beide producten komen in een doosje met daarop de ingrediënten, werking en gebruiksadvies.

Biodermal Sensitive Balance Fluide gevoelige huid
Biodermal Sensitive Balance fluide gevoelige huid

De tube is gemakkelijk in te drukken, de fluïde komt gemakkelijk uit de tube. Door de kleine opening kun je nauwkeurig doseren. De fluïde zelf is zacht en vrij vloeibaar. Hierdoor heb je niet veel nodig en kun je het gemakkelijk verdelen over de huid.

Biodermal Sensitive Balance creme gevoelige huid
Biodermal Sensitive Balance fluide swatch

De eerste paar keer dat ik deze fluïde gebruikte kreeg ik een wat trekkend gevoel bij mijn wenkbrauwen. Daarna heb ik dat niet meer ervaren, dus ik weet niet zo goed wat de oorzaak geweest is. De fluïde smeert fijn uit en trekt ook vrij snel in. Afgezien van het trekkende gevoel de eerste paar keer, vind ik hem fijn in gebruik, ook op langere termijn.

Biodermal Sensitive Balance crème

Zoals je ziet zijn er grote overeenkomsten qua verpakking met de fluïde. Ik heb het idee dat het product zelf ook op veel punten overeen komt. Zoals ik het begrepen heb gebruik je normaal gezien de fluïde óf de crème. Als je huid wat meer hydratatie en voeding nodig heeft kun je beter voor de crème kiezen.

Biodermal Sensitive Balance creme verpakking
Biodermal Sensitive Balance creme verpakking

De crème is wat dikker dan de fluïde maar komt nog steeds gemakkelijk uit de tube. Ook heb ik geen problemen ervaren met het uitsmeren van de crème op mijn gezicht. Hij voelt zacht aan op mijn huid.

Biodermal Sensitive Balance fluide gevoelige huid
Biodermal Sensitive Balance creme swatch

Ik merk dat deze Biodermal crème mijn huid goed voedt. Hij laat een laagje achter op mijn huid waardoor ik het gevoel heb dat hij mijn huid goed beschermt en verzorgt. Zeker een aanrader!

Meer informatie

Deze producten van Biodermal zijn verkrijgbaar bij De Online Drogist, Wehkamp, Plein.nl, Kruidvat, Etos of Bol.com. De Biodermal Sensitive Balance fluïde heeft een adviesprijs van € 27,99 voor 50 ml, de crème heeft een adviesprijs van € 29,99 voor 50 ml.

Ga jij wat proberen uit deze productlijn voor de gevoelige huid?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

3 reacties op “Review: Biodermal Sensitive Balance fluïde en crème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top