Review: Biodermal Sensitive Balance reinigingsgel en oogcrème

Biodermal bracht laatst een nieuwe productlijn uit. Onderdeel van deze Biodermal Sensitive Balance lijn zijn o.a. een micellaire reinigingsgel en oog gel-crème. Kijk mee naar deze mooie producten!

Biodermal Sensitive Balance productlijn verpakkingen

Half februari kon je al over deze producten lezen in het persbericht over de Biodermal Sensitive Balance lijn. In dit artikel laat ik je de reinigingsgel en oogcrème zien. De fluide en crème komen later deze week in een ander artikel.

Biodermal Sensitive Balance productlijn

Mijn eerste indruk is goed. De verpakkingen zien er netjes uit, strak zonder overbodige informatie of kleurgebruik. Het is duidelijk dat deze producten tot dezelfde lijn behoren door de donkerblauwe vakken op de tubes en fles.

Biodermal Sensitive Balance productlijn

Op de achterkant van de producten (en de doosjes!) staat steeds wat het product is, hoe je het kunt gebruiken en wat de ingrediënten zijn. Deze producten zijn bedoeld voor de gevoelige huid. Ze bevatten dan ook geen parfum, kleurstof of alcohol, dingen waar een huid op kan reageren.

Biodermal micellaire reinigingsgel

Micellair water is mij bekend, maar een micellaire reinigingsgel had ik nog nooit gebruikt. De variant van Biodermal komt in een fles met een pompje, erg handig én hygiënisch in gebruik!

Biodermal Sensitive Balance micellaire reinigingsgel

Je kunt de gel met je handen aanbrengen of met een wattenschijfje. Vervolgens kun je de gel afspoelen met water of ook weer verwijderen met een (herbruikbaar) wattenschijfje. Het beste resultaat behaal je door dit twee keer per dag te doen.

Biodermal Sensitive Balance micellaire reinigingsgel werking

De gel zelf komt gemakkelijk met het pompje uit de fles. Ik gebruik hem het liefst met een wattenschijfje, maar ook met water verwijderen gaat prima. Hij heeft uiteraard geen geur of kleur en laat zich goed uitsmeren op de huid.

Biodermal Sensitive Balance micellair reinigingsgel

De reinigingsgel heeft meerder functies: reinigen, hydrateren, kalmeren en ondersteunen door de probiotica die hij bevat. Ook make-up kun je hiermee verwijderen. Ik moet zeggen dat ik niet veel van die functie had verwacht, maar mijn make-up liet zich gemakkelijk verwijderen door deze gel! In korte tijd is het daarom een favoriet geworden.

Gebruik je liever een reinigingsolie? Lees dan over de Biodermal P-CL-E Reinigingsolie!

Biodermal oog gel-crème

De oog gel-crème komt in een kleine tube (15 ml) (inclusief doosje). Ook op deze verpakking staat weer uitgelegd wat het product is, doet en bevat. Deze oogcrème breng je ook ’s ochtends en ’s avonds aan om de huid te voeden, kalmeren en herstellen. Daarnaast beschermt het de tere huid rond je ogen tegen invloeden van buitenaf.

Biodermal Sensitive Balance ooggel creme
Biodermal Sensitive Balance oog creme gel

De tube werkt goed. Het is een soepele tube die je gemakkelijk indrukt. Door de smalle opening is de gel-crème goed te doseren. Ik vraag me wel af waarom het ‘oog gel-crème’ wordt genoemd. Gewoon oogcrème had wat mij betreft ook volstaan, al is het wel een fijne, soepele crème.

Biodermal Sensitive Balance Oogcreme gel verpakking

De gel-crème laat zich gemakkelijk verdelen over de huid en trekt snel in. Je hebt per keer niet veel nodig. Ook dit product uit deBiodermal Sensitive Balance lijn bevat 0% parfum, dus er zijn geen vervelende geurtjes om je aan te irriteren.

Biodermal Sensitive Balance oog gel-creme swatch

Mijn huid voelt inderdaad kalmer aan na ongeveer een maand gebruik te maken van deze producten (inclusief de fluïde en crème waarover ik binnenkort schrijf). Doordat geen irriterende ingrediënten worden gebruikt als parfum en kleurstoffen zou ik deze producten zeker aanraden aan mensen met een gevoelige huid!\

Meer informatie

Deze producten van Biodermal zijn verkrijgbaar bij onder meer De Online Drogist, Plein.nl, Kruidvat, Wehkamp, Etos of Bol.com. De Biodermal Sensitive Balance micellaire reinigingsgel heeft een adviesprijs van € 24,99 voor 200 ml, de oog gel-crème heeft een adviesprijs van € 29,99 voor 15 ml.

— Ook benieuwd naar mijn ervaringen met de Biodermal Sensitive Balance fluide en crème? Lees mijn review via de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “Review: Biodermal Sensitive Balance reinigingsgel en oogcrème

  1. Die reinigingsgel klinkt echt heel interessant, gebruik altijd zo’n gel om m’n olie remover en laatste restjes te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top