Review: Boozyshop Pink Clay Detox Mask

Een tijdje geleden lanceerde Boozyshop haar eigen skincare merk, waaronder ook het Pink Clay Detox Mask. Kleimaskers vind ik meestal wel fijn, dus het leek me leuk om deze nieuwe ster op de markt eens te proberen. In dit artikel lees je er alles over!

Review Boozyshop Pink Clay Detox Mask

Boozyshop begon haar skincare-reeks eind maart 2021 met 4 producten. Naast het masker ontwikkelden ze ook een cleanser en twee serums. Inmiddels zijn we een aantal maanden én 6 producten verder. De skincare producten zijn 100% vegan, vrij van siliconen, sulfaten en parabenen en cruelty-free gemaakt en getest.

Boozyshop Pink Clay Detox Mask

De hele Skincare by Boozyshop reeks is vormgegeven met de huidige huisstijl in gedachten. Alle verpakkingen zijn roze (of wit met roze) waardoor ze erg kenmerkend zijn. Het kleimasker komt in een langwerpig doosje waarop alle informatie te vinden is om het te gebruiken.

Detailfoto vegan Pink Clay Detox Mask
Ingredienten van het roze klei masker

Zo is te lezen dat het masker geen geuren / parfum, alcohol of gluten bevat. Het masker is geschikt voor alle huidtypen en kun je zo’n 1-2 keer per week gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je het wat vaker gebruikt, bijvoorbeeld als zogenaamde spot treatment (dus alleen op de onzuivere plekken op je huid). Je laat het masker 15 tot 20 minuten intrekken. Bij een kleimasker zie je meestal wel wanneer het tijd is om af te spoelen, want die drogen op.

Gebruiksadvies gezichtsmasker pink clay

Het Boozyshop Pink Clay Detox Mask zelf zit in een tube. Eén van de andere bekende kleimasker, het Clay & Glow masker, zat in een pot en droogde uiteindelijk vrij snel uit. In deze tube zit maar half de hoeveelheid (50 ml, tegenover 100 ml in de Clay & Glow pot, al is er tegenwoordig ook een pot van 65 ml verkrijgbaar) dus ik hoop dat ik hierbij niet het probleem van uitdroging heb.

Boozyshop Pink Clay Detox Mask tube

Het masker is wel aan de dikke kant, dus je moet wel even stevig in de tube knijpen om er wat uit te krijgen. Hierdoor is het gemakkelijk om te doseren, maar iets lastiger om het aan te brengen. Ik doe steeds een kleine hoeveelheid op een kwast tot ik mijn hele gezicht bedekt heb. Of ik gebruik het bijvoorbeeld alleen op mijn T-zone.

Textuur Pink Clay Mask van Boozyshop

Het Boozyshop Pink Clay Detox Mask is qua textuur, kleur en werking vergelijkbaar met het Clay & Glow masker. Ik was daar tevreden over (afgezien van het uitdrogen), dus verwachtte datzelfde bij dit nieuwe kleimasker. Hij brengt even gemakkelijk aan en ziet er vergelijkbaar uit op de huid. Na 20 minuten is het masker voldoende ingedroogd op mijn gezicht en spoel ik het er af.

Pink Clay masker na aanbrengen en na 20 minuten

Mijn huid voelt daarna schoon en glad aan. Ik heb het idee dat het helpt om mijn huid zuiver te krijgen en ben blij dat ik nu weer een kleimasker heb. Ik zou dit masker zeker aanraden!

Meer informatie

Mocht je overwegen het Clay & Glow masker te proberen, dan zou ik zeker aanraden om het Boozyshop Pink Clay Detox Mask eens te bekijken. Met een prijs van € 8,95 voor 50 ml is hij namelijk ruim de helft goedkoper. Uiteraard koop je het masker bij Boozyshop zelf!

Gebruik jij wel eens kleimaskers?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top