Review: Catrice 2 in 1 Peeling & Toner

In de Catrice assortimentsupdate voor de lente / zomer 2021 werden een aantal nieuwe skincare items aangekondigd. Eén ervan is de Catrice 2 in 1 peeling & toner met AHA en BHA die me meteen interessant leek. In dit artikel lees je alles over mijn ervaringen met dit nieuwe product.

Catrice Pore 2 in 1 Peeling & toner

Eerder probeerde ik al het Catrice Pore Minimizing serum wat me erg goed beviel. De verpakking van deze Catrice Pore 2 in 1 peeling & toner is vormgegeven in dezelfde stijl. De twee producten zijn dan ook goed in combinatie te gebruiken. Waar het serum als actief ingrediënt niacinamide bevat, zit in de toner 1% BHA en 3% AHA. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is AHA en BHA?

AHA staat voor Alpha Hydroxy Acids (alphahydroxyzuren, bijvoorbeeld glycolzuur en melkzuur), BHA staat voor Beta Hydroxy Acids (betahydroxyzuren, bijvoorbeeld salicylzuur). Beide zijn fruitzuren die ervoor zorgen dat je huid zich vernieuwt en er stralend uitziet, maar wel op hun eigen manier.

AHA’s zijn wateroplosbaar en weken dode huidcellen los. Dit gebeurt op je huidoppervlak, zodat de nieuwe huidcellen zichtbaar worden. Tegelijkertijd zorgen ze er ook voor dat in de onderliggende huidlagen de celvernieuwing gestimuleerd wordt en de vochtbalans behouden blijft. AHA is met name geschikt voor de droge tot normale huid en er zijn tekenen dat het er ook voor zorgt dat fijne lijntjes door zonschade verminderd worden.

BHA’s zijn juist in olie oplosbaar. Ze vermengen zich met de aanwezige vetten in je huid waardoor ze diep in je poriën kunnen doordringen. Ze zorgen ervoor dat verstoppingen door ophopend talg losgeweekt en opgelost worden. Door deze eigenschappen is BHA uitermate geschikt voor de vette huid. Ze zorgen er net als AHA voor dat je huid geëxfolieerd wordt, maar doen dit iets dieper in de huidlagen.

Voor de ene huid is AHA dus beter geschikt en voor de ander BHA. Je kunt producten zoeken met enkel AHA of enkel BHA, afhankelijk van de behoefte van je huid. Ze zijn ook te combineren, zoals Catrice heeft gedaan in deze Peeling & Toner. Belangrijk is om na het gebruik van skincare met AHA of BHA altijd een product met SPF te gebruiken (wat natuurlijk sowieso aan te raden is). Ik gebruik bijvoorbeeld de Payot SPF50 zonnebrandcrème voor het gezicht.

Catrice 2 in 1 Peeling & Toner

De Peeling & Toner komt in een een doorzichtig blauw/groene plastic fles met witte draaidop. Op de achterkant vind je informatie over het product (in het Engels, Duits en Frans) en de lijst met ingrediënten. Er zit 1% salicylzuur in (BHA) en 3% amandelzuur (AHA). Het is de bedoeling dat je hem 1x per dag gebruikt. Liefst in de avond, omdat je huid dan geen zonlicht zal zien in de uren erna.

Ingredienten Catrice toner met AHA BHA

De Peeling / Toner zelf lijkt op water. Het is een hele dunne vloeistof zonder echte kleur. Je brengt hem aan na het reinigen van je gezicht. Door de opening in de fles kun je hem op een wattenschijfje doen en zo op je gezicht deppen. Ik gebruik hiervoor mijn zelfgemaakte wattenschijven. Eigenlijk vind ik dat een beetje zonde, ik heb namelijk het idee dat de helft in het wattenschijfje trekt in plaats van op mijn gezicht terecht komt. Maar zonder wattenschijfje is ook niet echt een optie, juist omdat het heel waterig is. Wat overigens normaal is voor een peeling / toner. Misschien dat ik hem nog eens in een sprayflesje doe en het zo aanbreng, dat zal voor mij persoonlijk prettiger werken denk ik.

Catrice PORE peeling & toner AHA BHA

De peeling komt gemakkelijk uit de flesopening. Ondanks dat ik een beetje zoekende ben naar de beste manier om hem aan te brengen, vind ik het wel een fijn product. Het voelt licht, trekt snel in en valt in de categorie ‘clean beauty’. Hij bevat namelijk geen alcohol, parfum, parabenen of minerale oliën. Daarnaast is hij vegan en vrij van microplastics.

Deze 2 in 1 peeling & toner heeft een hele lichte, frisse geur die je niet meer ruikt als je hem eenmaal hebt aangebracht. Ik heb bij het gebruik geen negatieve effecten op mijn huid ontdekt. Als je hem gebruikt op wondjes kun je een licht stekende reactie verwachten, dus die kun je beter even ontzien.

Op de verpakking is te lezen dat uit onderzoek met 30 vrouwen is gebleken dat na drie weken poriën minder zichtbar zijn, net als onzuiverheden. Ik moet zeggen dat ik deze voordelen in de afgelopen weken niet expliciet heb opgemerkt, maar iedere huid is anders dus het kan zijn dat dit later nog komt. Of dat het bij jou natuurlijk juist wel snel zichtbaar is.

Meer informatie

De Catrice Pore 2 in 1 Peeling & Toner heeft een adviesverkoopprijs van € 5,99 voor 100 ml. Je koopt hem bij de Catrice verkooppunten of online bij bijvoorbeeld Boozyshop. Zoals gezegd is het een vegan formule en bevat hij geen micro-plastics, minerale oliën, parabenen, parfum en alcohol.

Gebruik jij wel eens een peeling en / of toner?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top