Review: Catrice Clean ID Silk Intense lipsticks

Ze liggen al een tijdje in de winkel, maar ik had ze nog niet geprobeerd: de Clean ID Silk Intense lipsticks van Catrice. In de Catrice lente / zomer 2021 assortimentsupdate stonden 6 mooie tinten waarvan ik besloot er 2 te kopen. In dit artikel laat ik ze zien!

Catrice Clean ID Silk Intense lipstick

Over de Catrice Clean ID lipsticks

Al een tijdje geleden heeft Catrice de Clean ID productlijn uitgebracht: natuurlijke producten, vegan, cruelty-free en zonder dubieuze toevoegingen zoals micro-plastics en parfum. Onderdeel hiervan zijn de Silk Intense lipsticks. Catrice bracht daarin zes kleuren lippenstift uit. Je ziet ze hieronder op een rijtje. Ik besloot er twee te kopen en koos voor de twee middelste.

Catrice Clean ID silk lipstick

Het zijn een prachtige nudetint 030 Nude Blush en 040 Light Summer die wat meer berry toned is. Die laatste ziet er overigens totaal anders uit dan op de persfoto hierboven, maar hij is nog steeds prachtig wat mij betreft.

Catrice Clean ID lipsticks Nude Blush Light Summer

Deze reeks lipsticks bevatten voor maar liefst 88% natuurlijke ingrediënten. Ook de huls is milieubewust gemaakt: ze zijn van papieren / kartonnen materiaal.

De Catrice Clean ID lipsticks in gebruik

Laten we beginnen bij Nude Blush. In de huls lijkt deze kleur vrij donker, maar gelukkig viel dat uiteindelijk op de lippen wel mee. Bij Light Summer is dat trouwens hetzelfde, ook die lijkt erg donker maar is het niet.

Clean ID lipstick Nude Blush
Clean ID lipstick Light Summer

Bij de swatches geven ze vrij goed kleur af. Ze zijn niet volledig dekkend en drogen niet mat op. Wat overigens ook niet de bedoeling is: ze zouden een romige, satijnen finish moeten hebben. Dat klopt ook wel.

Swatches Catrice Clean ID lipsticks

Bij de donkere tint had ik iets meer moeite om de kleur gelijkmatig aan te brengen, maar dat komt denk ik omdat het een donkerdere kleur is en door het soort swatch wat ik maakte.

Op de lippen geven de lipsticks goed kleur af. Ze voelen inderdaad romig en daardoor ook hydraterend aan. De kleur blijft niet volledig behouden na eten of drinken en ze kruipen een klein beetje in de lijntjes van mijn lippen. En toch vind ik ze erg fijn.

Hieronder zie je ze op mijn lippen, eerst Nude Blush en vervolgens Light Summer.

Catrice Nude Blush lipstick swatch
Catrice Light Summer lipstick swatch

Beide tinten vind ik erg mooi en ik ben dan ook blij met mijn kleurkeuze voor deze Catrice lippenstift!

Meer informatie

De Catrice Clean ID Silk Intense lipsticks zijn verkrijgbaar bij de bekende Catrice verkooppunten. Online koop je ze bijvoorbeeld bij Kruidvat, Trekpleister of Boozyshop. Ze hebben een adviesverkoopprijs van € 4,59 per stuk (3,3 gram).

Ga jij meestal voor een nude-lip of een opvallendere kleur?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: Catrice Clean ID Silk Intense lipsticks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top