Review: Catrice PRO Lavender Breeze Slim eyeshadow palette

In de Catrice lente/ zomer 2021 assortimentsupdate zagen we twee nieuwe PRO slim eyeshadow palettes. Ik laat in dit artikel het Catrice PRO Lavender Breeze slim eyeshadow palette zien, met nude tinten en enkele lila / paarse eye-catchers. Benieuwd naar deze nieuwe aanwinst? Kijk dan snel verder!

Catrice Lavender Breeze PRO Slim oogschaduwpalette

Ik wilde al een tijdje een palette met wat lila / paarse tinten. Ik vind dat eigenlijk hele mooi kleuren, maar gebruik het in de praktijk weinig. Daar wilde ik verandering in brengen. In dit Catrice palette zitten ook een aantal neutrale tinten, waardoor ik de verwachting had dat ik het wat sneller zou pakken dan een all-purple palette. Laten we het palette eens wat beter bekijken!

Het palette zelf is opvallend en past goed in de Pro Slim eyeshadowpalette-reeks. Inmiddels zijn er al een aantal paletten uitgekomen, volgens mij ziet deze er het meest kleurrijk uit (van buiten). Op de achterkant van het palette staat in meerdere talen de informatie en de lijst met ingrediënten.

Catrice 010 Sea Of Blossoms Pro Slim eyeshadow palette
Ingredienten oogschaduwpalette pro slim paars

Het palette is inderdaad ‘slim’, of wel smal. Het is gemaakt van stevig karton en hij sluit door twee onzichtbare magneetjes. In de deksel van het palette zit aan de binnenkant een spiegeltje.

Binnenkant Lavender Breeze palette
Be A Pro close-up oogschaduwpalette

De binnenkant van Lavender Breeze

De kleuren oogschaduw zijn een afwisseling van nude-/bruintinten en paars / lila. Ook de koraalkleurige oogschaduw Peach vind ik een leuk accent in dit palette.

Catrice Pro Slim Eyeshadow palette paars

Zoals je hierboven kunt zien variëren van de kleuren van heel licht tot heel donker, zodat je goed diepte kunt aanbrengen in je ooglooks. Persoonlijk vind ik het fijn als ik allerlei kanten op kan met een palette.

Voor Lavender Breeze heeft Catrice gekozen voor 6 metallics / shimmers en 8 matte tinten. Bij de shimmers zitten twee gemarmerde pans. Dazzling is een zilveren shimmer met lila accenten. Ineffable is een donkerbruin met lichtbruine accenten.

Close-up marmer tint Catrice oogschaduw
Close-up oogschaduw Catrice Lavender Breeze

Catrice Lavender Breeze in gebruik

Het swatchen ging eigenlijk prima. Het was niet zo dat ik super onder de indruk was, maar voor een toch wel budget palette als dit is het pigment prima wat mij betreft.

Swatches Catrice Pro Slim Lavender Breeze palette

De lichte tinten vallen een beetje weg omdat ze dicht bij mijn huidskleur liggen. Ook Dazzling viel me een beetje tegen. Ik heb alle swatches gemaakt zonder gebruik van fixing spray, enkel met de Max & More eyeshadow primer als basis. Ik verwacht dat je het effect van de shimmers beter kunt maken als je ze aanbrengt met een vochtige kwast.

De tint die me het meest verraste is denk ik ‘Romantic’, een champagnekleurige shimmer. Ik vind hem in ieder geval prachtig. Ook Ineffable ziet er mooi uit in de swatches.

Ik maakte twee ooglooks met het palette, beide met een paarse touch. De eerste maakte ik wat donkerder, door ook die donkerbruine tinten uit het palette te gebruiken. Op het bewegend ooglid heb ik de paarse shimmer Lilac aangebracht. In mijn binnenste ooghoek zie je een combinatie van de matte lila met Dazzling.

Ooglook met Catrice Sea of Blossoms oogschaduwpalette

Ik gebruikte bij deze look de Makeup Revolution Ultimate Eye Base, Benefit They’re Real! Magnet mascara en Colourpop false lashes in Chica.

Bij deze tweede, wat rustigere look, viel me op dat ook de bruintinten op mijn huid wat mauve lijken. Dat past ook wel bij de kleuraccenten. Ik gebruikte ook de Makeup Revolution oogschaduwprimer en Lashes by Linnie wimpers in de stijl Dahlia.

Ooglook met Catrice Lavender Breeze palette 2021

Mijn algemene indruk van dit palette is dat hij niet indrukwekkend is, maar wel gewoon prima. Soms moet je wat kleuren opnieuw aanbrengen omdat het anders net iets teveel in elkaar overloopt tijdens het blenden. Hierdoor vervagen de kleuren. Zonder oogschaduwprimer hoef je dit palette niet te pakken. De twee lichte shimmers bleven ook bij de ooglook wat minder goed, de andere shimmers in het palette brengen wel gemakkelijk aan. Wat mij betreft scoort dit palette ‘overall’ okee, maar er zijn betere palettes verkrijgbaar, ook voor deze prijs.

Meer informatie

Het Catrice PRO Lavender Breeze slim eyeshadow palette is, net als met de peachy variant die uitgekomen is, te koop bij de Catrice verkooppunten (Kruidvat en Trekpleister, in België bij Kruidvat) en online via Boozyshop. Het palette heeft een prijs van € 9,89, is vegan en cruelty-free. Het palette bevat in totaal 10,6 gram.

Heb jij al ervaring met dit palette of één van de andere PRO slim palettes van Catrice?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Catrice PRO Lavender Breeze Slim eyeshadow palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top