Review: Catrice True Skin foundation en concealer

In de Catrice herfst / winter 2020 assortimentsupdate kwamen ze met de True Skin foundation en concealer. In de Catrice lente / zomer 2021 update wordt dat assortiment uitgebreid met een loose powder. Vandaag kun je hier nog alles lezen over de foundation en concealer. Kijk dus snel verder!

True Skin foundation concealer hyaluronzuur

Over de True Skin producten

De True Skin foundation zou een medium dekking hebben die je kunt opbouwen tot hoog. Met een matte finish ziet hij er natuurlijk uit. Door het toegevoegde hyaluronzuur en watermeloenzaadolie wordt je huid gehydrateerd.

De concealer is waterproof en hydrateert je huid tot wel 18 uur lang. Ook deze heeft een matte finish en bevat hyaluronzuur. Beide producten zijn vegan en vrij van microplastics.

De foundation is verkrijgbaar in 21 kleuren, bij de concealer kun je kiezen uit 15 tinten. In deze Corona-tijd kom ik amper in winkels (voor zover ze open zijn) en online de goede kleur foundation (en concealer) kiezen is vrij lastig. Mijn vorige Catrice foundation (HD Liquid Coverage) had ik in de kleur Light Beige, maar die vond ik iets te geel. Dat wilde ik nu voorkomen.

True Skin foundation concealer kleurnamen

Uiteindelijk koos ik voor de 018 Cool Rose foundation en 010 Cool Cashmere concealer. De concealer is één tint lichter, maar heeft ook een wat koelere ondertoon. Alhoewel de foundation ook ‘cool’ in de kleurnaam heeft staan, vind ik die vrij warm.

Catrice True Skin verpakkingen

De True Skin verpakkingen vind ik persoonlijk erg mooi. Beide hulzen / flesjes zijn van glas met zwarte letters. Details in wit en roségoud maken het geheel af. Op de flesjes vind je aan de achterkant beknopte informatie over de producten. Voor de ingrediënten kun je bij de concealer ook op de achterkant terecht, bij de foundation zit een klein stickertje op de dop geplakt.

Beschrijving Catrice True Skin foundation
Beschrijving Catrice True Skin concealer

De foundation haal je uit de verpakking door middel van een pompje. Dit werkt erg gemakkelijk! Het enige nadeel is dat er na het ‘pompen’ nog wat foundation eruit lijkt te lopen. Na een aantal keer gebruiken was het pompje aan de buitenkant helemaal vies geworden. Maar goed, dat is natuurlijk ook zo weer verholpen.

Pompje Catrice True Skin foundation

De concealer breng je aan met een sponsapplicator. Deze heeft een soort driehoekige vorm. Met de punt kun je nauwkeurig in kleine hoekjes komen. Het sponsje voelt zacht en neemt genoeg concealer mee. Ik vind hem dan ook erg fijn in gebruik!

Sponsapplicator Catrice True Skin concealer

True Skin foundation en concealer in gebruik

Tijd voor de kleurtest! Je pols is natuurlijk niet de beste plek om de kleur uit te testen, maar wel het handigst voor swatches. De concealer leek me in eerste instantie eigenlijk een prima match! Maar het meest benieuwd was ik naar de foundation omdat die wat warm leek in de fles.

Swatches Catrice True Skin Cool Rose Cashmere

Toen ik hem aanbracht vond ik het eigenlijk meevallen. Maar toen ik hem eenmaal wat blendde oxideerde hij flink. Hij lijkt bijna oranje! Dit kan te maken hebben met mijn huid, dus ik hoopte dat hij op mijn gezicht wat beter zou presteren.

Gelukkig valt de kleur daar mee. Ik heb hem goed in de huid gedept met een beautyspons. Nog steeds is de kleur iets te warm / donker voor me. Maar, eerlijk gezegd, gebruik ik foundation vooral bij Instagram (oog)looks waardoor het niet zal opvallen dat hij niet helemaal matcht met mijn eigen huidskleur. Dat is ook waarom ik het wel aandurfde om er online eentje te bestellen.

Catrice True Skin Cool Rose Cashmere

Op de foto hierboven heb ik overigens één laag aangebracht, je ziet dat er nog wel oneffenheden doorheen komen. De belofte van een medium dekking klopt dus aardig, ik had hem zelfs wat minder dekkend verwacht. Hij heeft inderdaad een matte finish, maar blijft er wel natuurlijk uitzien. Iets wat ik persoonlijk wat minder vindt is dat hij mijn ‘fijne lijntjes’ lijkt te benadrukken.

De concealer heb ik onder mijn ogen aangebracht. Hij is goed te blenden waardoor hij vlekkeloos overloopt in de foundation. Wat dat betreft zijn de True Skin foundation en concealer goed op elkaar afgestemd.

Met beide producten ben ik erg tevreden. Ze blijven vrij goed zitten gedurende de dag en ik heb niet het idee dat mijn huid er droog van gaat aanvoelen. Ze geven een natuurlijke finish en een prima dekking. Een aanrader!

Meer informatie

De Catrice True Skin concealer koop je voor € 3,95 (4,5 ml), de foundation kost € 6,95 (30 ml). Ik bestelde ze online bij Boozyshop.nl. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de bekende Catrice verkooppunten zoals bijvoorbeeld Kruidvat, Etos en Trekpleister.

Heb jij deze nieuwe Catrice producten al geprobeerd?

— Lees hier alles over de nieuwste Catrice lente / zomer 2021 assortimentsupdate! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top