Review: Charlotte Tilbury Colour Chameleon

Je zag hem al in De Bijenkorf adventskalender 2021 unboxing: Het Colour Chameleon pencil van Charlotte Tilbury. Is het een oogpotlood? Is het een oogschaduw stick? Het is in ieder geval mijn eerste Charlotte Tilbury make-up item en vandaag probeer ik hem uit. Lees dus snel verder!

Charlotte Tilbury Colour Chameleon Eye Shadow Pencil

Charlotte Tilbury is zo’n merk wat ik zelf niet zo snel koop. Ik vind de producten vaak erg mooi, maar aan de dure kant wat me tegenhoudt het te kopen. Een adventskalender is dan een leuke manier om toch kennis te maken met het merk. Deze Colour Chameleon oogschaduw stick van Charlotte Tilbury kost los € 25, eens zien of ik het dat geld waard vind!

Charlotte Tilbury Colour Chameleon oogschaduw potlood

Het is een creamy oogschaduwstick met een ‘colour morphing’ effect. Het potlood is dikker dan een regulier oogpotlood en ook wat korter. Hij bevat 1,6 gram product, als ik de verpakking mag geloven.

In de adventskalender zat de kleur Amber Haze, een bruine tint. Charlotte Tilbury heeft deze stick in acht kleuren uitgebracht, waarbij iedere kleur staat bij een bepaalde oogkleur. Per oogkleur (blauw, bruin, hazel en groen) is er een tint voor overdag en voor de avond. Je ziet al die kleuren op De Bijenkorf website.

Charlotte Tilbury Amber Haze oogschaduw potlood

Amber Haze is de avondkleur voor bruine ogen. Ik heb zelf blauwe ogen, maar daar zal zo’n bruine tint vast ook niet bij misstaan.

Op het potlood zelf staat weinig tekst, maar alle benodigde informatie vind je wel op het kartonnen doosje.

Ingredienten Amber Haze oogschaduwpotlood

De Charlotte Tilbury Colour Chameleon stick in gebruik

Het is een potlood wat je zelf moet slijpen. Mijn ervaring is dat je dit al snel moet doen als je de punt een beetje scherp wil houden. Zonde eigenlijk, want tijdens het slijpen gooi je ook steeds wat van het product weg.

Close-up Charlotte Tilbury Colour Chameleon in Amber Haze

Het potlood geeft een wat lichtere bruine, bijna gouden kleur af. De stick voelt creamy aan en heeft een erg goed pigment. Aan de punt of de swatch zie ik eigenlijk weinig ‘colour morphing’, er is niet echt een kleurverschuiving waar te nemen.

Swatch CTilbury Amber Haze bruin potlood

Als je de oogschaduwstick eenmaal hebt aangebracht, moet je echt moeite doen om hem nog er af te krijgen. Met een waterproof make-up remover gaat het overigens prima, maar hij is sowieso smudge-en waterproof. Ik postte er eerder al een filmpje over op TikTok, je kunt hem hieronder bekijken (volg je me al op TikTok?).

Ik weet nooit zo goed wat ik met dit soort dikke oogschaduw sticks aan moet. De punt is eigenlijk te dik om een mooie wing te zetten (al heb ik toch een poging gedaan, die zie je hieronder). Een hele ooglook ermee maken door hem wat uit te blenden is wellicht een betere optie. Dat ga ik later nog eens proberen!

Ooglook met Charlotte Tilbury Amber Haze pencil

Als basis gebruikte ik hierbij het Colourpop So Jaded oogschaduwpalette en de BPerfect Universal lashes in Power.

Op de foto hierboven zie je wel enigszins een kleurverschil, maar echt een duidelijke kleurverschuiving is het niet. Het is geen mat oogpotlood, hij heeft wel een lichte shimmer. Maar als je een product ‘chameleon’ noemt, en erbij schrijft dat hij ‘colour morphing’ is, dan verwacht ik wel iets meer.

Al met al vind ik het potlood / de oogschaduw stick fijn in gebruik, hij is door de grootte beter te gebruiken als oogschaduw dan als potlood. Is hij het geld waard? Dat is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik zou er geen € 25 voor over hebben.

Meer informatie

Het Charlotte Tilbury Colour Chameleon Eye Pencil is onder andere te koop bij De Bijenkorf. Hij kost € 25. Je kunt hem ook vinden in De Bijenkorf adventskalender van dit jaar.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top