Review: Clay and Glow Cooling Eye Cream

Een aantal weken geleden lanceerde Clay and Glow weer een gloednieuw product: een Cooling Eye Cream. Kun jij wel een uitgeruste en stralende oogopslag gebruiken? Wie weet wordt deze oogcrème dan jouw holy grail. Lees dan ook zeker even verder om alles te weten te komen!

Clay and Glow Cooling Eye Cream verpakking

Over de Clay & Glow oogcrème

Clay and Glow belooft dat de Cooling Eye Cream een heleboel voordelen kan hebben voor de huid rondom je ogen, zoals:

  • Verminderen van donkere kringen onder je ogen.
  • Versterken van de huid.
  • Het verminderen van roodheid.
  • Hydrateren van je huid.
  • Verminderen van fijne lijntjes.

Genoeg redenen dus om dit wondermiddel uit te proberen! Op de Clay & Glow website vind je uitgebreidere informatie over de voordelen. Overigens kun je daar ook de ingredienten terugvinden, net als op het doosje (en de tube) zelf.

Ingredienten Clay & Glow oogcreme

De doos voelt heel stevig en heeft een luxe uitvoering: er zit zelfs een spiegel in de deksel! In alle eerlijkheid: ik denk niet dat ik de crème in het doosje zal bewaren en dus de spiegel zal gebruiken maar het geeft het product wel een luxe uitstraling. Het doosje is overigens goed herbruikbaar als je het inzetstuk (waar de crème in geklemd zit) eruit haalt. Ik denk dat ik hem ga gebruiken voor mijn water activated liners of potjes glitter, handig!

Luxe verpakking met oogcrème Clay & Glow
Tube oogcrème in luxe verpakking

Na het openen van de doos komt de tube met oogcrème tevoorschijn. Het blijkt een vrij stevige tube met metalen onderkant. Stevig, maar je kunt hem goed induwen om de crème te doseren. Op de achterkant van de tube staat ongeveer dezelfde informatie als op het doosje.

Op de tube staat abusievelijk dat de crème 98,6% natuurlijke ingrediënten bevat, dit is in werkelijkheid 95,7%. In een volgende productiebatch wordt dit cijfer aangepast.

Informatie en ingredienten vegan oogcrème

De crème bevat bijna 96% natuurlijke ingrediënten, is vegan en cruelty-free geproduceerd. Door de toegevoegde zonnebloem-, argan- en rozenbottelolie worden fijne lijntjes minder zichtbaar. De oogcrème bevat vitamine E en C, avocado-olie en peptiden om de donkere kringen onder je ogen te verminderen. Ook helpen deze ingrediënten samen met de glycerine voor een versteviging van de huid rondom je ogen.

Clay & Glow verkoelende oogcrème 2021

De tube heeft een metalen uiteinde waar de oogcrème uit komt. Door dit koele metaal in combinatie met de peptiden wordt roodheid verminderd en de bloedsomloop verbeterd. Voor een extra verkoelend effect kun je de crème zelfs 5 minuutjes in de vriezer leggen. Brrrr!

Opening Clay & Glow Cooling Eye Cream

De Clay & Glow Cooling Eye Cream in gebruik

Door de opening in het metalen gedeelte komt de oogcrème uit de tube. Het is de bedoeling dat je een klein beetje crème eruit laat komen en dit vervolgens met het metalen uiteinde over de huid onder je ogen verdeeld. Het is alsof de huid rondom je ogen zo tegelijkertijd een verkoelende massage krijgt. De crème heeft niet echt een geur.

Textuur van de verkoelende oogcrème

Ik moet zeggen, je wordt er zeker wakker van in de ochtend! Dat koude metaal over de warme, slaperige huid… Maar tegelijkertijd vind ik het ook heel rustgevend. Even een momentje waarbij de huid verzorgd wordt. En ik heb ook echt het idee dat je verschil ziet. Te weinig om het op een foto vast te leggen, helaas, maar het geeft een goed gevoel.

Wel een tip: zorg dat je niet teveel crème in één keer uit de tube laat komen. Beter een beetje extra pakken dan teveel crème proberen te verdelen! Al met al vind ik deze Clay and Glow oogcrème erg fijn.

Meer informatie

Deze nieuwe Clay and Glow Cooling Eye Cream koop je via de Clay and Glow webshop of via ICI Paris XL (of ICI Paris XL België). Je betaalt € 24,95 per tube van 15 ml. Koop je via de Clay & Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment!

De oogcrème is vegan, cruelty-free en bestaat voor bijna 96% uit natuurlijke ingrediënten.

— Meer lezen over Clay & Glow? Bekijk dan deze artikelen over: Clay and Glow Vitamin C Serum, Clay & Glow Exfoliating Face Scrub en Clay and Glow Sunscreen SPF30 ! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Review: Clay and Glow Cooling Eye Cream

  1. Geen goed product, zware allergie rode opgezwollen oogleden ik stond letterlijk in de fik.
    Na twee maanden dacht ik het nog eens te proberen geef het een kans dacht ik dus ECHT nooit meer . Weer zware rode opgezwollen oogleden en heel veel jeuk. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, ernstig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top