Review: Clay and Glow Vitamin C Serum

Clay and Glow blijft steeds fijne nieuwe producten uitbrengen, maar het Vitamin C Serum is al een tijdje een basisitem in het assortiment. Ik kreeg de kans om hem uit te proberen en die greep ik natuurlijk met beide handen aan! In dit artikel lees je dan ook alles over dit product.

Clay and Glow Vitamin C Serum

Het eerste wat opvalt is de kleur van de verpakking. De andere producten zijn gehuld in een soort zalmroze verpakking, afgeleid van pink clay. Het Vitamin C Serum van Clay and Glow heeft echter een lavendelkleurige verpakking. Misschien omdat dit product geen roze klei bevat? Wel bevat het serum de volgende ingrediënten:

  • Vitamine C: Dit beschermt je huid tegen schade door vervuiling en UV-stralen. Daarnaast zorgt het voor de vernieuwing van huidcellen waardoor je er stralender uit ziet en je huid egaler lijkt door het brightening effect.
  • Niacinamide / Vitamine B3: Je poriën lijken kleiner en dit ingrediënt heeft een ontstekingsremmende werking. Daardoor werkt het vaak goed bij mensen die last hebben van acne, rosacea of andere huidproblemen. Roodheid wordt minder en het zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes in je gezicht.
  • Panthenol / Vitamine B5: Een anti-oxidant die je huid hydrateert en daardoor goed is voor een droge of geirriteerde huid. Je vochtbalans wordt hersteld en panthenol helpt om je huid jong te houden.
  • Hyaluronzuur: Het laatste belangrijke ingrediënt is hyaluronzuur wat zorgt voor een gehydrateerde huid. Hierdoor worden rimpels en lijntjes in het gezicht minder zichtbaar. Daarnaast helpt het je huid te verstevigen en legt het een onzichtbare beschermende laag over je huid.
Clay and Glow Vitamine C Serum informatie

Net als de Clay and Glow Exfoliating Face Scrub zit het Vitamin C serum in een luxe verpakking. Een stevig doosje met een uitschuifbaar gedeelte waar het serum stevig in zit. Hierdoor is er minimale kans op beschadiging tijdens verzending en het geeft meteen een luxe gevoel.

Clay and Glow Vitamin C Serum verpakking

Op de verpakking staat alle informatie je nodig hebt bij gebruik van het serum. Overigens kun je bijvoorbeeld de ingrediënten ook het flesje zelf vinden. Dat flesje is van licht glas waarbij de bovenste helft de lavendeltint heeft net als de verpakking.

Vitamine C Serum lila pipet

Vaak zie je dat serums met vitamine C een donkere verpakking hebben. Dit wordt gedaan omdat het vitamine C afbreekt door daglicht. Goed om te weten is dat er verschillende vormen van vitamine c zijn. Het is steeds in ontwikkeling waardoor het stabieler wordt en bijvoorbeeld daglicht wél kan verdragen. Dit is bij 3-O-ethyl ascorbic acid, wat Clay and Glow gebruikt, het geval. Dat verklaart dan ook meteen waarom het niet in een donkere glazen flesje zit. Een ander voordeel van deze variant van vitamine c is dat het helpt bij hyperpigmentatie en ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Het serum zit in een pipetflesje van 30 ml. Het pipetje heeft een dun, gebogen eindje waardoor je de druppels goed kunt aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om eerst een paar druppels op je handen te doen en het zo te verdelen over je gezicht. Of je drupt ze meteen op je gezicht waarna je ze verdeeld. Ik kies meestal voor dat laatste. Ik smeer het uit en dep het daarna in mijn gezicht. Twee tot drie druppels is genoeg en na een aantal minuten is het volledig ingetrokken.

Clay and Glow Vitamin C Serum met niacinamide

Andere serums met vitamine c die ik probeerde hadden een sinaasappelgeur, maar dat is bij dit serum van Clay and Glow totaal niet het geval. Wat mij betreft een pluspunt! Ik kan de geur niet echt thuisbrengen, hij ruikt heel fris en verzorgend. Het parfum wat is toegevoegd is overigens allergeenvrij.

Ik gebruik het serum nu een maandje en heb het idee dat mijn huid er wat gezonder uit ziet. Na zo’n korte tijd is het niet gek om nog niet veel verschil te zien, daarvoor moet je skincare vaak wat langer gebruiken. En dat ga ik bij het Clay and Glow Vitamin C serum zeker doen! Hij is fijn in gebruik, trekt snel in en ruikt lekker, genoeg redenen om hem dagelijks te pakken.

Meer informatie

De producten van Clay and Glow koop je via de Clay and Glow website. Ik zie dat hij momenteel uitverkocht is. Gelukkig kun je ook nog terecht bij ICI Paris XL of Boozyshop, ook vanuit België. Koop je via de Clay & Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment!

Het serum zit in een flesje van 30 ml en kost € 36,95. Je hebt steeds maar 2-3 druppels nodig, dus je kunt er vrij lang mee doen. Koop je via de eigen webshop meerdere Vitamin C serums tegelijk, dan krijg je korting. Clay and Glow producten zijn vegan en cruelty-free.

Gebruik jij vitamine c in je skincare routine?

— Meer lezen over de producten van Clay and Glow? Bekijk dan hier de Exfoliating Face Scrub en Straw-jelly Face Wash! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

3 reacties op “Review: Clay and Glow Vitamin C Serum

  1. Ik heb Clay and Glow al heel vaak voorbij zien komen op Instagram, maar ik heb het nog nooit uitgeprobeerd. Misschien toch maar een keer iets uitproberen. En wat maak je trouwens prachtige foto’s!

    1. Wat lief, dank je wel voor het compliment! Wat mij betreft zijn de producten van Clay and Glow zeker aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top