Review: Clay & Glow Exfoliating Face Scrub

Sinds Clay and Glow twee jaar geleden startte met een pink clay mask is het assortiment flink uitgebreid. Eerder probeerde ik al de Straw-jelly face wash die ik kocht en vandaag kun je meer lezen over de Clay and Glow Exfoliating Face Scrub met jojoba parels en meloenextract. Kijk dus snel verder!

Clay and Glow Exfoliating Face Scrub

Ik had me niet heel erg goed ingelezen voor ik de face scrub van Clay and Glow ontving dus toen ik deze mooie kokervormige verpakking zag was dat een verrassing. Het voelde meteen wat luxer aan dan ‘gewoon’ een tube in een doosje.

Bij Clay and Glow wordt veel aandacht besteed aan de uitstraling van het merk. Dezelfde stijl en kleuren zie je eigenlijk bij alle verpakkingen terug, zo ook bij de scrub. Op de achterkant van de verpakking vind je informatie over het product. Zo kun je daar de ingrediënten terugvinden, het gebruiksadvies en natuurlijk het icoon om aan te geven dat ook dit product cruelty-free en vegan is. Daarnaast is te lezen dat het product voor 97% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Ingredienten face scrub met jojoba en meloen
Informatie Clay & Glow gezichtsscrub

De tube zelf heeft volledig de kenmerkende kleur met daarop duidelijk de productnaam. Het is een stevige tube die eenvoudig in te drukken is om de scrub eruit te krijgen. Ook op de tube vind je op de achterkant de lijst met ingrediënten en andere informatie dus daar hoef je de koker niet voor te bewaren.

Clay & Glow face scrub verpakking en tube

Waarom deze face scrub gebruiken?

Een scrub is in het algemeen goed om regelmatig te gebruiken. Zo voorkom je verstopte porien, stimuleer je de celvernieuwing en verwijder je dode huidcellen waardoor je huid er gezonder en stralender uit ziet.

De Clay and Glow Exfoliating Face Scrub bevat jojoba parels en meloenextract als belangrijkste ingrediënten. De jojoba beads zorgen voor het scrub-effect. Dit zijn hele kleine, biologisch afbreekbare, korreltjes. Dus goed voor het milieu én voor je huid. Ze zorgen ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden terwijl ze zacht genoeg zijn voor zelfs de gevoelige huid.

Exfoliating face scrub met jojoba beads en meloen

Het meloenextract bevat veel vitamines en antioxidanten waardoor je huid zich herstelt en beschermd wordt. Daarbij hydrateert het je huid en voorkomt het fijne lijntjes. Daarnaast bevat de scrub aloë vera om je huid te kalmeren en roodheid tegen te gaan, en roze klei is toegevoegd om de huid diep te reinigen.

Tube met gezichtsscrub

De Clay and Glow Face Scrub in gebruik

Vóór het eerste gebruik is de tube netjes gesealed, dat geeft toch altijd een hygiënisch gevoel. Je weet dat het product nog nieuw en onaangeraakt is.

Tube met seal voor eerste gebruik

De face scrub heeft een frisse, ietwat fruitige geur die past bij een verzorgingsproduct. Ik kan er wel iets van meloen uithalen, maar dat is niet overduidelijk.

De textuur van deze scrub vind ik opvallend. Het is een bijna transparante gel-achtige textuur waarin de jojoba pareltjes goed zichtbaar zijn als kleine witte bolletjes.

Textuur face scrub Clay & Glow

Voor je hem gaat gebruiken maak je eerst je gezicht vochtig. Vervolgens kun je hem met je vingers aanbrengen en met ronddraaiende bewegingen over je huid bewegen. Ik had verwacht dat de korreltjes wat ruw zouden aanvoelen, maar eigenlijk voelt het vrij zacht op je huid. Natuurlijk merk je wel dat het scrubt, maar het voelt nog steeds aangenaam.

Gezichtsscrub aangebracht op wang

Op je huid klonteren de jojoba beads een beetje bij elkaar, maar dat doet niets af aan het effect. Nadat ik mijn gezicht heb afgespoeld voelt mijn huid zacht en gezond aan. Je gebruikt de scrub 2-3 keer per week voor het beste effect. En uiteraard kun je dat combineren met het Pink Clay Mask erna. De geur, de werking en het resultaat zorgen ervoor dat ik erg blij ben met deze scrub, ik kan hem dan ook zeker aanraden!

Meer informatie

De Exfoliating Face Scrub kun je kopen via de Clay and Glow website, hij kost € 24,95 voor 100 ml. Als je er meerdere tegelijk koopt krijg je korting (bij 2 krijg je 10% korting, bij 4 tegelijk 20%). Ook zijn er op de website diverse bundels te koop, dan kun je verschillende producten samen kopen voor een lagere bundelprijs. Bijvoorbeeld het Pink Clay Mask samen met de Face Scrub voor € 59,95. Koop je via de Clay & Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment!

Alle producten zijn cruelty-free en vegan en bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Inmiddels kun je de producten van Clay and Glow ook kopen via Boozyshop en ICI Paris XL (ook in België).

Gebruik jij al producten van Clay and Glow?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top