Review: Clay & Glow masker

Wie regelmatig op Instagram zit of beautyblogs volgt heeft dit product vast al voorbij zien komen: het Pink Clay Masker van Clay & Glow. In dit artikel vind je veel foto’s en laat ik je weten hoe dit gezichtsmasker me bevalt!

Review Clay & Glow Pink Clay masker

Het was begin juni toen ik mijn maskers uitzocht en een heleboel oude losse maskers weggooide. Tijd voor iets nieuws! Het was net een paar weken daarvoor dat Clay & Glow Instagram veroverde met posts en een PR-actie. Op 23 mei 2019 lanceerde dit merk namelijk haar (volledig cruelty-free en vegan) Pink Clay Mask. Ik las en zag goede verhalen en foto’s en besloot het masker te bestellen.

Inmiddels vind je dit masker ook in de Clay And Glow Multi-Masking set samen met een heerlijk ander gezichtsmasker!

Eerste indruk

De eerste indruk was goed. Het de merk en het logo zijn overal terug te vinden, de verzenddoos, het lieve handgeschreven kaartje (bij iedere bestelling!), de doos, de pot, de gebruiksaanwijzing. Ik houd er wel van als een merk aandacht besteed aan de details en dat is zeker iets van Clay & Glow heeft gedaan in het doorvoeren van de merknaam en logo. Leuk detail is dat het masker dezelfde kleur heeft als het

Clay & Glow Pink Clay Mask verpakking

Je kunt alleen de pot met het Pink Clay Mask bestellen, de pot in combinatie met een kwastje om aan te brengen óf de pot, het kwastje en een haarband en washand (met logo uiteraard!) erbij (of alleen de haarband en washand, dat is ook een optie). Ik kocht het masker met kwastje, want dat leek me wel handig om het masker op mijn gezicht te krijgen.

Ingrediënten

De vier belangrijkste ingrediënten van het masker zijn:

Kijk op de Clay & Glow website voor een volledige lijst met ingrediënten en een uitleg over waarom ze in het masker zitten en goed zijn voor je huid.

Clay and Glow roze klei masker met kwastje

Het Clay & Glow Pink Clay Mask in gebruik

Bij ieder masker zit een kleine gebruiksaanwijzing die makkelijk te volgen is. In het kort: gezicht wassen, masker aanbrengen, ongeveer 10 minuten wachten, gezicht reinigen en vervolgens voeden met een serum naar keuze.

Ook onderdeel van de gebruiksaanwijzing is een richtlijn voor hoe vaak je het masker het beste kunt gebruiken, afhankelijk van je huidtype. Ik heb een gecombineerde huid met regelmatig last van puistjes. Meestal gebruik ik het masker 1 keer in de week op mijn gehele gezicht en daarnaast nog 2 keer op mijn ‘probleemzone’.
Weet je niet precies wat je huidtype is? Dan kun je altijd de huidtest doen op de Clay & Glow website!

Clay and Glow gebruiksaanwijzing gezichtsmasker

Toen ik de pot voor de eerste keer openmaakte en het Clay & Glow masker gebruikte moest ik wel even wennen aan de geur. Het stinkt niet (vind ik), maar het is wel een bijzondere geur. Lastig te omschrijven! Het masker zelf is vrij dik (want: klei) maar met het kwastje is het simpel aan te brengen op de huid.

Clay & Glow Pink Clay Mask substantie

Het gezichtsmasker is inderdaad na ongeveer 10 minuten opgedroogd. Je ziet dan je poriën extra goed (dat geeft mij dan in ieder geval wel het idee dat het helpt). Overigens kun je het masker ook gebruiken voor andere plekken zoals je hals of schouders. Het verwijderen van het masker doe ik met lauwwarm water en een oud washandje. Ik zeg bewust oud, want de kleur van het masker blijft er wel wat in zitten. Ik was al blij dat ik geen nieuwe witte variant had gepakt! Na het verwijderen breng ik meestal het Olaz Total Effects serum aan. Dat voelt dan fijn, omdat mijn huid helemaal zacht en glowy wordt van het Clay & Glow masker.

Ik heb het idee dat ik wel wat minder puistjes heb, maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn. Het gebruik van het masker geeft me in ieder geval wel een fijn gevoel en mijn huid voelt en ziet er ook beter uit na gebruik. Dat is sowieso al een groot pluspunt!

Meer informatie

Het is inmiddels denk ik wel duidelijk dat je het masker kunt bestellen op de Clay & Glow website. Daarnaast is hij beschikbaar via Boozyshop en ICI Paris XL. Koop je via de Clay & Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment!


De glazen pot bevat 100 ml en kost in combinatie met het kwastje € 39,95. Inmiddels verkopen ze ook een variant met 65 ml.

— Benieuwd naar andere producten van Clay and Glow? Ik schreef ook een review over de Clay & Glow Straw-Jelly Face Wash en Clay and Glow Sunscreen SPF30! Liever lezen over een ander merk kleimasker? Bekijk dan dit artikel: Review: Boozyshop Pink Clay Detox Mask

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top