Review: CLIO Pro Eye Palette Into Lace

De laatste jaren heb ik al veel merken oogschaduw geprobeerd, maar ik blijf nieuwe merken ontdekken. Zo ook Clio, een K-beauty merk. Ik probeerde het Clio Pro Eye Palette met de naam Into Lace. Een prachtig palette om te zien met neutrale kleurtjes. Kijk snel mee voor veel foto’s, swatches en ooglooks!

Clio Pro Eye Palette Into Lace verpakking

Over CLIO

CLIO is een Koreaans cosmeticamerk wat sinds 1993 op de markt is. Ze hebben inmiddels make-up, skincare, haircare en bodycare. Nog niet alle producten zijn verkrijgbaar in Nederland. Bij Little Wonderland kun je momenteel de Pro Eye Palettes vinden, zoals Into Lace en Mini Palettes met zes tinten. Hou je van wat zachtere tinten, dan zit je in ieder geval helemaal goed bij CLIO. Of het nu mauve tinten zijn, peachy, volledig mat of met een shimmer: ze hebben het allemaal.

CLIO – Into Lace

Into Lace is één van de negen Pro Eye Palettes. Hij viel me op door de prachtige print op de verpakking, maar ook aan de binnenkant. Daarbij zijn de tinten in het palette helemaal in mijn straatje. Ik was erg benieuwd naar de kwaliteit. Ik las dat de shimmers weinig pigment hadden en soms niet goed zichtbaar werden, dus tijd om het zelf uit te proberen!

Achterkant Clio Pro Eye Palette Into Lace verpakking

De voorkant van het doosje is prachtig met een kanten patroon en rozen. Op de achterkant vind je informatie in het Koreaans en Engels (gelukkig). Ook staan hier de kleurnamen vermeld.

Clio Pro Eye Palette Into Lace verpakking

Het palette zelf heeft een wat lichtere kleur dan het doosje en is van stevig plastic. Door het schermpje zie je precies welke kleuren er in zitten en komt ook de print van het doosje terug. De achterkant is clean met een informatieve sticker.

Achterkant Clio Pro Eye Palette Into Lace

Het palette voelt stevig aan en laat zich gemakkelijk openen. Aan de binnenkant zit een kleine spiegelrand. Precies groot genoeg om je ogen in te kunnen bekijken, maar ik vind hem niet zo praktisch om te gebruiken om mijn oogschaduw aan te brengen.

Voorkant met details Clio oogschaduwpalette
Details k-beauty oogschaduwpalette van Clio

Wat je ook in het palette vind, is een dubbelzijdige oogschaduwkwast. De ene zijde is een plat kwastje om oogschaduw mee aan te brengen. Met de andere, puntige, kant kun je bijvoorbeeld je inner corner highlighten. Ik ben niet altijd fan van kwasten in oogschaduwpalettes, en ook niet van dubbelzijdige kwasten (hoe zet je ze dan weg?). Toch valt deze kwast me niet tegen. De haren zijn zacht en ze pakken de oogschaduw goed op.

Tien kleuren oogschaduw met dubbelzijdige kwast

Into Lace in gebruik

Na de eerste visuele keuring kunnen we door naar het volgende onderdeel: de kwaliteit van het palette. De bovenste rij zijn allemaal matte oogschaduws, van een beige tint tot een donkere bruin. De rij eronder bevat vijf shimmers / glitters. De eerste is een champagnekleurige shimmer. De tweede lijkt dezelfde maar dan iets donkerder. Maar als je hem aanbrengt zie je dat er hele kleine groene en roze glitterdeeltjes in zitten.

Close-up lichte tinten Into Lace palette
Close-up donkere tinten Into Lace palette

De twee glitterpans daarnaast zijn wat grover, met iets grotere glitters. Die tinten zijn ook wat beter zichtbaar. De donkerste shimmer in het palette heeft weer kleine glitterdeeltjes in zich maar heeft daarbij ook wat bruin pigment. De andere vier tinten lijken inderdaad vooral glitterig te zijn met weinig dekkend pigment. Mooi als toppers over oogschaduw. Hieronder zie je swatches van alle vijf de glitters.

Swatches glitters Into Lace palette van Clio

De matte kleuren lijken in de swatch ook prima te presteren. Hieronder zie je ze in combinatie met de shimmertinten uit het palette.

Swatches Clio Into Lace oogschaduwpalette k-beauty

Voor de ooglooks heb ik ook een combinatie van matte en shimmer tinten gebruikt. Hieronder een look die ik (met iets minder dramatische winged eyeliner) eigenlijk dagelijks draag. Bruintinten in de crease en shimmer op het bewegend ooglid. Je ziet dat dit een prima dagelijks palette is als neutrale oogschaduw jouw ding is. Ik ondervond geen problemen bij het aanbrengen van de shimmer, hij kwam netjes zichtbaar op mijn oogleden.

Neutrale ooglook met Clio Into Lace palette

De donkere tint wilde ik uiteraard ook proberen dus daarom een bruine smoky look met glitters als highlighter.

Smokey eye ooglook met Clio Into Lace palette

Mijn ervaringen met CLIO

In de looks hierboven zie je dat je met Into Lace prima neutrale looks kan maken, maar ook wat heftigere looks. Ik ervaarde wel wat zogenaamde kick-up in het palette. Dus losse oogschaduw in de pans als je de oogschaduw oppakt met je kwast. Op mijn gezicht had ik gelukkig weinig last van fall-out. Het is belangrijk om de kleuren ‘deppend’ aan te brengen zodat er zo min mogelijk kleurverlies optreed. Je kunt de kleuren namelijk snel wegblenden. De verschillende kleuren laten zich echter wel goed in elkaar blenden waardoor je een mooie overloop van kleuren kunt creëren.

Ik ben erg blij met dit palette in mijn collectie! Dit zijn mijn go-to kleuren voor een werkdag, dus ik ga er veel plezier aan beleven. Ik denk dat ik hem als mijn ‘one month, one palette’ ga gebruiken voor september. Als je ook vaak gaat voor wat zachtere looks, bruin of een andere kleurgroep, dan ben je bij CLIO aan het goede adres!

Meer informatie

De CLIO Pro Eye Palettes, waaronder Into Lace, zijn verkrijgbaar bij Little Wonderland. Dit is een betrouwbare Nederlandse webshop met een uitgebreid assortiment aan Koreaans verzorgingsproducten en make-up. De Pro Eye Palettes kosten € 28,99 per stuk en bevatten elk 10 tinten oogschaduw. Je kunt ook gaan voor de Pro Eye Mini palettes met ieder 6 tinten voor € 19,99. Kijk vooral even bij Little Wonderland als je geïnteresseerd bent, daar staan ze allemaal op een rijtje!

Kende jij CLIO al? Heb je er wel eens iets van geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top