Review: Dermasence after sun producten

Met deze warme dagen kan mijn huid wel wat extra verzorging gebruiken. Gelukkig heb ik daarvoor enkele after sun producten van Dermasence ontvangen om uit te proberen! Vandaag kun je mijn review lezen over de Zincutan repair mousse en Aloe Vera active gel. Lees verder!

Een tijdje geleden kon je op mijn website al lezen over deze producten in een nieuwsflits: Dermasence After Sun producten. Het ging om twee producten. De eerste is de Zincutan repair mousse die je huid herstelt na lichte verbranding of bijvoorbeeld een insectenbeet. De Aloe Vera active gel herstelt de vochtbalans van de huid, vermindert jeuk en helpt je huid te herstellen na een dagje zon.

Dermasence zonproducten aloe vera zincutan mousse

Wat ik zo handig vind zijn de codes die je op de verpakkingen van Dermasence ziet. De vierkantjes met verschillende kleurtjes bijvoorbeeld staan voor het type huid waarvoor het product geschikt is:

  • Blauw: normale huid
  • Rood: droge huid
  • Groen: vette huid
  • Geel: anti-verouderings producten

Daarnaast zie je rechts onderin op de verpakkingen een aantal icoontjes. Het plusje zegt iets over het gebruik, in dit geval ‘special care’, iets wat je gebruikt naast je reguliere huidverzorging. De ‘M’ die je op de Aloe Vera gel ziet, betekent ‘masker’. Daarnaast zijn er nog een aantal tekentjes mogelijk die niet op deze twee producten staan. In de gebruiksaanwijzing die erbij zit kun je lezen wat ze betekenen.

Het vierkantje zegt iets over de hoeveelheid olie / vet in het product, waarbij een leeg vierkant (zoals bij deze producten) betekent dat het voor een erg droge huid geschikt is. Een volledig vol vierkantje betekent dat het een olievrij item is.

Maar goed, tijd om naar de producten te gaan kijken!

Dermasence Zincutan Repair Mousse

Het was de eerste keer dat ik producten van Dermasence gebruikte, dus ik was erg benieuwd. En dan ook nog meteen een mousse, dat zit niet in mijn reguliere huidverzorgingsroutine.

Dermasence Zincutan Repair Mousse
Dermasence Zincutan Repair Mousse inhoud verpakking

Ik vind de verpakkingen van Dermasence erg strak, herkenbaar en informatief. Je weet meteen welk product je te pakken hebt. En als je eenmaal doorhebt naar welke kleur je moet kijken voor je huidtype, kun je ook nog snel beslissen wat het beste bij je past.

Beide producten zaten in een extra kartonnen omhulsel. Het verbaasde me eerst. Maar ik zag dat op de ‘echte’ doosjes alle tekst enkel in het Duits staat. Dit komt omdat Dermasence voor oorspong een Duits merk is. Inmiddels zijn de producten ook verkrijgbaar in Nederland en Oostenrijk.

Dermasence Zincutan Repair Mousse opening

De Zincutan mousse zit in een spuitbusje. In het gebruiksadvies kun je lezen dat je één of twee keer per dag schuim ter grootte van een hazelnoot aanbrengt op je gezicht. Het busje eerst schudden!

Omdat ik niet gewend was aan deze verpakking en ook niet zoveel ervaring heb met dit soort mousse, had ik de eerste keer (okee, de eerste paar keren) natuurlijk veel te veel gepakt. De meeste hazelnoten zijn niet zo groot:

Dermasence Zincutan Repair Mousse schuim

Je hoeft echt de spuitbus echt maar heel even in te drukken en dan heb je al genoeg voor je gezicht en eventueel hals. Het aanbrengen van het schuim gaat gemakkelijk. Ik verdeel het over mijn beide handen en breng het dan aan op mijn gezicht. Het gaat in eerste instantie een beetje plakken, maar trekt gelukkig vrij snel in. Daarna breng ik mijn andere skincare aan.

Dermasence Aloe Vera Active Gel

De Aloe Vera Active Gel is een gezichtsmasker wat ervoor zorgt dat je huid herstelt en jeuk vermindert. Het masker komt in een tube wat ik persoonlijk fijn vind voor een gezichtsmasker. Zo kun je op hygiënische wijze de juiste hoeveelheid aanbrengen.

Dermasence Aloe Vera Active Gel inhoud verpakking

In de verpakking vind je ook bij dit product een bijsluiter waarop de verschillende iconen toegelicht worden en o.a het gebruiksadvies van de Aloe Vera active gel uitgelegd wordt.

Dermasence Aloe Vera Active Gel beschrijving

Je kunt dit masker iedere dag gebruiken om je huid extra te verzorgen. Bewaar hem in de koelkast voor een zeer verkoelend effect!

De tube is handig in gebruik. het is een flexibele tube die je goed kunt indrukken. Hierdoor kun je de hoeveelheid doseren waardoor je niet snel te veel zult pakken.

Dermasence Aloe Vera Active Gel opening tube

De active gel is doorzichtig groen, wat niet zo gek is gezien de aloe vera als hoofdbestanddeel. Die kleur zie je overigens niet meer als je hem hebt aangebracht. Het masker is vrij dun waardoor hij zich goed laat uitsmeren. Het fijne aan de gel is, naast de geur, dat je na een paar minuten niet meer door hebt dat je een maskertje op hebt! Hij heeft een hele lichte textuur en lijkt ook op te drogen of in te trekken. Maar als je dan aan je gezicht voelt, blijft deze wel plakkerig .

Dermasence Aloe Vera Active Gel textuur

Na 10 tot 15 minuten kun je het masker verwijderen met een tissue. Voor mij werkte dat niet goed, omdat het masker dan toch nog wat plakkerig is. Daarom heb ik het steeds met wat water er afgehaald.

Mijn Dermasence ervaringen

Ik moest even wennen aan de mousse, maar bij het gebruik van beide producten heb ik geen negatieve dingen gemerkt., ook niet aan mijn huid. Ik heb zelfs het idee dat mijn huid iets rustiger is geworden door de combinatie van de zincutan mousse en het aloe vera masker.

Meer informatie

Deze Dermasence after sun producten kun je kopen bij diverse apotheken in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Voor de Zincutan betaal je € 14,70 (50 ml), de Aloe Vera Active Gel haal je in huis voor € 14,60 (75 ml).

Heb jij wel eens producten van Dermasence gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top