Review: Dove DermaSpa bodylotion

Een aantal weken geleden liet ik de Dove DermaSpa Tanning Mousse al zien, vandaag is het de beurt aan de bodylotion in dezelfde reeks. Hij is er al een aantal jaar, maar ik probeerde hem nu pas voor het eerst uit. Dove belooft dat je hiermee bruin zonder zon wordt, dus kijk snel mee naar het resultaat!

DOVE Summer Revived DermaSpa Body lotion

Volgens mij was het vorig jaar dat ik hem op het verlanglijstje voor mijn verjaardag zette. Mijn witte benen worden gewoon niet bruin, hoeveel zon ik ze ook geef (met bescherming uiteraard!). Een bodylotion die je huid wat bruiner laat worden leek me dan ook ideaal. Niet aan de slag met selftanner die je ongelijk kunt aanbrengen en (daardoor) te opvallend kunnen zijn. Lekker laagdrempelig een bodylotion smeren met bruine benen als resultaat, heerlijk! Toch kwam het er steeds niet van om hem aan te schaffen. Tot ik hem samen met de Dove DermaSpa Summer Revived Tanning Mousse ontving om uit te proberen. Vandaag lees je over mijn ervaringen met de DermaSpa Summer Revived bodylotion van Dove!

Dove DermaSpa Summer Revived Bodylotion

De grote goudkleurige tube bodylotion geeft me een instant zomergevoel, dus dat is al een pluspunt! Het is een lotion met zelfbruiners die je huid ook nog eens verzorgt door de zogenaamde Cell-Moisturisers™. Hij zorgt ervoor dat je lichte huid nét dat beetje bruiner wordt zonder dat je daarvoor zonlicht nodig hebt.

DOVE bodylotion met zelfbruiners beschrijving

Achterop de tube staat alle informatie zoals het gebruiksadvies en de ingrediënten. Belangrijk om te weten is dat dit géén zonnebrandlotion is. Hij bevat dan ook geen SPF om je te beschermen tegen de zon.

Ingredienten zelfbruiningsbodylotion

De tube bevat 200 ml en is daardoor vrij groot. Hij is erg flexibel en goed in te drukken. Het is dan ook geen probleem om de vrij dunne Summer Revived bodylotion eruit te krijgen.

Verpakking bodylotion van DOVE DermaSpa
Textuur zelfbruinende body lotion

De zelfbruinende lotion heeft een lichtbruin kleurtje, wat wel te verwachten was. Verder valt op dat de lotion erg lekker ruikt. Het is een typische Dove-geur die mij doet denken aan zomer, verzorging en luchtigheid.

De Dove DermaSpa Bodylotion in gebruik

Tijd om hem uit te proberen! In principe smeer ik mijn benen iedere avond in met bodylotion of een olie. Ik heb mijn benen verder niet voorbereid of iets anders gedaan dan normaal.

Aanbrengen van de DOVE summer revived body lotion
bruinende bodylotion op witte benen aangebracht

Omdat het een vrij dunne bodylotion is, was het aanbrengen eenvoudig. Het lijkt alsof de lotion als vanzelf gelijkmatig wordt verdeeld als je hem in je huid masseert. Na ongeveer 5-10 minuten was hij zover ingetrokken dat hij niet meer plakte en ik weer kleding aan kon doen.

Ik zag niet meteen verschil, pas na een aantal uur dacht ik wel dat één been iets bruiner leek dan de ander. Uiteindelijk is dat verschil best goed te zien. Maar vooral omdat ik één been had gedaan en het andere been niet. Als je beide benen of je hele lichaam doet zal het denk ik niemand opvallen dat je huid wat bruiner is dan normaal. Toch is dit kleurtje net genoeg om geen spierwitte huid te hebben (wat overigens geen waardeoordeel is, als je liever een witte huid hebt is dat helemaal prima!).

Verschil na één keer DOVE zelfbruinende bodylotion

Links zie je mijn witte been, rechts het zelfbruiningsresultaat. Wat me eigenlijk pas op de foto’s opviel was dat mijn poriën / stoppels op mijn benen een stuk zichtbaarder zijn na gebruik van de zelfbruiner. Dit lijkt in het echt wel mee te vallen. Ik heb een dag later nogmaals mijn ene been ingesmeerd met deze lotion. Het resultaat na twee dagen zie je hieronder.

Verschil na twee laagjes DOVE zelfbruinende bodylotion

De kleur is iets bruiner geworden, maar het scheelt niet super veel. En waar ik dacht dat de lotion zich netjes gelijkmatig verdeelde, zag ik nu toch een soort bruinere streep op mijn been. Dus altijd even goed opletten als je hem aanbrengt!

Het effect van de Dove DermaSpa Summer Revived Bodylotion blijft een aantal douchebeurten zichtbaar. Het is afhankelijk van een aantal factoren zoals wat voor douchegel je gebruikt, hoe hard je jezelf droogwrijft, of je scrubt en meer.

Dove tanning mousse of bodylotion?

Als je me vraagt te kiezen tussen de Dove DermaSpa Summer Revived Tanning Mousse of deze bodylotion dan vind ik dat een lastige keuze. Bij de tanning mousse was het resultaat iets egaler. Al verwacht ik dat je dat met deze bodylotion ook kunt bereiken als je niet gewoon casual tussendoor even je benen insmeert (een les voor de volgende keer). Verder heb ik niet echt een voorkeur. Beide producten zijn echte aanraders voor als je nét een tintje bruiner wil zijn zonder zon!

Meer informatie

De Dove DermaSpa Summer Revived Bodylotion is te koop bij de bekende Dove verkooppunten, zoals de meeste drogisterijen. Je vindt hem bijvoorbeeld bij Kruidvat, Plein.nlTrekpleister en Etos. Hij kost ongeveer € 7-8 voor 200 ml. Hij is er in twee kleurtinten (fair to medium en medium to dark). Inmiddels is er ook een shimmer-variant uitgebracht die je huid tegelijkertijd een glow geeft en kun je kiezen voor producten uit de nieuwe Dove DermaSpa Goodness³ lijn.

Heb jij deze Dove zelfbruiningslotion al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 4.5, gebaseerd op 2 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Review: Dove DermaSpa bodylotion

  1. Leuk dat je dit product getest hebt. Ik vind het wel mooi dat het niet zo heel erg zichtbaar is. Nu kun je meerdere laagjes aanbrengen en ziet het er natuurlijk uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top