Review: Dove DermaSpa Tanning Mousse

Hoera, een nieuw product in de Summer Revived lijn van Dove: een Tanning Mousse! Vorig jaar zag ik al de Tanning Bodylotion, dit jaar komt het merk met een Tanning Mousse. En die werkt nét anders dan ‘reguliere’ zelfbruining, dus kijk me met mee en ontdek de voor- en nadelen!

Dove Tanning Mousse Summer Revived

De producten in de Dove DermaSpa lijn zijn bedoeld om je het luxueuze gevoel van een behandeling in een spa te geven. Hoogwaardige ingrediënten zijn verwerkt in zachte lotions en andere huidverzorgingsproducten. De Summer Revived collectie van Dove DermaSpa is ontwikkeld om het hele jaar door te genieten van een egale, zomerse teint. Bruin zonder zon was nog nooit zo makkelijk!

Eerder kwam de Dove Tanning bodylotion al op de markt. Dit jaar heeft Dove de Tanning Body Mousse aan het assortiment toegevoegd. Dit is een natuurlijke, milde tanning met zogenaamde Cell-moisturisers. Dit zijn hydraterende bestanddelen gemaakt van natuurlijke oliën die weken tot in je huidcellen. Deze Body Mousse is er in twee tinten (fair to medium en medium to dark). Ik ontving de eerste, de lichtste variant die ook het beste bij mijn huidtint past.

Beschrijving Dove bruiningsmousse

De Dove Tanning Mousse in gebruik

Het eerste wat me opviel toen ik las hoe deze mousse gebruikt moet worden, is dat je hem niet hoeft af te spoelen. Je brengt hem aan op de schone huid en dat is het. Dit in tegenstelling tot ‘normale’ selftanners die ik tot nu toe gebruikt heb, die je een aantal minuten / uren laat zitten en vervolgens afspoelt.

Schuimdop van Dove mousse voor een bruinere huid

De mousse heeft een schuimkop die gemakkelijk te hanteren is. Je moet de fles even goed schudden. Vervolgens had ik al snel een behoorlijke dot schuim op mijn hand toen ik de dop even indrukte. Niet te fanatiek gebruiken dus! De mousse ruikt overigens erg lekker, naar mijn mening. Mocht je de tanning bodylotion al uitgeprobeerd hebben, deze nieuwe mousse heeft dezelfde geur.

Dove Tanning Mousse schuim

Je brengt de mousse aan op een droge, schone huid. Vooraf scrubben is aan te raden, maar doe dit dan wel een behoorlijke tijd ervoor zodat je huid goed kan drogen en er geen restjes olie of douchegel meer op je huid aanwezig zijn. De eerste keer had ik namelijk de mousse aangebracht toen mijn huid nog wat ‘klam’ aanvoelde van mijn douchebeurt en toen zag ik weinig resultaat. De tweede keer een paar dagen later waren mijn benen echt goed gedroogd en werkte hij een stuk beter.

Hoe lang moet de zelfbruinende mousse intrekken?

Bij het aanbrengen op de huid had ik eerst het gevoel dat ik veel te veel had gepakt. Maar ik ben het blijven uitsmeren en inmasseren en uiteindelijk was alles opgenomen. Dit duurde overigens niet eens veel langer dan dat ik een reguliere bodylotion zou aanbrengen. Hij was binnen een aantal minuten ingetrokken, plakte niet en gaf ook geen kleur af.

Aanbrengen van de Dove Summer Revived Tanning Mousse

Je hebt geen speciale tanning-handschoen nodig maar kunt het gewoon met schone handen aanbrengen (wel even wassen na het aanbrengen ook!).

Het resultaat van de Dove zelfbruiningsmousse

Ik heb de mousse eerst op één been aangebracht, zodat ik het verschil goed zou kunnen waarnemen. En fotograferen, al bleek dat nog wel lastig! Het verschil was in ‘het echte leven’ goed zichtbaar, op foto’s was het toch wat lastiger om vast te leggen. Maar op de foto hieronder kun je het goed zien. Het been aan de rechterkant is vrij duidelijk bruiner dan aan de linkerkant.

Resultaat één laag Dove bruiningsmousse

Na een paar uur denk ik begon ik wat verschil te zien. Mijn huid werd geleidelijk een beetje donkerder. De kleur was uiteindelijk niet opvallend (okee, wel omdat ik maar één been had gedaan) en zag er mooi egaal uit. Op de foto lijkt op mijn bovenbeen een vlek te zitten, maar dat is een schaduwplek. Je kunt de kleur eventueel nog wat opbouwen door hem vaker aan te brengen.

De kleur heeft een aantal douchebeurten overleefd. Een keer scrubben of ruw afdrogen vindt hij minder leuk, al is dat laatste sowieso niet aan te raden.

Het gemak waarmee je deze zelfbruiner aanbrengt vind ik echt een openbaring, het is dan ook echt afgelopen met mijn witte benen nu! Wat mij betreft is deze Dove Tanning Mousse een ware aanrader en ik ben nu nóg meer benieuwd naar de Tanning bodylotion uit dezelfde collectie!

Meer informatie

De Dove DermaSpa Summer Revived Tanning Mousse is verkrijgbaar bij de bekende Dove verkooppunten, zoals de meeste drogisterijen. Je vindt hem bijvoorbeeld bij Plein.nl, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De adviesverkoopprijs is € 8,99 (150 ml). Hij is er in twee kleurtinten (fair to medium en medium to dark).

Gebruik jij wel eens zelfbruiner?

— Benieuwd naar de Dove DermaSpa tanning bodylotion? Ook die probeerde ik uit! Mijn review vind je via de link. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top