Review: Dr. Jart+ Cicapair sheetmask

Afgelopen week heb ik weer een nieuw sheetmask uitgeprobeerd: het Cicapair calming mask van Dr. Jart+. Vandaag lees je meer over dit merk, het masker zelf en kom je er natuurlijk achter wat ik ervan vind!

Dr. Jart+ Cicapair calming sheetmasker

Over Dr. Jart+

Dr. Jart+ is een Koreaans skincare merk, opgericht in 2004. Ondernemer Lee Jin-wook startte ermee in overleg met dermatoloog Dr. Jung Sung-jae. Benieuwd waar de naam vandaan komt? Het is afkorting van ‘Doctor Joins Art’ wat aangeeft dat ze dermatologische wetenschap en kennis samenbrengen met kunst. Dit is dan ook de filosofie achter Dr. Jart+: Powered by science, inspired by art. De verpakking ziet er in ieder geval al stylish uit, dus wat dat betreft doen ze wat ze nastreven!

Cicapair Calming Mask

Het sheetmasker zit in een vrolijke verpakking met op de achterkant de nodige informatie. Hier vind je bijvoorbeeld de ingrediënten en het gebruiksadvies. Voor de zekerheid is dit laatste door middel van een sticker ook in het Nederlands te lezen.

Dr. Jart+ Cicapair mask achterkant

De Cicapair productlijn is bedoeld om de huid te kalmeren en roodheid tegen te gaan. Hiervoor is bijvoorbeeld Centella Asiatica extract toegevoegd. Deze plant, ook wel ’tijgergras’ genoemd, staat bekend om zijn helende werking op de huid. Het verhaal gaat dat deze plant tijgergras wordt genoemd omdat tijgers er in zouden rollen na een gevecht om zo hun wonden te helen.

Dr. Jart+ Sheetmasker ingrediënten

Verder zie ik niacinamide wat onder andere roodheid en onstekingen tegengaat en lavendel om de huid te kalmeren.

Het Dr. Jart+ sheetmask in gebruik

De verpakking open je door hem aan de bovenkant open te scheuren. Het eerste wat ik merkte was dat het masker er een beetje groen uit zag en erg vochtig was!

Tip: gooi het serum wat in de verpakking blijft niet weg, maar doe het in een leeg potje. Zo kun je er nog enkele dagen plezier van hebben!

Het tweede opvallende was dat er een beschermfolie op het masker zit. Dit is bedoeld om het masker gemakkelijk uit te kunnen vouwen en aan te brengen. Heb je daar dus moeite mee bij sheetmaskers? Dan kan dit je helpen!

Masker Dr.Jart+ met hulpvel

Het masker breng je met de beschermfolie aan de buitenkant aan op je (gereinigde) gezicht. Vervolgens haal je het beschermfolie eraf en kun je het masker voorzichtig aandrukken.

De plek waar sheetmaskers bij mij vaak niet goed passen is rondom mijn ogen. Het leek in eerste instantie alsof ook bij dit Dr. Jart+ sheetmask de ruimte rondom mijn ogen erg klein was. Toen ik echter alles goed passend had aangebracht op mijn gezicht bleek ik er geen last van te hebben. Het masker sloot namelijk goed aan op mijn huid waardoor het niet vervelend was.

Cicapair masker aangebracht op de huid

Ik heb het masker bijna 20 minuten op gehad (10-20 minuten wordt aangeraden). Het masker was toen nog niet uitgedroogd of losgeraakt. Ik heb het sheetmasker verwijderd en het overgebleven serum in gemasseerd.

Mijn huid voelde na gebruik heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Ik had het idee dat mijn huid wat minder rood zag, maar dat vind ik lastig om objectief vast te kunnen stellen. Waarschijnlijk wordt dat effect ook duidelijker als je dit masker (of andere producten uit de Cicapair productlijn) langer gebruikt.

Meer informatie

Dit Dr. Jart+ sheetmask is onderdeel van de Cicapair productlijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook enkele crèmes, een spray en een serum. Wil je zelf het masker ook eens proberen? Deze is te koop bij Masuka Mask, een webwinkel met een diversiteit aan Koreaanse (sheet)maskers! Ook leuk om cadeau te geven deze kerstdagen. Het Cicapair masker koop je voor € 7,95.

— Meer sheetmaskers zien? Lees hier mijn artikelen over de Kneipp sheetmaskers of Missha sheetmaskers. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Review: Dr. Jart+ Cicapair sheetmask

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top