Review: Ecooking Overnight Foot Cream

Ecooking is een merk waar ik al heel vaak goede dingen over gehoord en gelezen heb maar nog niets van had geprobeerd. Daar kwam verandering in toen ik de Ecooking Overnight Foot Cream vond in mijn Lookfantastic mystery box. Je leest er hier meer over!

Ecooking Overnight Foot Cream

Deze Ecooking Overnight Foot Cream wordt normaal verkocht in een pompflacon van 100 ml. Ik ontving in de mysterybox een donkerbruin glazen potje van 30 ml. Een probeervariant, maar wel met een zodanig ruime hoeveelheid dat je de werking goed kan ervaren.

Qua gebruiksgemak zou ik de pompflacon prefereren denk ik, al is het echt een soort balsem en dus dikker dan een crème. Ik ben benieuwd of dat goed werkt met een pompje.

Ingredienten voetcreme van ecooking

In de Overnight Foot Cream van Ecooking zitten veel werkzame stoffen die voor een groot deel natuurlijk en organisch zijn. Hierboven zie je het lijstje met ingrediënten wat op de pot te vinden is. Als je het potje open draait komen geuren als eucalyptus en mint je al snel tegemoet. Ze ruiken erg sterk dus als je daar niet van houdt kun je deze voetcrème beter overslaan.

De Ecooking Overnight Foot Cream in gebruik

Het is een ‘overnight’ voetcrème, dus het is de bedoeling dat je hem ’s avonds voor je gaat slapen op doet en vervolgens ’s nachts zijn werk laat doen. Zoals ik eerder al opmerkte is de textuur van deze foot cream eerder een soort balsem dan een crème. Hij is dik, maar smeert toch gemakkelijk uit. Je hebt verrassend genoeg niet veel nodig. Wel duurt het eventjes voor hij voldoende is ingetrokken om veilig tussen de dekens te kunnen gaan liggen.

Inhoud en textuur Overnight Foot Cream

Door de menthol-ingrediënten lijkt de balsem op je voeten niet alleen te verzorgen, maar ook te verkoelen. Zeker in de zomer vind ik dit een aangenaam bij-effect. Dat is ook de tijd dat ik de meeste voetcrème gebruik. Richting de zomer, als ik vaker slippers of open schoenen draag, wil ik dat mijn voeten er goed uitzien en zacht aanvoelen.

Deze Ecooking Overnight Foot Cream helpt daar zeker bij! Kleine, wat ruwere plekken zijn na een nachtje al zichtbaar verminderd. Als je hem wat langer gebruikt heeft hij zelfs een positief effect op eeltvorming.

Dikke textuur bij Ecooking Overnight Foot Cream

Na het insmeren van mijn voeten verdeel ik wat ik over heb over mijn handen zodat die ook meteen verzorgd worden. Ook die voelen inmiddels weer lekker zacht aan. Ik ben dan ook zeker tevreden over deze voetcrème! De eucalyptus en menthol geur zou niet mijn eerste keuze zijn, maar het draagt wat mij betreft wel bij aan een fris gevoel.

Meer informatie

Als ik het goed heb is deze variant van 30 ml niet los te koop. Wel kun je de 100 ml variant in pompflacon aanschaffen. Je koopt hem bijvoorbeeld bij Lookfantastic.nl (€ 29,45), Beautytasting (€ 32,95) of Douglas (€ 33,61).

Gebruik jij regelmatig een voetcrème of iets anders om je voeten te verzorgen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top