Review: e.l.f. Bite-size oogschaduwpaletten

De laatste tijd zag ik zo vaak de e.l.f. bite-size paletten voorbij komen dat ik er toch wel erg nieuwsgierig naar werd! Ik besloot ze zelf uit te proberen en schafte twee varianten aan. In dit artikel lees je over Carnival Candy en Açai You.

ELF bite size oogschaduw paletten

Deze e.l.f. Bite-size paletten doen me een beetje denken aan de Catrice 5-in-a-box palettes van een tijdje geleden. In deze e.l.f. paletten zitten echter 4 kleuren, waarvan een aantal shimmers en een aantal matte tinten. De verpakkingen zijn heel basic. Een langwerpig witte basis met een doorzichtig dekseltje. Zo zie je meteen welke kleur je te pakken hebt.

Op de achterkant vind je de ingrediënten en kleurnaam. Wat me later opviel was dat ik deze twee paletten tegelijk bestelde, maar het wel twee verschillende uitvoeringen lijken. Alsof de ene wat meer internationaal is, want daar staan meer talen op.

Informatie over ELF bite size oogschaduw

De twee paletten worden afgesloten door het stickertje wat je losmaakt (zie het ‘peel‘ labeltje). Wat jammer is, is dat stof en ander vuil langs de achterkant wel in het palette kan komen, ook al is hij dicht. De rand waar het dekseltje open draait is namelijk open.

Maar goed, laten we de paletten afzonderlijk even wat beter bekijken én natuurlijk proberen!

Ook benieuwd naar het e.l.f. Bite-size Face Duo? Bekijk dan dit artikel:

e.l.f. Bite-size palette Açai You

Het eerste palette wat ik uitkoos heeft de naam Açai You. Açai bessen zijn blauwpaars, dus dat zijn ook de kleuren die je in dit palette aantreft. Er zijn twee matte kleuren, een lichtblauwe en een donkerblauwe tint met een paarse ondertoon. In het midden zitten twee shimmertinten, waarbij de ene wat meer naar grijs / antraciet neigt en de ander blauwpaars is.

E.l.f. Bite-size Acai You palette
Bite-size palette paars blauw

Tijd om te swatchen! Eigenlijk geven alle kleuren heel snel pigment af. Alle kleuren zijn vrij zacht, de shimmers nog iets zachter dan de matte tinten (maar dat is vaak zo). De shimmers zien er trouwens erg mooi uit op mijn arm!

Swatches ELF Acai You palette

De look maakte ik met alleen de matte tinten, vooral omdat dat beter uitkwam met mijn idee. Ik had vrij hoge verwachten na de swatches én na de reviews die ik eerder al las / hoorde. En eerlijk: het viel me eigenlijk wel een beetje tegen. Vooral de donkerblauwe vond ik lastig om egaal aan te brengen en te blenden. Dat is ook te zien in de ooglook, vooral aan de linkerkant. Ik schrijf het palette overigens nog niet meteen helemaal af, ik wil er nog wat meer mee spelen. Maar dit vond ik toch jammer.

Ooglook met ELF Acai You palette

De wimpers die je bij deze look ziet vond ik eigenlijk ook niet zo geslaagd. Het zijn al wat oudere van Essence uit de Essence The Party of My Life collectie. Ook zie je de NYX Vivid Brights eyeliner in Blossom.

e.l.f. Bite-size palette Carnival Candy

Het Carnival Candy palette trok mijn aandacht door de leuke combinatie van kleuren. Drie bruintinten (allemaal mat) met één blauwe shimmer. De donkerbruine lijkt een iets andere ondertoon te hebben, maar past toch goed in het rijtje kleuren. De lichtste bruin is een perfecte kleur als basis voor mijn oogschaduw, omdat hij erg in de buurt komt van mijn huidskleur. Altijd handig!

E.l.f. Bite-size Carnival Candy palette
Bite-size palette bruin blauw

Ook de swatches van dit e.l.f. Bite-size palette waren weer eenvoudig om te maken. Met het pigment is niets mis, de kleuren kwamen met gemak op mijn arm terecht.

Swatches ELF Carnival Candy palette

Met de ervaring van het vorige palette nog in mijn achterhoofd, wilde ik met dit palette een iets simpelere look maken. Maar wel met alle kleuren in dit palette! Uiteindelijk bleken de kleuren in dit palette iets gemakkelijker te werken. Het uiteindelijke resultaat zie je hieronder.

Ooglook met ELF Carnival Candy palette

De blauwe shimmer is echt diepblauw, een hele mooie kleur vind ik. De wimpers die ik gebruikte zijn de Boozyshop Diva lashes in de stijl Ayleen.

Al met al vind ik de paletten erg leuk, vooral voor de prijs die je ervoor betaalt (€ 4,- per stuk). Je kunt ze door het formaat gemakkelijk meenemen onderweg of op vakantie. Er zijn ook meerdere combinaties, ook bijvoorbeeld een meer nude palette, of juist met groene kleuren.

Meer informatie

Ik kocht deze twee e.l.f. Bite-size paletten via Douglas. Ze kosten € 4 per stuk (3,5 gram). De paletten zijn cruelty-free en vegan. Je hebt keuze uit 8 soorten. Ik zie dat er ook nog soortgelijke paletten zijn: de Mint Melt oogschaduwpaletten. Ook vier tinten maar dan voor € 5. Je herkent ze aan de mintgroene verpakking.

Heb jij deze e.l.f. Bite-size paletten al geprobeerd? Wat vind je ervan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Review: e.l.f. Bite-size oogschaduwpaletten

  1. Wauw wat een mooie ooglooks heb je gemaakt. Ik heb zelf nog nooit een product van dit merk geprobeerd, maar het lijkt me prima om eens te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top