Review: Essence Brow producten 2021

Je wenkbrauwen altijd on fleek? Daar heeft Essence het antwoord op met deze brow producten die geïntroduceerd werden in de herfst / winter 2021 update. En een deel ervan zag je laat ook nog voorbij komen in de Essence Couldn’t Care More Trend Editie. Ik probeerde ze uit, vandaag lees je er meer over!

Essence herfst winter 2021 Brow producten

Met deze nieuwe Essence producten uit de herfst / winter 2021 collectie die ik je vandaag laat zien kun je een zo goed als complete brow routine opbouwen. Behalve dan het shapen, maar alle stappen voor de verdere verzorging kun je doorlopen. In volgorde komen aan bod:

  • Brow Wax Pen
  • Brow Styling Soap Set
  • After Shape Brow Roller
  • Overnight Brow Mask

Essence Brow Wax Pens

Deze Brow Wax Pens zijn waterproof en bevatten shea boter. Ze zijn eigenlijk een soort combinatie van een wenkbrauwpotlood en een brow gel. Door het ‘wax’-gedeelte kun je je wenkbrauwen in model brengen en blijven ze al vrij goed op hun plek.

Essence Brow Wax Pen waterproof met shea boter

Door de dikke punt zijn ze niet geschikt om dunne haartjes te tekenen. Wel kun je jouw wenkbrauwen extra definiëren door ze wat op te vullen en meer kleur te geven. De potloden zijn er in vier kleuren die je hierboven op de foto ziet. De ene kleur vond ik iets makkelijker pigment afgeven dan de andere kleur wat ook te zien is in de swatches hieronder. Van links naar rechts zie je de kleuren 05, 04, 03, 02 (voor zover ik weet is er momenteel geen 01).

Swatches Essence Brow Wax Pen bruintinten

Ik ben niet heel vast in de volgorde van mijn routine, dus soms breng ik mijn BB Cream of foundation al aan voordat ik mijn wenkbrauwen invul. Ik merkte dat deze Essence Brow Wax Pens in dat geval de foundation wegduwt en er eigenlijk ook geen kleur verschijnt. Hiervoor moet je dan wel een paar keer goed over de huid heen gaan.

De tip is dan ook om éérst je brows in te vullen en daarna netjes eromheen je foundation aan te brengen. Hieronder zie je dit probleem. Ik gebruikte hiervoor nummer 03 (Medium Brown).

Close-up aangebracht Brow Wax Pen van Essence

Als je daar eenmaal rekening mee houdt, werken de Brow Wax Pens eigenlijk prima. Een snelle manier van je wenkbrauwen opvullen én in model houden. Ze kosten € 1,99 per stuk.

Essence Brow Styling Soap Set

De zogenaamde ‘soap brow’ trend begon denk ik een jaar geleden en inmiddels komen heel veel merken met hun eigen soap-producten op de markt. Ik heb weinig wenkbrauwharen dus de échte soap brows zijn niet aan mij besteed. Wel vind ik het fijn om mijn koppige haartjes wat in bedwang te houden en daar is zo’n soap ook prima geschikt voor!

Essence Brow Styling Soap Set verpakking

De Essence Brow Styling Soap Set zit in een koraalroze verpakking met een spiegeltje in de deksel. Ook zit er een kleine borstelapplicator bij zodat je de zeep aan kunt brengen op je wenkbrauwen.

Essence Soap Brows met borsteltje applicator

De zeep is wel echt in ‘vaste vorm’, dus ik vond het lastiger dan gedacht om het op het borsteltje te krijgen en vervolgens ook nog netjes aan te brengen op mijn wenkbrauwen. Daarbij zijn de haartjes van het borsteltje vrij hard. Dat is natuurlijk nodig om de zeep op te nemen, maar minder fijn op je huid. Ik weet dan ook niet of deze manier en dit product helemaal geschikt voor me zijn.

Budget Soap Brows 2021

Wel blijven mijn wenkbrauwhaartjes vrij goed op hun plek en het gevoel dat ze vastgelijmd zijn op mijn huid vermindert snel. Je koopt deze Brow Styling Soap Set voor € 3,39.

Essence After Shape Brow Roller

Maar niet alleen het uiterlijk, maar ook de verzorging van je wenkbrauwen is natuurlijk belangrijk. Het meest benieuwd was ik naar deze After Shape Brow Roller. Hij bevat onder andere hyaluronzuur, aloë vera en panthenol. Hierdoor hydrateert en kalmeert hij je huid, bijvoorbeeld nadat je jouw wenkbrauwen hebt geëpileerd.

Essence After Shape Brow Roller

Ik epileer mijn wenkbrauwen eigenlijk nooit, want ik heb al heel weinig haartjes. Hooguit als er ergens een wilde haar verschijnt, dan wil ik die er nog wel eens uittrekken. Maar ik was vooral erg benieuwd naar dit product omdat het zo’n koele ‘roller ball’ heeft om hem aan te brengen. In de winter misschien iets minder fijn, maar wel erg verkoelend.

Cooling & Calming Brow Roller

De roller heeft een subtiele, verzorgende geur. Ik vind hem fijn, maar eerlijk gezegd ruik je dat niet meer als je hem eenmaal hebt aangebracht. Het verkoelende effect vind ik fijn en hij trekt snel in waarna je hem ook niet meer voelt zitten. Wat mij betreft een aanrader en dat voor € 2,89.

Essence Overnight Brow Mask

Het laatste Essence brow product uit de herfst / winter 2021 collectie wat ik heb geprobeerd is het Overnight Brow Mask. Hij bevat castorolie, aloë vera en panthenol, en hydrateert en verzorgt je huid.

Essence Overnight Brow Mask

Je brengt het wenkbrauwmasker aan met het kwastje en dit doe je op de schone huid. Het liefst voor je gaat slapen zodat je wenkbrauwen zich ’s nachts kunnen herstellen. Het masker heeft ook even nodig om in te trekken dus je kunt hem niet snel opdoen voor je jouw wenkbrauwen wil inkleuren.

Wenkbrauwserum met aloe vera

Het kwastje is een fijne manier om het masker aan te brengen. Je hoeft namelijk niet heel nauwkeurig te werk te gaan. Hij heeft een hele frisse geur, ik denk dat het de aloë vera is die ik ruik. Je koopt hem voor € 2,99.

Meer informatie

De Essence Couldn’t Care More collectie is momenteel niet meer te verkrijgen, maar gelukkig zitten al deze producten in het huidige vaste assortiment! Alle producten zijn vegan en cruelty-free geproduceerd, de adviesverkoopprijzen zijn vermeld bij de afzonderlijke items. Je koopt ze bij je lokale Essence verkooppunt of online via Boozyshop. Het gehele Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate, inclusief alle brow producten, vind je via de link!

Welke producten zijn jouw brow-favorites?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Review: Essence Brow producten 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top