Review: Essence Bye Bye Panda Eyes mascara

Een tijdje geleden bracht Essence een nieuwe mascara op de markt waar veel aandacht voor was: de Bye Bye Panda Eyes mascara. Uiteraard werd ik nieuwsgierig en nu ik weer toe was aan een nieuwe mascara heb ik hem eindelijk uit kunnen proberen! Lees mee!

Essence Bye Bye Panda Eyes mascara smudgeproof

De Bye Bye Panda Eyes mascara is onderdeel van het nieuwe Essence lente / zomer 2020 assortiment. Hij belooft ‘smudgeproof’ te zijn en niet te gaan klonteren. Daarnaast wordt hij beschreven als volumizing & defining.

De eerste indruk

De eerste indruk is in ieder geval goed. Een stevige huls die toch wel kenmerkend is voor Essence met alle informatie die je nodig hebt. Op de achterkant wordt uitgelegd wat hij doet en hoe je hem kunt verwijderen (met enkel warm water). De mascara is vegan en één verpakking bevat 16 ml.

Essence Bye Bye Panda Eyes mascara achterkant

De applicator is vrij standaard: een rechttoe rechtaan borsteltje met ‘zachte’ haartjes. Prima wat mij betreft, niet te groot, niet te klein en handig in gebruik.

Essence Bye Bye Panda Eyes applicator

Het effect

Maar hoe is de mascara op de wimpers? Geeft hij het beloofde volume zonder te klonteren? Oordeel zelf! Hieronder zie je steeds op de linkerfoto mijn ‘naakte’ wimpers. Rechts heb ik twee laagjes Essence Bye Bye Panda Eyes op.

Effect Essence mascara 1
Effect Essence mascara 2
Effect Essence mascara 3

Zonder op het kleurverschil te letten (oeps) zie je wel goed het verschil. Hij geeft zeker wat volume, zonder al te opvallend te zijn. Mijn wimpers zijn niet al te lang van zichzelf, dus ik kan ook geen wonderen verwachten van een mascara. Ik merkte wel dat mijn wimpers goed gescheiden worden en niet zo snel aan elkaar gaan zitten. Ook niet na twee of drie laagjes.

Daarnaast vond ik het erg fijn dat hij inderdaad niet onder je ogen terechtkomt. Dat ‘smudgeproof‘ is dus niet gelogen. Al met al een fijne mascara wat mij betreft!

Meer informatie

De Essence Bye Bye Panda Eyes mascara koop je voor € 3,59 bij de bekende verkooppunten. Hij is vegan en cruelty-free.

Heb jij deze mascara al eens geprobeerd? Wat vond je ervan?

— Meer lezen over mascara’s? Bekijk hier de reviews over: Kruidvat Lash Define skinny mascara, Maybelline Volum’ Express The Rocket mascara of L’Oreal Paradise Extatic mascara. —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top