Review: Essence Cica Face Cream

Hello, Good Stuff! Met die naam bracht Essence een tijd geleden voor het eerst producten op de markt die in de categorie ‘Clean Beauty’ zaten. Vandaag vertel ik er meer over en laat ik de Essence Cica Face Cream uit die serie zien. Dus ben je benieuwd? Lees dan snel verder voor alle details!

Essence Hello, Good Stuff Cica Face Cream

Essence Hello, Good Stuff

De Producten uit de Hello, Good Stuff lijn van Essence bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Voor alle producten geldt dat ze zelfs voor minstens 90% daaruit bestaan. Daarnaast zijn ze vrij van parabenen, microplastics, PEG’s, minerale oliën en siliconen. Net als de rest van het Essence assortiment zijn ze allemaal vegan en cruelty-free geproduceerd en getest. De Cica Face Cream werd toegevoegd aan het assortiment in de Essence herfst / winter update 2021.

Voor de Cica Face Cream die in dit artikel centraal staat heeft Essence zelfs 99% natuurlijke ingrediënten gebruikt. Het belangrijkste ingrediënt is Centella Asiatica Extract (Aziatische waternavel). De bijnaam van deze plant is ’tijgergras’. Fun fact: hij wordt zo genoemd omdat het verhaal gaat dat tijgers er na een gevecht in zouden rollen om hun wonden te laten helen. De plant heeft dan ook een verzorgende en helende werking op de huid.

Essence Cica Face Cream

De gezichtscrème van Essence zit in een vrij kleine, smalle tube die herkenbaar is als een product uit de Hello, Good Stuff productlijn. Omdat het er op staat, maar ook door de beige verpakking met een gekleurd blok.

Essence Hello, Good Stuff creme informatie

Op de achterkant van de tube kun je alle ingrediënten lezen en staat het gebruiksadvies voor de crème. Je kunt hem dagelijks gebruiken als moisturizer en hij is ook geschikt als primer onder je foundation.

Opening tube met creme Hello, Good Stuff

De crème is vrij dun en heeft een lichtgewicht formule. Dat moet ook wel, anders zou hij niet zo gemakkelijk uit de tube komen. Daar zit namelijk geen grote opening in. Wat mij betreft is het in dit geval een voordeel: je kunt namelijk heel goed de crème doseren.

Textuur Essence Cica Face Cream vegan

De face cream zelf is wit van kleur en heeft een subtiele geur die wat mij betreft past bij een verzorgingsproduct als dit. De crème laat zich gemakkelijk verdelen over mijn gezicht en trekt snel in. Mijn huid voelt daarna fris en verzorgd aan. Ik ben dan ook erg blij met deze crème en ga hem zeker nog langer gebruiken!

Meer informatie

De adviesverkoopprijs van de Essence Hello, Good Stuff Cica Face Cream is € 3,89, de tube bevat 30 ml. Je koopt hem bij je lokale Essence verkooppunt of via Boozyshop (€ 3,95). Deze gezichtscrème bestaat voor 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en bevat geen siliconen, minerale olie, parabenen, PEG’s of microplastics. Het product is volledig vegan en cruelty-free geproduceerd en getest.

Let jij op de ingrediënten van je skincare producten? Heb je deze crème al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top