Review: Essence Cool Collagen Plumping Lipstick

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk pakketje met items uit de Essence herfst / winter 2021 update, waaronder ook een aantal lipproducten. Ze hebben een aantal nieuwe dingen en kleuren toegevoegd. Vandaag laat ik je de Cool Collagen Plumping lipstick met bijpassend Soft & Precise lippencil zien!

Cool Collagen lipstick en lippotlood Essence herfst 2021

De Cool Collagen Plumping Lipstick werd toegevoegd aan het assortiment van Essence in vijf kleuren. Ik ontving 203 My Advice, een mooie nudetint. Daarnaast zijn er ook een rode, roze en wat andere nude-tinten beschikbaar. Benieuwd naar de rode variant? Scroll dan vooral even door naar beneden! Voor iedere Cool Collagen lipstick is er ook een Soft & Precise lip pencil beschikbaar, deze ontving ik ook in 203!

Essence 203 My Advice lipstick en lippotlood 2021

Essence Cool Collagen Plumping Lipstick

De Cool Collagen lipstick, met vegan collageen, zit in een rosé gouden huls met witte dop. Hij doet me denken aan de Essence This Is Me lipsticks!

In de Essence herfst / winter 2022 assortimentsupdate zijn deze lipsticks vervangen door de Caring Shine lippenstift. Je vindt dezelfde kleuren terug onder de nieuwe naam.

Op de dop staat de naam in rosé gouden kleuren. De verdere informatie staat op de sticker aan de achterkant die ook meteen als seal fungeert. Die sticker is overigens niet zo goed te verwijderen, hij laat veel lijmresten achter. Jammer!

Essence Cool Collagen vegan lipstick informatie 2021

De witte dop is gemakkelijk los te halen en klikt vast als je hem terug op de huls doet. In de huls zit een prachtige nudetint lipstick. Voor swatches scroll je verder naar beneden!

Essence Cool Collagen My Advice lipstick 2021

Essence Soft & Precise Lip Pencil

Het lip pencil is een standaard lippotlood. Informatie over het potlood staat op de zijkant en de kleurnaam zie je op de dop. Overigens is deze foto een tikkeltje overbelicht, het potlood is in werkelijkheid iets donkerder zoals je op de foto’s hierboven kunt zien.

Essence Soft & Precise My Advice lippotlood 2021

Deze lip pencil is niet heel zacht, maar geeft alsnog gemakkelijk kleur af op de lippen. Als je de punt wat scherp houdt kun je hem vrij nauwkeurig aanbrengen, erg fijn!

Hieronder heb ik het Essence potlood én de Cool Collagen lipstick aangebracht. Links boven zie je mijn lippen ‘au naturel’, rechtsboven zijn ze helemaal ingevuld met het Soft & Precise pencil.

Swatches Essence My Advice potlood & lipstick 2021

Op de onderste rij zie je links enkel de lipstick en recht de lipstick over het lippotlood. Bij die laatste zie je dat de kleur wat intenser is dan linksonder. Daarbij het ik de ervaring dat de kleur langer netjes blijft als je er een lippotlood onder aanbrengt. Na een maaltijd is het sowieso aan te raden om je lipstick even bij te werken.

Breng je de lipstick los aan zonder lippotlood eronder, dan is hij net niet volledig dekkend. Bij de nudetint valt dat niet zo op, bij een opvallendere kleur moet je er even op letten zodat je hem eventueel extra kunt aanbrengen als je hem dekkend wil. Op de lipswatch van de rode tint kun je de dekking goed zien.

Essence Cool Collagen lipstick in 205 My Love

Sinds december 2021 heb ik een tweede kleur Cool Collagen lipstick van Essence, deze is in de kleur 205 My Love. Die wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden! Daarom heb ik hem toegevoegd aan dit artikel.

Essence Cool Collagen lipstick vegan 205
Vegan rode lipstick

Het is een rode tint die een bruin/oranje ondertoon heeft. Het zou niet mijn eerste keus zijn, maar eigenlijk vind ik hem erg mooi bij me staan! De textuur is hetzelfde als de nudetint

Lipswatch Essence 205 My Love

De lipstick brengt is erg romig en brengt fijn aan. Zoals ik hierboven al zei, is de dekking niet volledig. Je kunt hem iets voller krijgen door extra aan te brengen, maar ik denk dat het aan te raden is om een andere lipstick te kiezen als je voor een volledige dekking wil gaan.

Hieronder nog even de twee kleuren Cool Collagen lipstick in mijn collectie naast elkaar:

Essence Cool Collagen lipsticks 203 en 205

Heeft de Essence Cool Collagen plumping lipstick ook echt het plumping effect? De eerste minuten na het aanbrengen voel je wat lichte tintelingen, niets spectaculairs. Mijn lippen zijn al vol van zichzelf, maar ik kan niet zeggen dat ik echt een opvallend plumping effect heb kunnen waarnemen. Ook op de vergelijkingsfoto’s eerder in dit artikel zie ik eigenlijk ook geen verschil.

Meer informatie

Deze Cool Collagen Plumping lipstick en Soft & Precise Lip Pencil zijn onderdeel van de Essence herfst / winter 2021 update. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar bij de lokale verkooppunten of online via bijvoorbeeld Boozyshop. De lipstick koop je voor € 2,95, het lippotlood is volgens mij alleen in de winkel verkrijgbaar en kost € 0,99. Beide producten zijn vegan.

Ben jij fan van Essence lipsticks?

— Benieuwd naar andere lipproducten van Essence? Bekijk dan eens deze glosses Essence Extreme Shine Lipgloss swatches! of de Essence Hydrating Nude & Peppermint Glow lipsticks. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top