Review: Essence Daily Dose of POWER palette

Toen het Essence herfst / winter 2020 assortiment bekend werd, vielen de Daily Dose of… palettes me meteen op. Er zijn drie varianten: LOVE, ENERGY en POWER. Ik besloot het vrolijke Essence POWER palette te proberen, die is het vrolijkst. Bekijk hier de review!

Essence POWER oogschaduwpalette herfst winter 2020

De palettes zien er alledrie vergelijkbaar uit. Ze zijn vierkant, van gerecycled papier (karton) en sluiten met een zwarte elastiek aan de onderkant. Mocht je ze alledrie hebben, dan herken je ze aan de buitenkant aan de naam die in bijpassende kleur is afgebeeld. In dit geval de blauwe POWER inclusief bliksemschicht. Je kunt de andere palettes bekijken in mijn artikel over de Essence herfst / winter 2020 update!

Essence POWER oogschaduwpalette achterkant 2020

Op de achterkant vind je alle benodigde informatie zoals de beschrijving, ingrediënten en houdbaarheid. Aan de binnenkant van de deksel zit (helaas?) geen spiegeltje, maar vind je een motiverende tekst. In het Essence POWER palette is dat: Yay for today!

Yay for Today oogschaduwpalette detail 2020

De Essence POWER kleuren

In het palette zitten 9 pans, waarvan drie matte tinten op de bovenste rij. Van alle drie die matte tinten is er ook een shimmery variant. Daarnaast zijn een zilveren, bronzen en blauwe shimmer toegevoegd.

Essence Daily Dose of POWER oogschaduwpalette binnenkant
Essence Daily Dose Of oogschaduwpalette kleuren

De blauwe kleur trok me aan, daarom wilde ik dit palette. Dat maakt hem net even wat specialer. Ook omdat de middelste pan rond is en de rest vierkant.

Close-up oogschaduwpalette shimmers

Het POWER palette in gebruik

Tijd om het palette in gebruik te nemen! Ik hoefde geen moeite te doen om een goede kleurafgifte te krijgen, behalve de karakteristieke blauwe oogschaduw. Die viel me een beetje tegen en lijkt op mijn arm niet zo helder of fel als in het palette.

Swatches Essence oogschaduwpalette shimmers 2020

Het maken van de ooglook verliep eigenlijk vrij vlekkeloos. De kleuren blenden gemakkelijk, al werd het pigment met blenden ook wat minder. Sommige kleuren moest ik dan ook opnieuw aanbrengen om de kleurintensiteit goed te houden.

Het andere nadeel vind ik de ‘ruwe’ kartonnen verpakking. Hierdoor is hij niet goed schoon te maken en wordt hij dus snel vies door de oogschaduw. Op de swatchfoto kun je dit al een beetje zien onder de blauwe pan en bovenste rode pan. Bij het maken van de ooglook werd dit bij meer kleuren een ‘probleem’. Ik houd mijn oogschaduwpaletten graag zo schoon mogelijk, dus dit vind ik wel een nadeel.

Ooglook met Essence POWER palette herfst winter 2020

Ik realiseerde me dat dit door de kleurcombinatie al snel een kerstige look ging worden. Gelukkig zorgde het fellere blauw ervoor dat de kerstvibes minder werden.

Ik werd verrast door de shimmery kleuren. Deze geven goed kleur af (ik gebruikte daarbij wel de NYX glitter primer eronder) en zijn heel mooi sparkly!

Meer informatie

Geinteresseerd in dit Essence Daily Dose of… POWER palette? Of misschien meer benieuwd naar de LOVE of ENERGY variant? Ze zijn momenteel verkrijgbaar bij de bekende Essence verkooppunten en online via Boozyshop. Ze kosten € 4,99 per stuk.

Wil jij één van deze paletten gaan proberen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Review: Essence Daily Dose of POWER palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top