Review: Essence Double Trouble mascara

In het perspakketje wat ik ontving van Essence vond ik ook deze Double Trouble mascara! Ik zag hem al in de Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate en was er erg benieuwd naar. Vol verwachting probeerde ik hem uit en vandaag lees je er alles over in dit artikel!

Essence Double Trouble mascara herfst 2021

Hij is lekker opvallend door de felroze dop. Er is overigens ook een waterproof variant met felblauwe details. De huls is verder wit en er is geen twijfel over de naam van de mascara! Op de huls zelf vind je verdere informatie zoals de ingrediënten en het vegan-icoontje.

Informatie en ingredienten Essence Double Trouble

De sticker op de dop laat de kenmerkende nieuwe applicator van deze Double Trouble mascara zien: Essence heeft hem voorzien van een dubbelzijdig borsteltje voor extra definitie en volume.

Essence Double Trouble Definition & Volume mascara

Aan één kant zitten korte elastomeer stekeltjes voor volume en aan de andere kant langere haren/vezels voor meer krul en definitie.

Mascara applicator met twee verschillende kanten

In de praktijk gebruik ik beide kanten en heb ik daar ook niet echt een bepaalde volgorde voor. Ik gebruik ze door elkaar en meestal wel allebei de kanten. Dit is ook hoe ik de Double Trouble mascara van Essence heb aangebracht in onderstaande foto’s.

Op de bovenste rij zie je mijn ‘naturel’ wimpers. Niet echt lang en vol dus ik juich krullende en volume-mascara’s altijd toe. Op de middelste rij zie je mijn wimpers met één laagje mascara en onderaan met twee laagjes.

Effect van Essence Double Trouble mascara na één en twee laagjes

Er is duidelijk meer krul én volume te zien. Mijn wimpers zijn met de mascara ook echt zichtbaar. Voor mijn wimpers werkt deze mascara dan ook prima. Verwacht geen uitzonderlijke resultaten, maar voor een everyday kantoor-look is deze mascara wat mij betreft goed. Zeker voor de prijs die je ervoor betaalt (zie hieronder bij het kopje ‘Meer informatie).

Na een lange dag geeft hij uiteindelijk wel wat af onder mijn ogen, dus dat is iets om rekening mee te houden als je daar snel last van hebt. Verder laat hij zich goed verwijderen, ook met enkel water een een wasbaar wattenschijfje. Wat mij betreft een aanrader voor een goede budgetmascara die geen uitzonderlijke resultaten hoeft te behalen!

Meer informatie

De Essence Double Trouble mascara is er enkel in zwart, met zowel een waterproof (blauw) als een niet-waterproof (roze) variant. Beide hebben een adviesverkoopprijs van € 3,89 en zijn inmiddels verkrijgbaar bij je lokale Essence verkooppunt of online bijvoorbeeld via Boozyshop. Deze mascara’s zijn vegan.

Gebruik jij wel eens mascara's van Essence?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Review: Essence Double Trouble mascara

  1. De laatste tijd heb ik onwijs veel mascara’s getest dus ik heb deze nog niet aangebroken omdat er anders te veel aangebroken producten zijn in mijn stash. Maar deze gaat de eerstvolgende ronde zeker de test in.
    Ik hoor zoveel wisselende verhalen over deze.
    Bij jou heeft hij inderdaad een mooi effect voor dagelijkse looks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top