Review: Essence Fresh & Fit Foundation

In de Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate werd de Fresh & Fit foundation vernieuwd. Hij is nu vegan en beschikbaar in zes kleuren. Ik probeerde hem uit en laat hem in dit artikel uitgebreid aan je zien. Kijk dus snel verder voor meer informatie en het resultaat!

Essence Fresh & Fit Foundation met Vitamin Complex

De Fresh & Fit Foundation is er in zes kleuren. Geen heel groot aanbod, dus dat is toch wel een minpunt. Ik ontving de kleur 20 Fresh Nude, dit is niet de lichtste tint, maar ook niet de donkerste. Hij zit er midden in (alle kleuren kun je zien in het artikel over de Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate).

Vegan Foundation van Essence herfst / winter 2021

Sinds de vernieuwde formule van de Fresh & Fit foundation is hij vegan. Deze nieuwe verpakking herken je dan ook aan de vegan-sticker op de dop.

Verder bevat hij Vitamine E, B5 en Niacinamide (Vitamine B3). Hierdoor wordt je huid ook nog eens verzorgd terwijl je deze foundation draagt.

Essence Fresh & Fit Foundation ingredientenlijst

Zelf noemt Essence het een lichtgewicht foundation die een natuurlijke glow geeft en een lichte tot medium dekking heeft. Tijd om hem uit te proberen!

De Essence Fresh & Fit foundation in gebruik

De foundation zit in een glazen flacon met plastic pompje. Het pompje werkt prima en blijft ook vrij schoon na gebruik (dat is bij bijvoorbeeld de Catrice True Skin foundation wel anders!).

Pompflacon Essence Fresh & Fit vegan foundation

Door het pompje komt een prima hoeveelheid foundation. Hieronder zie je een klein pompje. Rechts heb ik hem wat uitgeblend en dan lijkt hij vrij donker te zijn. Hij doet me wat dat betreft denken aan de Catrice True Skin foundation die ook erg oxideerde op de huid. Maar, eenmaal op het gezicht bleek dat mee te vallen dus ik heb nog goede hoop voor deze Fresh & Fit!

Swatch vegan foundation Essence in Fresh Nude

Omdat ik vergelijkingen zag heb ik beide foundations even met elkaar vergeleken. De linker druppel is Catrice die iets lichter lijkt. De Essence-druppel rechts is wat warmer van kleur.

Vergelijking Essence Fresh Nude en Catrice Cool Rose

Het geblende deel volledig rechts is Catrice, die komt wel erg overeen met het Essence-gedeelte van de huid (links).

De dekking lijkt op mijn arm prima, maar ik heb veel foundation gebruikt op een klein stukje huid, dus dat kan een vertekend beeld geven. Op mijn gezicht gebruik ik liever een wat minder dikke laag.

Het resultaat

Van de foto hieronder kon je al een bewerkte versie zien op mijn Instagram account (volg je me al?). Dit is de onbewerkte variant waarbij ik de Essence Fresh & Fit foundation in de kleur Fresh Nude heb gebruikt.

Full face budget vegan foundation Fresh Nude

Het blijkt eigenlijk een hele goede match te zijn met mijn eigen huidstint! Essence geeft zelf aan dat de foundation een lichte tot medium dekking geeft en dat klopt ook wel. Je ziet hier en daar nog wat plekjes er doorheen schijnen, maar dat vind ik niet erg. Zo geeft het een wat natuurlijk effect. Ik heb bij deze look de Max & More Scented Setting Powder er overheen aangebracht.

In combinatie met het juiste poeder en / of juiste setting spray blijft de foundation prima zitten. Tot 12 uur, is de belofte van Essence zelf. In normale omstandigheden redt hij dat ook. Maar bij sporten, regen of andere ‘zware’ omstandigheden voor je huid is te zien dat hij minder netjes blijft zitten. Al met al vind ik het een prima foundation voor een fijne prijs.

Meer informatie

De nieuwe vegan Fresh & Fit foundation van Essence is inmiddels te verkrijgen via de bekende Essence verkoopunten, zoals online via Boozyshop of Kruidvat. Hij kost € 4,99 voor 30 ml. Iets duurder dan de Essence Stay All Day foundation, maar nog steeds eens een fijne prijs wat mij betreft.

Gebruik jij wel eens foundations van Essence? Wat is je favoriet?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top