Review: Essence highlighter en kwastenset

Deze december ligt de Essence X-mas wishes, candy kisses kerstcollectie in de winkels. Ik wilde graag enkele items proberen en kocht daarom de Essence highlighter en de kwastenset voor je oogmake-up. Lees verder om beide items beter te bekijken en er alles over te lezen!

Essence LE kerstmis 2020

Essence X-mas Wishes kwastenset

De kwastenset zit in een kartonnen doosje met plastic voorkant zodat je kunt zien wat je koopt. Vier penselen met een glitterig rode steel en een goudkleurige bus. De haren zijn synthetisch en wit van kleur.

Eye brush set Essence kerstmis 2020
Kwastenset Apple-solute Sweetness Essence LE

Op de achterkant van deze Appel-solute Sweetness kwastenset staat een korte toelichting. In de set zit, van links naar rechts:

  • Een kleine fan-brush: voor het aanbrengen van bijvoorbeeld highlighter.
  • Een schuin penseel: hiermee breng je dunne lijnen aan, dus handig voor eyeliner.
  • Een plat penseel: voor het aanbrengen van oogschaduw op je oogleden, maar kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld concealer.
  • Een blending brush: voor het blenden van oogschaduw.
Close-up kwastenset rood met goud

Het wordt door Essence een oogmake-up set genoemd, maar ik gebruik kwasten maar net zoals het uitkomt. De haren van deze penselen zijn erg zacht. Ik heb ze nu een paar keer gebruikt en ze prikken ook niet echt. Er zijn andere kwasten die meer product oppakken en beter werken, maar deze set kost € 4,99 en voor dat geld zijn ze meer dan prima wat mij betreft!

Essence Candy Kisses highlighter

Het andere item uit deze Essence kerstcollectie wat ik interessant vond was de highlighter. Wat me vooral aantrok was dat hij naar koekjes zou ruiken, dus ook die nam ik mee!

Essence x-mas wishes candy kisses highlighter koekjesgeur

De verpakking zelf is simpel: een rond, doorzichtige plastic bakje waar met sierlijke letters de naam van de collectie op staat. Op de achterkant is meer informatie te vinden zoals de ingrediëntenlijst.

Essence Warm&Toasty vegan highlighter ingredienten

De geur kon ik in de winkel nog niet ruiken, maar eenmaal thuis opengemaakt bleek het een warme geur te zijn. Ik ruik er niet per se koekjes in, maar zoet is de geur zeker.

Essence LE xmas wishes candy kisses highlighter + kwast
Warm & Toasty highlighter kerstmis 2020

Het tweede wat ik erg leuk vind aan deze highlighter is het patroon wat erin zit. Allemaal kleine gingerbread mannetjes en een hart. In het hart zit een andere tint highlighter. Het grote gedeelte is champagne-goudkleurig. Het hart neight meer naar peachy. Beide delen hebben een subtiele gouden shimmer in zich.

Swatches koekie highlighter kerstcollectie 2020

Hierboven bij de swatches zie je links het grote gedeelte van de pan en recht de kleur in het hart. Je ziet dat ze nauwelijks van elkaar verschillen. In de praktijk gebruik ik ze dan ook gewoon door elkaar. Ik ga met mijn kwast over allebei de gedeeltes om de highlighter aan te brengen. Het resultaat is een gouden shimmer op je gezicht. Dat ziet er dan zo uit:

Warm&Toasty highlighter aangebracht
(Ik had een low-makeup day, dus mijn huid is niet flawless.)

Het effect is overigens niet oogverblindend. Hou je van warme, subtiele highlighters, dan is dit zeker een aanrader voor jou!

Meer informatie

Deze collectie is in december verkrijgbaar bij Kruidvat (en Trekpleister). De kwastenset kost € 4,99, voor de highlighter betaalde ik € 3,89 (9 gram). Liever niet naar de wikel? Je koopt ze ook bij Boozyshop!

Beide producten zijn vegan. De gehele Essence LE x-mas kisses, Candy Kisses collectie kun je bekijken via de link. Daar staat alle producten en prijzen bij elkaar.

Heb jij iets uit deze collectie gekocht of wil je dat nog doen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Review: Essence highlighter en kwastenset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top