Review: Essence Hydrating Nude & Peppermint Glow

Laatst liet ik in een artikel al de Essence Cool Collagen Plumping lipstick en Soft & Precise lip pencil zien. Vandaag is het de beurt aan twee andere nieuwe lipproducten: de Essence Hydrating Nude lipstick en Peppermint Glow lip balm. Kijk snel verder voor foto’s en swatches!

Nieuwe lipproducten Essence najaar 2021

Essence Hydrating Nude Lipstick

De Essence Hydrating Nude Lipstick heeft, net als de Cool Collagen lipstick, een rosé gouden basis. De dop heeft een nudetint gekregen. Toepasselijk voor een lijn met nude lipsticks!

Essence Hydrating Nude lipstick najaar 2021

Deze lipstickhuls is ‘geseald’ met een informatiesticker. Als je hem er af probeert te halen, blijven er veel lijmresten achter. Jammer, want ik houd mijn make-up graag netjes.

Essence Hydrating Nude lipstick informatie

Ik ontving de kleur 302 Heavenly, de middelste van de drie uitgebrachte kleuren. Dit zag eruit als een perfecte match, dus ik was erg benieuwd hoe hij er op mijn lippen uit zou zien!

Essence Hydrating Nude lipstick 302 Heavenly
Essence Hydrating Nude lipstick najaar 2021 Heavenly

De lipstick is erg zacht en brengt gemakkelijk aan. Hij heet niet alleen ‘Hydrating’, maar voelt ook zo aan op je lippen. Hij lijkt mijn lippen echt te hydrateren. Dit betekent wel dat het pigment niet volledig dekkend is zoals bij de Cool Collagen Plumping Lipstick wel het geval is.

Overigens vind ik hem dekkend genoeg. Hij blijft een glans houden (zoals bij een lippenbalsem), maar wel met een kleurtje. Een typische ‘my lips but better‘.

Swatch Hydrating Nude lipstick in 302 Heavenly

Door deze formule blijft de Hydrating Nude lipstick van Essence niet uitzonderlijk lang zitten, maar hij verdient zeker een plekje in je handtas!

Essence Peppermint Glow Lip Balm

Als we toch in de lippenbalsem-sfeer zitten laat ik meteen de Essence Peppermint Glow Lip Balm zien! Dit is één van de drie lippenbalsems die in de Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate aangekondigd zijn. Je herkent hem aan de mintgroene huls. De andere twee balsems zijn:

  • Volumizing Collagen Vegan Lip Balm (lichtroze huls)
  • Caring Tint Lip Balm (felroze huls)
Essence Peppermint Glow ph lippenbalsem

Hetzelfde probleem met de sticker doet zich ook bij deze lippenbalsem voor.

Essence Peppermint Glow lip balm informatie

De Peppermint Glow bevat pepermuntolie, vandaar de naam. Tegelijkertijd reageert hij op de pH-waarde van je lippen waardoor hij niet groen, maar een soort roze tint op je lippen zal krijgen. De uiteindelijke kleur is voor iedereen anders.

Essence Peppermint Glow lippenbalsem ph-waarde 2021

Hierboven zie je al dat de lip balm hele kleine glinsterende deeltjes bevat. Dit is op je lippen ook te zien. Ze zijn miniscuul, maar geven een effect van net aangebrachte lippenstift.

Swatch Peppermint Glow lipbalm Essence 2021

Persoonlijk houd ik niet zo van dit soort lipsticks die reageren op de pH-waarde van je lippen, omdat ze bij mij altijd heel erg roze worden. Verder is deze balsem erg fijn. Hij ruikt heerlijk naar pepermunt en ik krijg er meteen een fris gevoel van!

Meer informatie

De Essence Hydrating Nude lipsticks en de lippenbalsems zijn inmiddels verkrijgbaar bij de bekende Essence verkooppunten. Ook kun je ze online kopen bij Boozyshop. Daar kosten de lipsticks € 2,95 per stuk en de Peppermint Glow € 2,59. Van de Hydrating Nude kleuren is ook een bijpassend Soft & Precise lippotlood beschikbaar (€ 0,99). Deze producten van Esssence zijn allemaal vegan, vrij van alcohol en siliconen.

Heb jij deze lipproducten van Essence al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top