Review: Essence I Like To Mauve It, MAUVE It!

Een aantal weken geleden kwam er een leuk pakketje binnen van Essence. Daarin zat onder andere dit leuke oogschaduwpalette wat al werd aangekondigd in de Essence herfst / winter 2021 update: I Like To Mauve It, MAUVE It! Zoals de naam al zegt bevat hij paarse tinten, kijk snel verder!

Essence I Like To Mauve It oogschaduw palette

Dit Mauve palette is één van de vier nieuwe 6-pans paletten die Essence uitbrengt dit najaar. Naast deze is er nog een groen, blauw en warm bronzy palette.

In het Essence herfst / winter 2022 assortiment zaten wederom een aantal mini palettes. Bekijk via deze link de review van het Don't Stop Believing In... palette!

Ze zitten allemaal in een rechthoekig, plastic verpakking. De Mauve-variant is uitgevoerd in een lavendelkleur. Op de achterkant zie je informatie over het palette, zoals de ingrediënten en het vegan-icoontje, en de kleurnamen. Die namen komen aan de binnenkant niet terug.

Informatie I Like To Mauve It oogschaduw palette

De binnenkant van het MAUVE palette

Het palette is lekker compact en dus handig om mee te nemen. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte in het palette. Essence krijgt bonuspunten voor de grote spiegel in de deksel, zeker onderweg is dat praktisch.

De zes kleuren oogschaduw uit het Mauve palette van Essence

Het palette bevat drie matte kleuren en drie shimmers. In de close-up zien we een aantal paarse shimmers maar ook een hele lichte tint, een matgrijs en een koraal/bruintint.

Close-up van Essence I Like To Mauve It palette

Het Essence palette in gebruik

Ik was heel benieuwd hoe dit palette zou presteren dus heb ik natuurlijk swatches gemaakt!

Swatches Essence I Like To Mauve It

Wat meteen opviel was dat zowel de lichtste als de grijze tint een paarse ondertoon hebben. Bij de matbruin zie ik het minder. De paarse shimmer rechtsonderaan is een stuk donkerder dan ik had verwacht! Het is een donkerbruine basis met een paarse shift.

Hieronder zie je de swatches in zonlicht.

Swatches Essence I Like To Mauve It in zonlicht

De kleuren gaven goed pigment af bij de swatches. De lichte kleur is niet heel goed zichtbaar met als reden dat mijn huidskleur er dicht bij ligt. Het pigment zelf lijkt echter prima in orde! Tijd om ze ook in ooglooks te proberen.

Voor de eerste look koos ik voor een wat donkerdere uitstraling met een grote wing en oogpotlood. Ik heb op het bewegend ooglid de donkere shimmer als basis met daarover de lichte paarse shimmer. Rondom heb ik de kleuren geblend met de witte en grijzige matte tint. De lashes zijn van de BPerfect Love Tahiti collectie.

Ooglook met nieuwe Essence oogschaduwpalette najaar 2021

Bij de tweede look heb ik, net als bij de swatches, de kenmerken van het palette aangehouden met de ‘swingende lijnen’ aan de buitenkant met de donkerste shimmers. De highlighter bij beide looks komen uit het BH Cosmetics Aspen palette.

Ooglook met nieuwe Essence Mauve oogschaduwpalette

Over het algemeen vind ik het palette goed presteren, zeker als je de prijs in overweging neemt. Voor nog geen € 4 krijg je een palette met 6 verschillende oogschaduws met diverse finishes. Het uitblenden ging vrij goed, wel moet je oppassen als je twee matte tinten in elkaar wil laten overlopen, dan mengen de kleuren zich heel snel met elkaar. Maar voor een neutrale, everyday look zal ik die palette zeker vaker pakken. Ik heb nog weinig mauve-tinten in mijn collectie dus het is een goede aanvulling!

Meer informatie

Het I Like To Mauve It, MAUVE It oogschaduwpalette is, net als de andere nieuwe Essence producten, verkrijgbaar vanaf half september. Je kunt ze vinden bij de bekende Essence verkooppunten in jouw buurt of online bij bijvoorbeeld Boozyshop. Deze paletten kosten € 3,39 per stuk en zijn vegan.

Trekt mauve-kleurige oogschaduw jou of zou je eerder voor een andere variant kiezen?

— Bekijk hier de gehele Essence herfst / winter 2021 assortimentsupdate! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top