Review: Essence Stay All Day 16h foundation

Als je regelmatig mijn artikelen leest heb je het vast al gelezen: mijn Catrice True Skin foundation is helaas iets te donker voor me. Daarom probeerde ik deze Essence Stay All Day 16h foundation, volgens mij inmiddels een klassieker. Lees verder voor al mijn ervaringen!

Essence Stay All Day 16h Foundation

Deze Essence Stay All Day 16h long-lasting foundation bestaat al járen. Hij heeft in diverse verpakkingen gezeten en de formule is ook al een aantal keer veranderd. En nog steeds is dit één van de budgettoppers onder de foundations. Tijd voor mij om hem ook eens uit te proberen dus!

Mijn Catrice True Skin foundation was dus te donker. Ik vind dat niet zo erg, want ik gebruik hem voornamelijk bij mijn Instagram ooglooks. Dat hij niet helemaal overeenkomt met mijn eigen huidskleur is dan niet zo erg.

Essence Stay All Day 16h foundation soft vanilla

Maar sinds een maandje heb ik een nieuw project bedacht: op mijn Instagram pagina post ik regelmatig een nagemaakt album cover met mezelf in de hoofdrol. Zo heb ik al albums van Gwen Stefani en Hailee Steinfeld nagemaakt. Voor dat soort foto’s is het toch wel handig dat ik een goed matchende foundation heb. In deze van Essence heb ik in ieder geval mijn kleurmatch gevonden. Maar is hij verder ook fijn?

Essence long-lasting foundation

De Stay All Day foundation zit in een glazen flacon met een plastic dop. Op de flacon is duidelijk aangegeven welk product het is en welke kleur. Ik koos voor 08 Soft Vanilla. Volgens mij was dat (bijna) de lichtste van de kleuren waar ik uit kon kiezen. De formule is niet zo lang geleden gewijzigd. Nu bevat hij geen siliconen, parabenen, minerale oliën, parfums, alcohol en microplastics. Daarbij is hij ook nog eens vegan, extra fijn!

Informatie Essence foundation
Ingredienten Stay All Day 16H foundation

Zoals je hierboven ziet vind je op de verpakking alle informatie over de foundation die je maar kan wensen. Hij belooft een lichtgewicht foundation te zijn met hoge dekking en een waterproof formule. Je huid zou er vlekkeloos en mat uitzien na gebruik.

De Essence foundation in gebruik

Onder de dop zit een pompje verstopt zodat je de foundation eenvoudig en hygiënisch eruit kunt halen. Dit is tegenwoordig bij de meeste vloeibare foundations het geval en dat bevalt me wel.

Pompflacon Essence foundation

Het pompje van deze Essence foundation zorgt ervoor dat het product er gemakkelijk uitkomt en het pompje blijft eigenlijk vrij goed schoon. Dat is bij de Catrice True Skin foundation ook wel anders.

Hieronder zie je de kleur op mijn pols. Uiteraard heeft mijn pols net een andere kleur dan mijn gezicht, maar hij matcht eigenlijk erg goed met mijn eigen gezichtskleur!

Swatch Essence Foundation Soft Vanilla 08

De foundation is vrij dun maar heeft alsnog een goede dekking. Als ik hem met een beautyblender spons aanbreng is het niet meteen een volledige dekking, maar hij is goed op te bouwen. Wat rodere huid weet hij goed te verstoppen en mijn huid wordt een stuk egaler. Ik poeder hem wel altijd af, bijvoorbeeld met de Max & More Scented Setting Powder.

Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan vooral even op mijn Instagram pagina of via #thenextg1rlrecreates!

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Je vindt de Essence Stay All Day 16h Foundation bij de drogist in jouw buurt (Trekpleister, Kruidvat, Etos etc.). Online is hij ook te vinden bij Boozyshop, ik kocht hem daar voor € 3,95 (30 ml). Met recht een budgettopper dus!

Heb jij hem al geprobeerd? Wat is jouw favoriete foundation?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top