Review: Essence The NUDE Edition

Een aantal weken geleden kreeg ik voor Moederdag dit leuke Essence The NUDE Edition oogschaduwpalette! Hij ziet er leuk uit en ik was erg benieuwd naar de kwaliteit. Daarom probeerde ik hem natuurlijk snel uit, lees verder om meer te lezen over dit budgetproof oogschaduwpalette!

Essence The Nude Edition oogschaduwpalette

Dit Essence The NUDE Edition oogschaduwpalette is onderdeel van de Essence collectie lente / zomer 2020 waarin dit palette samen met The ROSE Edition werd uitgebracht. (Net als het Hallo Berlin palette van Essence.) In de Essence herfst / winter 2020 update kwam daar nog eens The BROWN Edition bij. Wat alle paletten in deze serie gemeen hebben is dat ze veelal nude- en bruintinten bevatten. Daardoor lijken ze ook vrij veel op elkaar. ROSE heeft uiteraard iets meer roze tinten en BROWN bevat een wat donkerder kleurenpalet.

Essence The NUDE Edition

De verpakking is vrij basic, maar wel stevig. Een hard plastic buitenkant met doorzichtig deksel. Zo zie je meteen welke kleuren hij bevat. Op de achterkant vind je alle informatie over het palette zoals de ingrediënten.

Essence The Nude Edition informatie

Het palette bevat 9 rechthoekige pans. Ze hebben allemaal een lichte structuur, waardoor ik eerst dacht geen van alle volledig mat zouden zijn. Gelukkig blijkt dat wel het geval. Van de negen kleuren zijn er vijf matte tinten en vier shimmers.

Binnenkant Nude palette budget
Close-Up Essence oogschaduwpalette budget

Het palette in gebruik

Het ene nude palette is het andere niet. Ook bij Essence is de kwaliteit de ene keer wat beter dan de andere keer, dus ik was erg benieuwd naar The NUDE Edition! Ik was blij verrast toen ik de swatches maakte. De kleuren hebben allemaal een goede pigmentatie.

Swatches Essence oogschaduwpalette budget

Met deze voornamelijk warme bruintinten kun je prima een everyday look maken. Met de shimmers kun je wat extra’s toevoegen. Wat me wel opviel toen ik deze swatches had gemaakt, was dat een groot deel van de kleuren erg veel leken op de tinten uit het originele eerste Urban Decay Naked palette. Dus legde ik de paletten naast elkaar.

Vergelijking Essence the Nude Edition met Urban Decay Naked palette
Vergelijking Essence met Naked palette

Hierboven zie je de swatches van Essence met daaronder overeenkomende kleuren uit het Naked palette. Als je het Naked palette nog hebt, is deze Essence The NUDE Edition geen must have wat mij betreft.

The NUDE Edition ooglooks

Natuurlijk wilde ik het palette ook nog proberen op mijn oogleden. Soms komt het namelijk voor dat de kleuren dan ineens anders werken (positief of negatief). Beide looks zijn natuurlijk redelijk basic gebleven, omdat het kleurenpalet daar ook naar is. Bij de eerste look voegde ik een ‘eyeliner’ van steentjes toe. Ik gebruikte de lichtste shimmer en de shimmer met rode ondertoon op het bewegend ooglid. In de arcadeboog heb ik een combinatie van de matte bruintinten aangebracht.

Ooglook Essence nude oogschaduw met steentjes

Bij mijn tweede look zou ik elke dag naar kantoor dragen (als ik niet zou thuiswerken door Corona uiteraard). Een basic bruine look met goudkleurige shimmers op het bewegend ooglid. De wimpers bij deze look zijn de Boozyshop Diva lashes: Ayleen.

Ooglook Essence nude oogschaduwpalette

Voor beide looks gebruikte ik de P. Louise eye primer en Benefit Roller Lash mascara.

Ook bij het blenden blijkt de oogschaduw in dit palette prima te voldoen. Het is natuurlijk geen high-end oogschaduw maar voor een budget-palette is dit zeker geen slechte keus. De kwaliteit is in mijn ogen beter dan het Catrice Lavender Breeze palette.

Meer informatie

Het Essence The NUDE Edition palette kost € 3,99 voor in totaal 10 gram oogschaduw (9 kleuren). Als je weinig geld te besteden hebt aan oogschaduw en houdt van nude tinten is dit palette een goede keus! Je koopt Essence make-up bij de drogist bij jou in de buurt of online bij bijvoorbeeld de drogist of Boozyshop.

Hou jij van oogschaduwpaletten met nudetinten of ben je meer van kleur?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: Essence The NUDE Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top