Review: Essie basecoat en topcoat

Essie heeft naast mooie kleuren nagellak ook diverse topcoats en basecoats in haar assortiment. Vandaag een review van de Essie Smooth-e basecoat en de Gelsetter topcoat!

Essie gelsetter topcoat smooth-e basecoat

Essie heeft een aantal basecoats in haar collectie, te herkennen aan de groen / blauwe labels. De variant die ik heb is de zogenaamde Smooth-e ridge filler basecoat. Deze zorgt ervoor dat oneffenheden in je nagels minder zichtbaar zijn, zo heb je een glad oppervlak om je nagellak op aan te brengen.

De topcoats van Essie hebben een rood / roze / paars label, ik heb de Gel Setter topcoat. Deze zorgt voor een high gloss finish op je nagels. Hij zou ook je nagellak een beetje ‘plumpen‘ zodat het op de nagel lijkt te liggen zoals gelnagellak (vandaar ook de naam).

Essie gelsetter top coat smooth-e base coat nagellak

Ik heb de basecoat en topcoat voor deze review gecombineerd met een andere nagellak van Essie: een lichtroze tint met de naam Ballet Slippers. Het kleurtje doet me wel echt aan ballet denken, dus de naam is in ieder geval goed gekozen!

Essie 6 Ballet slippers lichtroze nagellak basecoat topcoat
Essie 6 Ballet slippers lichtroze nagellak

Mijn ervaring

Ik heb hieronder foto’s gemaakt van de basecoat, nagellak en topcoat. Bij foto 1 zie je mijn nagels met daarop enkel de Essie basecoat. Mijn nagels zijn eigenlijk heel glad van zichzelf, dus het ridge filling effect heb ik niet goed kunnen testen. Wel droogt de basecoat lekker snel (mat) op.

Op de tweede foto heb ik één laag van Essie Ballet Slippers op mijn nagels. De dekking daarvan vind ik niet goed genoeg, daarom heb ik op de derde foto uiteindelijke drie lagen op. Nog steeds is hij niet voldoende dekkend, maar zo vind ik het wel een mooie kleur. Hij oogt redelijk natuurlijk en droogt mooi streeploos op. Onderaan dit artikel vind je nog een close-up foto!

pictorial stappenplan essie basecoat topcoat

Op de vierde foto heb ik de Gelsetter topcoat aangebracht. Het plumping effect zie ik niet echt, maar de gloss is zeker aanwezig.

Zowel de base- als topcoat en de gekleurde nagellak hebben een lekker breed kwastje, daar houd ik van! Ook drogen alle lagen vrij snel, een tweede pluspunt. De nagellak blijft lang netjes, en dat is eigenlijk waarom ik een topcoat gebruik.

Hieronder nog een bonusfoto van het eindresultaat met basecoat, topcoat en drie lagen Essie Ballet Slippers!

Essie 6 Ballet slippers lichtroze nagellak swatch

Meer informatie

Essie nagellak kun je kopen bij bijvoorbeeld Plein.nl, Etos of Douglas. De basecoat en topcoat kosten € 13,25 per potje van 13,5 ml. De gekleurde nagellak van Essie kost meestal rond de € 10. Momenteel is er bij Douglas een korting op Essie, dus als je de base- en topcoats wil proberen is dit je kans!

Heb jij de nagellak van Essie al eens geprobeerd? Wat is je favoriete kleur?

— Meer van Essie zien? Bekijk hier bijvoorbeeld de paarse Essie nagellak 556 Making Harmony. —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “Review: Essie basecoat en topcoat

  1. De kleur vind ik persoonlijk niet zo mooi, ben meer van de fellere kleuren. De topcoat gebruikte ik vroeger ook altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top