Review: Etos waterproof make-up remover

Vaak review ik producten van Kruidvat, dus ik besloot voor de afwisseling eens bij andere drogisten te kijken. Zo bezocht ik laatst de Etos webshop. Ik had nog een nieuwe make-up remover nodig, dus de keuze voor deze Etos variant was snel gemaakt! Kijk mee!

Etos waterproof make-up remover 2 delen

Zoals je al aan de foto ziet, is de Etos Waterproof Eye Make-up Remover een remover die bestaat uit twee delen. Een zogenaamde twee-fasen reiniger zorgt ervoor dat vetoplosbare én wateroplosbare make-up verwijderd wordt met maar één remover. Ik vind zulke reinigers vaak fijn, maar er is wel altijd het gevaar dat er een olie-laagje achterblijft. Bij de Dr. Hauschka oogmake-up remover (die nu zo goed als op is) was dat ook een beetje, maar niet zo erg dat het storend was. Zal de Etos remover ook zo goed presteren?

De Etos waterproof make-up remover

In het flesje zie je de twee lagen mooi gescheiden. Op de achterkant van de fles vind je informatie over de remover, zoals het gebruiksadvies en de ingrediënten. Belangrijk is dat je de remover voor gebruik goed schudt zodat de twee lagen zich met elkaar mengen. De vloeistof wordt dan wat lichter blauw van kleur.

Etos informatie makeup remover
Etos waterproof make-up remover voor ogen en lippen

De make-up remover heeft een klikdopje met kleine opening zodat je goed kunt doseren op je wattenschijfje. Hij heeft een blauwe kleur door de toegevoegde kleurstof. Dat had van mij niet gehoeven, maar je ziet in ieder geval wel goed hoeveel product je al op je wattenschijfje hebt gedaan. De remover heeft verder geen geur, er is ook geen parfum toegevoegd.

Opening makeupremover
Twee fasen akeupremover aangebracht op wattenschijfje

Op de foto hierboven heb ik een aantal druppels op een zelfgemaakt wasbaar wattenschijfje gedaan. Ik zal jullie de ‘na’-foto besparen, maar ik kan zeggen dat de remover goed zijn werk doet. Ook bijvoorbeeld waterproof mascara en liquid lipstick wordt gemakkelijk verwijderd zonder dat je hard hoeft te wrijven. Ik las op de website van Etos reviews dat dit product bij een aantal mensen branderig voelt op de huid en niet zo goed werkt als een vorige versie van de remover. Dit is bij mij gelukkig niet het geval, maar houd er rekening mee als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt.

Er blijft, eigenlijk wel zoals verwacht, een vettig laagje over. Maar ook bij deze remover is dat gelukkig niet storend. Zeker voor de prijs (€ 1,65) ben ik erg tevreden! Zoek je nog een twee-fasen make-up remover voor een leuk prijsje, dan zou ik deze van Etos zeker aanraden.

Meer informatie

Zoals je vast al verwacht had, koop je de Waterproof Eye Make-up Remover bij Etos, zowel in filialen als via Etos.nl. Hij kost € 1,65 voor 150 ml. Er is ook een kleinere variant te koop voor bijvoorbeeld op reis voor € 1,39 voor 100 ml. Daarnaast is er tevens een ‘gewone’ make-up remover beschikbaar voor € 1,99 (150 ml). Alle removers zijn dermatologisch en oogheelkundig getest en zijn geschikt voor alle huidtypen.

Wat is jouw favoriete make-up remover?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Review: Etos waterproof make-up remover

 1. Vaak ben ik geen fan van eigen merk 2 fasen removers, vaak vind ik ze te vettig.
  Heb wel een lijn van Etos in de test die ik geweldig vind, vooral de Toner vind ik echt top!
  Voor waterproof makeup verwijderen ga ik dus altijd voor Garnier Micellair Water met 2 fasen.
  Gebruik die al jaren, en heb echt veel andere merken getest, maar kom altijd op Garnier terug.
  Ondertussen schaf ik ook geen anderen meer aan omdat die van Garnier niet te overtreffen is voor mij, haha!
  Heb ook echt een hoop backups staan, want kan hier echt niet zonder.

 2. Thanks voor deze fijne review! Zelf gebruik ik nu een aantal jaar miccelair water en ik ben hier best wel tevreden over. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik hooguit twee dagen per week make-up draag. Dus veel hoeft er niet ge-removed te worden :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top