Review: eZn Real Milk Hair Color pastel purple

Het was weer tijd voor een nieuwe haarkleur! Ik probeerde dit keer de eZn Real Milk Hair Color in de kleur pastel purple. Een echte haarverf dit keer, dus ik had hoge verwachtingen en vond het toch wel een beetje spannend. Maar daarover later meer!

eZn Real Milk hair color pastel paars haarverf

Dat ik het leuk vind om nieuwe haarkleuren uit te proberen is geen geheim. Ik kon dan ook niet weigeren toen Little Wonderland vroeg of ik de eZn Real Milk Hair Color wilde uitproberen! Normaal gebruik ik altijd semi-permanente haarkleuring en dit is echte haarverf. Ik gebruik dat eigenlijk liever niet vanwege de uitgroei. Je moet het dan blijven bijhouden of je loopt maanden met een duidelijke uitgroei. Maar toch wilde ik het product graag proberen dus ik ging akkoord!

eZn Real Milk Hair Color – de verpakking

Alleen al om de verpakking was het een feestje om deze haarverf te mogen ontvangen. Het ziet eruit als een pak melk, maar dan een stuk vrolijker. Bij Little Wonderland zijn er 4 kleuren verkrijgbaar. Ik koos voor Pastel Purple, wat je ook ziet aan de kleuren op de verpakking. Daarnaast zijn Pastel Blue, Pastel Pink en Pastel Brown verkrijgbaar. Omdat eZn een Koreaans merk is, is ook alle informatie, zowel op de verpakking als op de bijgevoegde beschrijving, in het Koreaans.

Achterkant verpakking Real Milk eZn paarse haarverf
Verpakking pastel paarse Real Milk haarverf van eZn

Er staan wel wat begrijpelijke afbeeldingen op. Gelukkig zit in de verpakking een Engelstalige beschrijving, zodat je veilig en goed voorbereid de haarverf kunt aanbrengen.

In het doosje vind je een aantal items. De belangrijkste zijn de flacon met ontwikkelaar en een tube met kleurstof.

Ontwikkelaar en kleurstof van de eZn Real Milk pastel paarse haarverf

Daarnaast zitten er dus de Koreaanse beschrijving in met handige afbeeldingen (in de Engelse beschrijving staan geen afbeeldingen), een shampoo van Dr. BokGoo, een paar latex handschoenen en een plastic ‘cape’ die je over je schouders kunt doen tijdens het verven van je haar.

Inhoud verpakking eZn Real Milk pastel paarse haarverf
Koreaanse beschrijving aanbrengen haarverf

Mijn haar verven met de eZn Real Milk pastel purple haarverf!

Eerst even iets over het plan voor mijn haar. Ik heb één verpakking van deze eZn Real Milk haarverf, dus ik weet niet zeker of ik genoeg heb om al mijn haar te verven. Daarnaast vind ik uitgroei niet fijn zoals ik hierboven al vertelde, heb ik het idee opgevat om een deel van mijn haar te verven.

Dit is mijn haar vóór het verven. Ik wil midden achter op mijn hoofd een soort ‘band’ verven zodat de kleur tussen mijn eigen haarkleur door komt als een accentkleur.

Haarkleur voor het aanbrengen van de lila haarverf

Ter voorbereiding pakte ik alles wat ik dacht nodig te hebben, zoals haarklemmen, een spiegel en haarverfkwastjes. Ook mijn SHEIN douchemuts die ik gebruik tijdens het intrekken van de verf (of haarkleuring) om mijn hoofd warm te houden. En natuurlijk pakte ik de haarverf erbij!

Benodigdheden voor het verven van je haar

Voordat ik de haarverf prepareerde zorgde ik dat ik mijn haar in delen had vastgezet zodat ik precies wist wat ik wilde verven en wat niet. Het klaarmaken van de haarverf is erg eenvoudig. In de zijkant van de eZn Real Milk pastel hair color kun je een gat doorduwen, waardoor je de flacon met ontwikkelaar relatief stevig kunt wegzetten. Vervolgens doe je de inhoud van de tube met kleurstof in de flacon. Ik had verwacht dat de kleurstof lila of paars zou zijn, maar die was gewoon wit!

Flacon met ontwikkelaar om te mengen met de kleurstof
Kleurstof om de haarverf te mengen
eZn Real Milk kleurstof in de flacon

Draai de bijgeleverde spuitdop erop en schud de vloeistoffen door elkaar. Het wordt dan één crème-achtige substantie die je gemakkelijk door de spuitdop kan duwen. Op de foto hieronder lijkt het alsof de flacon helemaal vol zit, maar dat is niet zo. De haarverf is naar boven gekomen door het schudden.

Gemengde Real Milk haarverf pastel
Spuitdop om haarverf aan te brengen

In mijn herinnering stinkt haarverf altijd erg, maar dat was hierbij helemaal niet het geval gelukkig! Het aanbrengen van de haarverf was nog wel even lastig. Ik gebruik normaal altijd een kwast, zodat ik alle haren netjes mee kan pakken. Met zo’n spuitdop is het wat lastiger. Uiteindelijk kwam het erop uit dat ik wat op het kwastje heb gespoten en het daarna in mijn haar heb gekamd. Ik heb ook geprobeerd om het op mijn hoofd te spuiten en dan te kammen, maar dan kwam het wel eens niet helemaal goed terecht.

Uiteindelijk heb ik alle stukken die ik wilde kunnen doen en had ik nog voldoende haarverf over. Ik was misschien net toegekomen met één verpakking. Heb je langer of dikker haar, dan raad ik je aan twee verpakkingen te gebruiken als je al je haar wil verven. Nadat ik het ongeveer 30 minuten heb laten intrekken, heb ik het in de douche uitgespoeld met lauwwarm water. Vervolgens heb ik mijn haar gewassen met de bijgeleverde shampoo. Er kwam toen eigenlijk nog amper kleur uit mijn haar.

Het resultaat van de Pastel Purple haarverf

Na het douchen voelde mijn haar zacht aan. De haarverf bevat natuurlijke olien die zorgen voor de verzorging van je haar en hoofdhuid zodat je haar niet beschadigt. Daarnaast beschermen ze de kleur ook tegen UV-stralingen. Dit is het uiteindelijke resultaat nadat mijn haar gedroogd was!

Resultaat eZn Real Milk Hair Color Pastel Purple

Het geeft een erg leuk effect in mijn haar! Vooral op de balayage in de onderste helft van mijn haar is de kleur mooi geworden. Wat verder omhoog, op mijn eigen natuurlijke haarkleur, is het wat meer roodbruin geworden. Grappig, dat dat de uitwerking is van deze kleur! Hieronder zie je nog enkele close-up foto’s.

Resultaat pastel paars Real Milk van eZn in haarpunten
Resultaat eZn Real Milk Hair Color pastel purple op natuurlijk lichtbruin haar

Ik zou je aanraden om deze haarverf alleen te gebruiken als je (lichter dan) blond haar hebt. Dit kleurverloop ziet er wel grappig uit, maar ik weet niet of ik het ook leuk had gevonden als ik mijn hele haar had geverfd. Ik heb in ieder geval niet het gevoel dat ik mijn haar hiermee heb beschadigd en dat is een fijn idee. Omdat dit echt een haarverf is verwacht ik dat de kleur wel even zichtbaar zal blijven. Mocht dit niet het geval zijn, dan horen jullie dat uiteraard!

Update na enkele weken: Het pastel paarse is inmiddels volledig verdwenen. De punten zijn helaas ook meer roodbruin geworden. Jammer, ik had er meer van verwacht!

Meer informatie

De eZn Real Milk Hair Color is er in vier pastel tinten (paars, roze, blauw en bruin). Je koopt ze bij Little Wonderland voor € 15,99. Je krijgt daarvoor ongeveer 100 ml haarverf (60 ml ontwikkelaar en 60 gram kleurstof). Inmiddels kan ik deze specifieke reeks producten niet meer vinden, wel zijn er andere eZn haarproducten te koop.

Bestel je vóór 20:00 uur, dan wordt je pakketje nog dezelfde dag verzonden en heb je hem in de meeste gevallen de dag erna in huis. Verzending is boven € 35 gratis (binnen Nederland)! Enneh, daar zit je snel aan, want ze hebben hele leuke en fijne Korean skincare producten bij Little Wonderland! Kijk bijvoorbeeld ook eens hier:

Hou jij van vrolijke kleurtjes in je haar?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top