Review: FOREO UFO Mini

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over FOREO, om precies te zijn over de FOREO Luna Play. In de Zalando Beauty adventskalender 2021 zat de FOREO UFO Mini en die wilde ik al een tijdje uitproberen. Vandaag lees je in dit artikel dan ook alles over mijn ervaringen met dit skincare device!

FOREO UFO Mini verpakking

Het enige wat ik vooraf wist was dat je dit apparaatje gebruikt om een maskertje in je gezicht te masseren. Het pulseert lichtjes en wordt ook een beetje warm én hij bevat LED licht. Ik was in ieder geval erg geïntrigeerd, maar vond hem iets te duur om ‘zomaar’ even uit te proberen. Hij kost namelijk zo’n € 100 (niet te verwarren met de duurdere ‘gewone’ UFO!). De Zalando adventskalender was even duur, dus dat leek me een goede deal! De volledige inhoud van die box bekijk je in dit artikel: Zalando Beauty adventskalender 2021 unboxing.

De FOREO UFO Mini komt in een rechthoekige, doorzichtige verpakking met daarop wat informatie over het apparaatje, in diverse talen.

FOREO UFO Mini verpakking informatie achterkant

In het doosje vind je een aantal dingen:

 • De FOREO UFO Mini natuurlijk
 • Een oplaadkabeltje (na één oplaadbeurt kun je hem zo’n 40 keer gebruiken)
 • Een standaard
 • Eén masker (hierover later meer)
 • Een Quick Start guide
 • Een informatieboekje
Inhoud verpakking FOREO UFO met masker

Mijn FOREO was nog (deels) opgeladen, dus ik kon hem meteen gebruiken. Fijn!

Hoe werkt de FOREO UFO Mini?

Ik wist dat er een app hoorde bij de FOREO UFO Mini, dus die heb ik eerst gedownload. Via de app registreer je jouw apparaat, dit is ook handig voor de garantie (2 jaar na aankoop). Ook kun je via de app wat instellingen aanpassen en dingen uitproberen.

Foreo App voor gebruik en instellingen

Daarnaast geef je per ‘maskerbeurt’ in de app aan welk masker je wil gebruiken en past het apparaat zich daarop aan. Bij het ene masker werkt de FOREO UFO Mini bijvoorbeeld 2 minuten, terwijl een ander masker al in 90 seconden voldoende is ingewerkt. Ook worden bij de ene treatment de pulsaties geactiveerd, terwijl bij een andere alleen het LED licht in een bepaalde kleur werkt. Je hoeft daar zelf dus niet over na te denken, maar hebt wel de optimale werking van het masker wat je gebruikt!

Groen ledlicht van FOREO UFO Mini
Meer lezen over de innovatieve beauty tools van FOREO? Bekijk dan ook mijn artikel over de FOREO BEAR, een microcurrent tool die tekenen van huidveroudering tegengaat!

Het FOREO UFO masker

Bij het apparaatje zelf zit één masker zodat je hem meteen kunt uitproberen. Er zijn een heleboel verschillende maskers en treatments verkrijgbaar. Afhankelijk van de winkel betaal je ongeveer € 10 voor 7 maskers of € 15 voor 3 treatments. Let wel op: officieel zijn de behandelingen alleen voor de UFO, niet voor de UFO Mini. Het is me niet helemaal duidelijk wat het verschil is. Ik denk dat sommige maskers / treatments voor de reguliere UFO werken met cryotherapie, wat de Mini niet aankan. Daarvoor zul je de reguliere Foreo UFO moeten aanschaffen.

De UFO Mini is een iets kleiner device dan de reguliere, maar dat lijkt me verder geen probleem voor een maskertje. In de app kan ik wel alle treatments kiezen, ook al heb ik alleen de UFO Mini gekoppeld.

FOREO Make My Day masker uitproberen

Tijd om hem uit te proberen! Ik pakte mijn FOREO device, maskertje en Quick Start guide erbij. Ik gebruikte het Make My Day masker, die zorgt voor een gehydrateerde huid.

FOREO Make My Day sheetmasker

In de verpakking zit een rond maskertje, met de textuur (inclusief serum) van een sheetmasker. Aan de achterkant van je FOREO zit een plastic ring die je eruit haalt, vervolgens leg je het masker erop en druk je de plastic ring er weer op. Daardoor zit het masker vast aan je apparaat.

Het masker op het FOREO UFO device aanbrengen

Het serum loopt daardoor wel een beetje langs de randjes, maar gelukkig is het apparaat waterproof en kan dat geen kwaad.

Als je de app start, kun je daarin jouw sheetmask kiezen. De app vertelt je dan dat je het masker op het apparaat moet aanbrengen (zoals ik hiervoor deed). Vervolgens druk je op start en begint de ‘behandeling’ van 90 seconden.

Je roteert tijdens die seconden je FOREO UFO Mini langzaam over je huid, terwijl het device warm wordt, pulseert of gewoon het masker zijn werk laat doen. Dit is afhankelijk van het masker of treatment zelf. De app zorgt ervoor dat het apparaatje weet wat hij moet doen.

Quick Start guide voor de FOREO UFO

Na de behandeling kun je het masker verwijderen en dep je het resterende serum op je gezicht in je huid. De FOREO UFO Mini kun je na gebruik naspoelen onder de kraan en afdrogen of laten drogen.

Mijn huid voelde na de behandeling erg fijn aan. Ik ben van plan andere maskers te kopen om zo ook andere soorten uit te proberen. Tegelijkertijd vraag ik me ook af of je hem niet gewoon met ‘reguliere’ sheetmasks kunt gebruiken (als je ze in het juiste formaat knipt). Maar dat is én gedoe, en dan heb je niet de voordelen van de pulsaties en LED licht, afgestemd op het masker. Het is wel een stuk goedkoper!

Overigens zijn er inmiddels al vier devices van de FOREO UFO familie op de markt. Op FOREO.com vond ik een handig overzicht om te bekijken wat de verschillen zijn. In dit artikel heb ik het steeds over de FOREO UFO Mini.

Verschil tussen FOREO UFO devices

Meer informatie

Je koopt de FOREO UFO devices via FOREO.com, of bij winkels zoals Boozyshop, Douglas en zelfs Bol.com. De FOREO UFO Mini is de goedkoopste telg in de familie, hij kost € 99. Ik vermoed dat hij snel vervangen wordt door de UFO Mini 2 (€ 179), want de ‘oude’ kan ik bij veel webshops al niet meer vinden. Zoals je in het overzicht hierboven kunt zien, zijn de meeste UFO apparaten er in drie kleuren. Ik heb de donkerroze: fuchsia.

Heb jij de FOREO UFO Mini al geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

2 reacties op “Review: FOREO UFO Mini

 1. Er staat een foutje in, met de UFO mini kun je niet alles maskers gebruiken. Probeer maar te selecteren in de app. Deze maskers hebben cryo therapie nodig en daarom kan het niet met de mini.

  Verder had ik graag iets meer gelezen met hoe het tijdens de behandeling aan voelt en of je echt verschil merkt/ziet.

  1. Hee Liza, bedankt voor je reactie! Je hebt inderdaad gelijk zie ik nu, die cryo therapie kan de UFO Mini niet. Ik heb het meteen aangepast, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top