Review: Garnier Eco Pads

Tijd voor een nieuwe review, dit keer probeerde ik de Garnier Micellar Reusable Eco Pads uit. Ofwel: herbruikbare, wasbare wattenschijven van Garnier. Ik heb er al verschillende soorten en merken geprobeerd en was dan ook benieuwd wat ik van deze zou vinden. Lees je mee?

Garnier Micellar Reusable Eco Pads

De afgelopen maanden ben ik steeds vaker wasbare reinigingsdoekjes en wattenschijven gaan gebruiken. Er zijn inmiddels dan ook al een aantal artikelen over verschenen. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je ze vinden via de volgende linkjes:

De zelfgemaakte wattenschijven gebruik ik graag, de SHEIN varianten jammer genoeg niet. Die zijn erg dik en daardoor niet flexibel. De Garnier Eco Pads zagen er dunner en lekker zacht uit, dus ik besloot ze te proberen!

Garnier herbruikbare wattenschijven

Er zitten drie stuks in een vrolijk roze doosje. Op deze verpakking is te lezen dat ze tot wel 1000x gewassen kunnen worden. Dat zijn dus ook 1000 wegwerp-wattenschijfjes die je niet hoeft te gebruiken. Dat maakt dit tot een milieu-vriendelijk product.

Informatie Garnier herbruikbare Eco Pads van microfiber

Verder vind je op de achterkant van de verpakking een gebruiksadvies voor deze Garnier reusable pads. Ze zijn bedoeld om je make-up te verwijderen door er micellair water op te doen. Vervolgens was je ze met water en zeep. Als ze droog zijn kun je ze weer opnieuw gebruiken. Je kunt ze indien nodig extra reinigen door ze wekelijks in de wasmachine te doen (30 graden).

Garnier Reusable Eco Pads van microfiber

In de verpakking zitten drie wasbare wattenschijfjes die je aan beide kanten zou kunnen gebruiken. Ze zijn lichtroze met wit. Voor zover ik weet was dit de enige beschikbare kleurcombinatie. Zoals je op de foto hieronder kunt zien zijn ze groter dan een normaal wattenschijfje. Persoonlijk vind ik dat erg fijn.

Daarnaast zijn ze heel erg buigzaam en flexibel. En misschien wel het belangrijkste: ze zijn superzacht!

Garnier herbruikbare microvezel wattenschijfjes

Het is natuurlijk de bedoeling dat je deze reusable pads gebruikt in combinatie met het Garnier micellair water, maar die heb ik niet! Ik gebruik al sinds een tijdje naar volle tevredenheid de Kruidvat variant en ook daarmee werken deze herbruikbare wattenschijven goed. Ik moet wel bekennen dat ik, als ik kleurrijke ooglooks maak wel eerst een vochtig reinigingsdoekje pak. De make-up resten die daarna overblijven gaan vervolgens moeiteloos weg met de Garnier Eco Pads. Ook met mijn dagelijkse make-up (wat vaak blijft bij mascara, oogschaduw en soms wat eyeliner) hebben deze wattenschijven geen probleem.

Het uitspoelen na gebruik vind ik wel enigszins onhandig, maar is logisch. Anders trekt alle make-up erin en zullen ze wellicht niet goed meer schoon gaan. Ik gooi ze inderdaad regelmatig in de was en daar komen ze zo goed als schoon weer uit. De kleurkeuze had ik wellicht anders gedaan, op wit en lichtroze zie je namelijk alles. Maar goed, als dat het enige is… Verder ben ik erg tevreden met deze superzachte wattenschijven!

Meer informatie

Deze Garnier Micellar Reusable Eco Pads kocht ik bij Lookfantastic.nl. Dit is van oorsprong een buitenlandse webshop waardoor deze wattenschijven ook iets anders heten. In Nederland heten ze kortweg de Garnier Eco Pads. Ze kosten daar € 10,45, maar door de vele kortingen betaal je vaak minder. Liever in een (Nederlandse) winkel kopen? Kijk dan eens bij Plein.nl of Etos, ze kosten daar € 9,99.

Gebruik jij al wasbare wattenschijfjes?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top