Review: Hema gezichtsreinigingsdoekjes

Al een tijdje heb ik deze gezichtsreinigingsdoekjes van Hema in gebruik. Ik kreeg ze voor mijn verjaardag begin juni en gebruik ze sindsdien regelmatig. Het werd tijd voor een review en vandaag is het zo ver. Lees verder als je benieuwd bent naar deze doekjes!

Hema makeup removing cloths verpakking

Waarom deze gezichtsreinigingsdoekjes gebruiken?

Voor mij is de voornaamste reden om deze reinigingsdoekjes te gebruiken het gemak. Je hebt namelijk geen reinigingsproducten nodig om het grootste gedeelte van je make-up te verwijderen. Enkel natmaken van deze doekjes volstaat. Ze beloven zelfs waterproof make-up te verwijderen dus ik was erg benieuwd!

Hema makeup removing cloths informatie

Daarnaast zijn ze uiteraard herbruikbaar en daardoor ook wat milieubewuster.

Over de reinigingsdoekjes

De doekjes komen per drie in een transparante verpakking. Op de Hema website zie ik overigens ook een groene verpakking, maar ik weet niet of die juist oud of nieuw is.

Hema makeup verwijder doekjes drie kleuren

In het doosje zitten een grijze, roze en lichtroze doekje, allemaal van microvezel. Dit heeft als voordeel dat ze erg zacht aanvoelen! Ze hebben twee kanten die licht verschillen qua structuur, al zijn ze beide erg zacht.

Microfiber doekje voor verwijderen make-up

Ik weet niet precies wat ik had verwacht, maar toch wel dat ze iets groter zouden zijn. Ze zijn ongeveer het formaat van een washandje. Hierdoor vroeg ik me af of ik niet net zo goed een washandje zou kunnen gebruiken. Maar ik merkte al snel dat die wat ruwer zijn en toen niet alle make-up netjes van mijn gezicht kunnen verwijderen.

Verwijder je make-up met deze wasbare doekjes

De doekjes in gebruik

Voordat je de gezichtsreinigingsdoekjes in gebruik neemt, moet je ze eerst even wassen. Hierdoor nemen ze water goed op. Vervolgens is het de bedoeling dat je ze nat maakt en zo je make-up verwijdert en je gezicht reinigt. Ik draag meestal geen dikke laag foundation, na een dagje basic make-up dragen zag mijn doekje er zo uit:

hema gezichtsreinigingsdoekje alleen water

De waterproof mascara was er inderdaad zo goed als helemaal mee afgekomen. Net als de rest van mijn make-up overigens. Ik vroeg me wel af of mijn gezicht nu echt goed schoon was. Daarom heb ik met een wattenschijfje en Biodermal reinigingsgel mijn gezicht opnieuw gereinigd. Ik was blij verrast! Er zat amper make-up op het wattenschijfje.

Na gebruik kun je deze gezichtsreinigingsdoekjes van Hema gewoon in de wasmachine gooien. Het wasadvies staat op 40 graden. Ik was ze meestal met een 30-graden-was mee, ook dan gaan ze goed schoon.

Label hema wasbare doekjes makeup verwijderen

Ik hoopte dat deze doekjes het reinigen van mijn gezicht makkelijker zouden maken en dat blijkt ook zo te zijn! Wat dat betreft ben ik dus zeer tevreden over deze doekjes, het zijn zeker aanraders om je make-up eenvoudig te verwijderen zonder andere producten daarvoor te gebruiken.

Meer informatie

De Hema gezichtsreinigingsdoekjes koop je per 3 stuks. Een set kost € 4,50, ze zijn er alleen in deze kleurcombinatie (grijs, roze, lichtroze). Heb jij ze al geprobeerd?

— Liever een wat groter formaat? Misschien zijn deze Magic Makeup Removers dan iets voor jou! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Review: Hema gezichtsreinigingsdoekjes

  1. Deze dingen zijn Ideaal! Heb van die hele grote wattenschijven, werkt ook echt ideaal, inde wasmachine na gebruik en je kan het weer opnieuw gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top