Review: HEMA Quick Dry nagellak

Dit najaar komt HEMA met tien nieuwe kleuren Quick Dry nagellak. Deze nagellak zou in 40 seconden droog zijn en dus handig voor haastige ochtenden. Ik probeerde een aantal kleuren uit, in dit artikel zie je welke kleuren het zijn en lees je over mijn ervaringen. Kijk je mee?

HEMA Quick Dry nagellakkleuren najaar 2021

De nieuwe kleurtjes Quick Dry nagellak van HEMA zijn goed afgestemd op het najaar en de wintertijd. Er zijn bruintinten, rood en wat koelere blauwe lakjes. Met natuurlijk ook een aantal glitterlakjes voor de feestdagen. Hieronder zie je de 10 nieuwe kleuren op een afbeelding uit het persbericht.

HEMA Quick Dry nagellak herfst 2021

Ik ontving drie lakjes om uit te proberen. Je zag ze op de eerste foto al! Hieronder staan van links naar rechts:

  • 247 Move On Mauve
  • 249 Racing red
  • 255 Keep Going Gold

De mauve is een perfecte kleur voor het najaar, wat mij betreft. En rood en goud zijn natuurlijk de klassiekers als het gaat om de feestdagen!

HEMA Quick Dry nagellak

Op de voorkant van de potjes is te lezen dat de nagellak verrijkt is met keratine op plantaardige basis en met rozenolie. Hierdoor worden je nagels verzorgd terwijl je de nagellak op hebt.

Nieuwe kleuren vegan nagellak informatie

De kleurnamen staan op de bovenkant van de doppen. Achterop vind je wat informatie waaronder het vegan-icoontje. Fijn dat ook HEMA steeds meer vegan-producten aanbiedt! Daarnaast zijn alle doppen gemaakt van gerecycled materiaal.

HEMA Quick Dry nagellak in gebruik

De nagellakjes zitten in een kenmerkend vierkant potje met lange, zwarte dop. Daarop prijkt een sticker met ‘Dry in 40 seconds’, iets wat ik uiteraard graag wilde uittesten!

Vegan HEMA nail polish
Breed nagellakkwastje HEMA

Het borsteltje heeft een afgeronde top en is lekker breed, dat heeft ook mijn voorkeur. Zeker bij sneldrogende nagellak is het fijn als je veel nageloppervlak in één keer kan bedekken. Anders loop je het risico dat de lak al aan het drogen is terwijl je nog een halve nagel moet doen. Met als risico dat je de half gedroogde nagellak meetrekt waar het niet netter op wordt…

De swatches!

Ik probeerde natuurlijk alle drie de kleuren uit op mijn nagels. Bij alle drie merkte ik dat één laagje nét niet voldoende dekkend was. Vooral bij de gouden nagellak was dat duidelijk. Maar na twee laagjes zijn de kleuren die ik testte geheel dekkend, dit is te zien op de swatches hieronder.

HEMA 247 Move On Mauve
247 Move On Mauve
HEMA 249 Racing Red
249 Racing Red
HEMA 255 Keep Going Gold
255 Keep Going Gold

Bij de gouden lak zie je bij een bepaalde lichtinval een licht streperig effect, de andere kleuren kun je netjes egaal aanbrengen.

Is deze Quick Dry nagellak van HEMA droog na 40 seconden? Ja, dat is hij! Maar daar moet ik wel bij opmerken dat hij na 40 seconden weliswaar genoeg gedroogd is om een tweede laagje aan te brengen, maar je uiteraard nog wel even voorzichtig met je nagels moet doen. Het echte uitharden duurt namelijk wat langer.

Ben je een beginner qua nagellak, dan is dit misschien niet de beste lak om mee te beginnen. Je moet namelijk best snel de nagellak aanbrengen en hebt door de snelle droogtijd weinig tijd om foutjes te herstellen of nog even vlug een hoekje bij te werken. Is dat toch nodig, dan kun je beter wachten tot de lak geheel droog is en het in de volgende laag oplossen.

Hoe lang blijft de HEMA Quick Dry nagellak zitten? Uiteraard heb ik deze nagellak ook onderworpen aan een zogenaamde weartest. Bij gebrek aan een HEMA base- en topcoat gebruikte ik daarvoor lakjes van PJR Care. Met deze combinatie bleef de nagellak 5 dagen netjes op mijn nagels. Over dat resultaat ben ik erg tevreden! Toen ik mijn nagellak er na 7 dagen afhaalde waren ze niet verkleurd of beschadigd. Ik ben fan!

Meer informatie

Alle kleuren Quick Dry nagellak zijn inmiddels verkrijgbaar in de fysieke filialen van HEMA en natuurlijk via HEMA.nl te bestellen. De nagellakjes zijn 100% vegan en de doppen is gemaakt van gerecycled materiaal. Per Quick Dry lakje betaal je € 3,25 (11 ml).

Ben jij fan van sneldrogende nagellak of doe je er liever iets langer over?

— HEMA komt dit jaar met een nagellak adventskalender, je kunt hem alvast bekijken in het Overzicht beauty adventskalenders 2021! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top