Review: Hourglass Ambient Strobe Lighting Blush

Een tijdje geleden was deze Hourglass Ambient Strobe Lighting Blush één van de redenen om De Bijenkorf adventskalender 2021 te kopen. Inmiddels heb ik deze blush al een tijdje ingebruik en is het tijd om jullie er meer van te laten zien en over te vertellen. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

Hourglass Ambient Strobe Lighting Blush

Hourglass is zo’n merk waar ik eigenlijk altijd goede dingen over hoor en lees, maar waarvan ik vanwege de prijs niet snel dingen zal aanschaffen. Tegenwoordig zijn er zoveel goede budget-alternatieven! Toch werd ik wel nieuwsgierig, dus toen ik hem in die adventskalender zag, was ik overstag.

Het is een blush met twee gemarmerde kleuren (zoals je verderop op de foto’s zult zien). Daarbij zit er ook een lichte shimmer in. Als je meer van matte blushes houdt, kun je de Ambient Lighting Blush proberen (dus niet de ‘Strobe’ variant). Daarnaast is er ook nog een ‘At Night’-variant, maar ik moet zeggen dat het me niet helemaal duidelijk is wat het verschil is met de matte blush varianten.

De Ambient Strobe Lighting Blush verpakking

Het doosje waarin de blush komt is donkerbruin en glanzend. In een gouden / lichtbruine tint staat de informatie erop. Aan de achterkant vind je de bijvoorbeeld de ingrediënten. Aan de zijkant is de kleurnaam te lezen, in mijn geval Iridescent Flash, en aan een andere kant het gebruiksadvies.

Ingredienten Hourglass Ambient Lighting Blush

De verpakking van de blush zelf is goudkleurig en glanzend in de kenmerkende vierkante vorm en met aan de bovenkant het Hourglass logo afgebeeld. Aan de onderkant is ook hier weer de volledige naam en kleurnaam van de blush terug te vinden.

Verpakking Hourglass blush
Hourglass Ambient Lighting Blush in Iridescent Flash

De verpakking opent en sluit gemakkelijk en goed. Toch weet ik niet of ik hem zomaar mee zou nemen in mijn tas of op reis. Op het doosje is namelijk te lezen dat de blush een kwetsbaar product is waar je voorzichtig mee moet zijn. Ik denk dat ik hem maar gewoon bij mijn kaptafel houd!

De Hourglass blush in gebruik

Als je hem opent zie je in de deksel nog een spiegel. Die zie ik mezelf niet vaak gebruiken, maar stiekem draagt het wel bij aan het luxe gevoel wat ik bij deze blush krijg.

Ambient Lighting Blush Iridescent Flash

De blush zelf opgebouwd uit twee kleuren: een lichtgouden tint met roze ondertoon en een wat hardere fuchsia-achtige roze. Hij is vrij donker en toch ook wel wat fel. Ik was dan ook erg benieuwd hoe de kleuren er samen uit zouden zien.

Close-up Hourglass Ambient Lighting Blush in Iridescent Flash

De shimmers of glans die deze blush je huid zou geven vallen eigenlijk niet meteen op. Pas als je wat beter kijkt zie je hele kleine glinsterende deeltjes.

Ik maakte een paar simpele swatches om te kijken hoe het pigment zou zijn en natuurlijk ook om te zien welke kleur de twee tinten samen worden.

Swatches Hourglass Ambient Lighting Blush in Iridescent Flash

En wow, wat een pigment! De lichtste kleur zou je als highlighter kunnen gebruiken. Je moet dan wel een wat kleinere kwast gebruiken om te voorkomen dat je het roze meepakt.

De twee kleuren samen geven toch nog een vrij harde roze tint. Hierbij waarschuw ik je dan ook: pak niet teveel blush in één keer! Je hebt namelijk al snel íets teveel kleur op je wangen. En opbouwen van de kleur is uiteraard geen probleem.

Het is overigens niet dat je een discobal bent als je deze blush gebruikt, maar zoals je bij de swatches al ziet: de glinstering is zeker aanwezig. De full-face foto blijf ik je nog even schuldig, maar ik wilde wel alvast het artikel publiceren. Wat mij betreft is het in ieder geval een aanrader, als je het geld ervoor over hebt!

Meer informatie

Ik zei het aan het begin van dit artikel al: Hourglass is niet één van de goedkoopste merken. De Hourglass Ambient Strobe Lighting Blush koop je bijvoorbeeld bij De Bijenkorf voor € 42,50. Hij is momenteel in vier kleuren verkrijgbaar, in dit artikel zie je Iridescent Flash. De verpakking bevat 4,2 gram en deze blush is cruelty-free (PETA certified).

Heb jij al iets van Hourglass?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top