Review: imPRESS press-on manicure

Deze imPRESS press-on manicure set lag al een tijdje in de kast. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van nepnagels, dus had ze nog niet eerder geprobeerd. Maar, voor alles moet een eerste keer zijn! Lees verder om te zien wat ik er van vond!

imPRESS plaknagels press-on manicure Medium

In de verpakking

De plaknagels zitten in een klein doosje, waarin je meteen kunt zien welke kleuren hij bevat. De verpakking is klein, handig op te bergen en ook nog eens informatief! Op de zijkant lees je bijvoorbeeld hoe de nagels zijn opgebouwd en wat de ingrediënten zijn. Op de achterkant lees je hoe je de nagels aanbrengt.

imPRESS kunstnagels press-on ingredienten
imPRESS plaknagels press-on gebruiksaanwijzing

Als je het doosje opent komen alle nagels tevoorschijn. Naast de nagels zitten ook de volgende items in het doosje: een houten bokkenpootje, een voorbereidingsdoekje (ontvetter) voor je nagels en een vijltje.

imPRESS kunstnagels press-on inhoud verpakking

In het boekje wat erbij zit staan in meerdere talen de stappen uitgelegd om de press-on nagels goed aan te brengen. Hierover vertel ik hieronder meer!

In mijn set, met de naam Call it off, zitten matte donkerblauwe nagels met soort zilver holografische nagels als accentkleur. De verpakking bevat namelijk 30 nagels, waarvan zes in de accentkleur. Ergens is wel iets ‘fout’ gegaan, want ik vond in mijn verpakking 31 nagels.

imPRESS plaknagels hele set

Aanbrengen van de imPRESS press-on manicure

Als eerste ga je passen en meten: welke nagel is het meest geschikt voor jouw vingers? Zoals je op de foto hierboven ziet zijn er allerlei soorten en maten, van groot naar klein. Je kunt kiezen tussen 12 groottes. Ik kwam uiteindelijk uit bij, van pink naar duim: 10-7-5-7-2. De nagels zijn genummerd, zodat je een tweede keer niet opnieuw hoeft te passen, maar meteen de juiste plaknagels kunt pakken!

imPRESS plaknagels close-up lijm nummers

Voor je begint is het ook handig om even te controleren of je nagels niet te lang zijn voor deze plaknagels, anders komen ze er onderuit. Voorje begint met aanbrengen was je je handen met water en zeep. Eventueel kun je het bokkenpootje gebruiken om je nagelriemen voorzichtig wat terug te duwen. Ik merkte dat dit zorgde voor een betere aansluiting van de nagel. Vervolgens gebruik je de zogenaamde prep pad, het doekje wat meegeleverd wordt, om je nagels te ontvetten.

Dan haal je het stickertje van de plaknagel en duwt hem stevig op je nagel. Hoe harder je drukt, hoe steviger hij zal vastplakken. Als je alle nagels gedaan hebt, kun je ze eventueel nog bijvijlen of zelfs knippen. Een aantal nagels heb ik gevijld, want er zitten van die lelijke ‘blokjes’ aan de bovenkant. Op de foto hierboven kun je dat zien (vooral waar de nagels ondersteboven liggen). Hierdoor zie je goed dat het nepperds zijn en dat wilde ik natuurlijk niet! Dat vijlen maakte het niet heel veel beter, maar het ‘blokje’ was er wel af.

Uiteindelijk was dit het resultaat. De kleurcombinatie vind ik heel leuk en ga ik zeker vaker gebruiken!

imPRESS kunstnagels press-on Call It Off

Mijn ervaringen met de press-on manicure

Het aanbrengen ging gemakkelijk. In een mum van tijd had ik weer een nette manicure. De lengte van deze set, Medium, lijkt vrij veel op de lengte die ik normaal bij mijn nagels probeer aan te houden. Ik hoefde aan de lengte dan ook niet te wennen.

Wel het feit dat er echt iets OP je nagels ligt was voor mij nieuw. Ik vond het niet zo’n fijn gevoel. Daarbij bleven mijn haren steeds tussen de nagels hangen. Bij bijvoorbeeld het vlechten van mijn dochters haar was dat ook erg vervelend.

Ze zijn stevig en je kunt er in principe gewoon alles mee doen, ze breken niet meteen. Aangeraden wordt om ze niet langer dan 7 dagen te laten zitten. Ik moet eerlijk zijn: dat hebben ze bij mij ook niet gered. Ik kan me overigens goed voorstellen dat ze best een week (of langer) kunnen blijven zitten. Maar met kinderen, huishouden en in de (moes)tuin werken werden ze bij mij wat sneller lelijk.

Kortom: ik vind ze prima voor een avondje uit of een feestje. Maar om ze in het dagelijks leven te dragen, dat is niets voor mij.

Meer informatie

imPRESS press-on manicure nagels kun je kopen bij bijvoorbeeld Kruidvat en Anvy.nl. Ze kosten € 9,99 per setje. Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar, zodat je het juiste kleurtje kunt kiezen!

Heb jij wel eens press-on nails geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top